Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesinde mezuniyet coşkusu

Çerkezköy'de hayırsever Ahmet Çetin ve eşi Seval Çetin tarafından yaptırılan Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi bu yıl ilk mezunlarını verdi. Programda mezun olan öğrencilere tebrik eden Tekirdağ Valisi

Çerkezköy 29.06.2021 13:23:00 0
Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesinde mezuniyet coşkusu

Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi bahçesinde önceki gün saat 17.00’de gerçekleştirilen mezuniyet törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, AK Parti Tekirdağ eski Milletvekili Ayşe Doğan, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, şube müdürü Arif Zenginal, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı ve hayırsever Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seval Çetin, Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Atakan Çetin, hayırseverler Serkan-Müjgan Karagöz, Okul Müdürü Fahrettin Karaman, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

 

GENÇLER YETİŞMELİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Okul Müdürü Fahrettin Karaman, “Bugünün haklı gurunu yaşayan, kalpleri heyecanla çarpan siz saygıdeğer velilerimiz, sizler canınızdan çok sevdiğiniz, gözünüzden dahi sakındığınız ciğerparelerinizi tam 4 yıl önce Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi’ne yani bizlere emanet ettiniz. Sizlerden emanet olarak aldığımız değerli evlatlarımızı bizler de özgüveni yüksek, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili, görgülü, ülkesini, vatanını ve bayrağını seven bireyler olarak sizlere tekrar takdim etmekten dolayı büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Okulumuzun ilk mezunları olan siz sevgili gençler, geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gençliği Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk “Bütün umudum gençliktedir” diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini genlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Tarihte dünyaya medeniyet sunmuş bir millet olmaktan gurur duymaktayız.  Bu milletin medeniyet değerleri Türk milletinin öz değerleri olmalıdır. Bu öz değerlerle geleceğe yürüyen, kendisine saygısı olan tıpkı sizler gibi gençler yetişmeli. Sizler bizim gurur kaynağımızsınız. Mezun olmakla bizden ayrılmıyorsunuz çünkü Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi sizlerin kalıcı evidir. Bugün gurur günümüz olduğu kadar ayrılık günüdür de. Hepiniz ayrı ayrı yönlere gidip ülkemizin dört bir yanında hem okulumuzu hem de kendinizi en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Gideceğiniz diyarlarda okulumuzun birer büyükelçisi olacaksınız. Bunu layığıyla yerine getireceğinize tüm kalbimle inanıyorum” diye konuştu.

 

 

ÖĞRETMENLERE SESLENDİ

 

Karaman, “ Değerli meslektaşlarım, bir anne baba şefkatiyle kucaklayıp erdem ve bilgiyle donattığınız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz rehberlik şefkat ve ilgi için sizlere teşekkür ederim. Aynı zamanda bugünlerin gerçekleşmesinde büyük bir sabır ve hoşgörüyle her türlü maddi ve manevi desteğini esirgemeyen bizleri sürekli teşvik eden Seval Çetin Ahmet Çetin ve Furkan Atakan Çetin’e de başta öğrencilerim olmak üzere öğretmenlerim ve şahsım adına çok teşekkür ederim. Okulun kurulumundan bugüne kadar her zaman bizlerin yanında olan okul aile birliği başkanımız Fatih Güldal ve yönetim ekibine çok teşekkür ederim. Bu duygularla sizleri okulumuzdan uğurlarken başta şahsım olmak üzere tüm öğretmen arkadaşlarımla beraber sizlere sonsuz başarılar diliyoruz. Yolunuz bahtınız gönlünüz açık olsun. Sizleri asla unutmayacağız, sevgiyle kalın” dedi.

 

 

SİZLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATISINIZ

 

Programda konuşan Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı ve hayırsever Ahmet Çetin, “Sevgili öğrenciler, Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi’nin ilk göz ağrıları ilk mezunları. Bu okulun temelini atarken duyduğumuz heyecan kadar bugün de heyecanlıyız. Yeni bir hayatın başlangıcındasınız. Dün yapılan sınavda inanıyorum ki birçoğunuz hayalini kurduğunuz üniversiteye yerleşeceksiniz. Bu lisede okurken dahi büyük başarılara imza attınız. Sizler geleceğimizin teminatısınız. Yarınlarımızın bilim insanları mühendisleri öğretmenleri doktorları ya da iş insanlarısınız. Değerli gençler bugün buradan mezun oluyorsunuz, başarıyla okulunuzu bitirdiniz. Lakin başarı son durak değil, devam eden yolculuktur. Bilginin ilmin peşini bırakmayın. Heyecanınızı ve azminizi hiç kaybetmeyin. Vazgeçmediğinizde her zaman kazanacağınızı bilin. Hepinize sağlıklı mutlu ve başarılı bir gelecek dileriz. Unutulmamak ve unutmamak dileğiyle yolunuz bahtınız açık olsun” açıklamasında bulundu.

 

YARININ TÜRKİYE’SİNİ BU GENÇLERİMİZE DEVREDECEĞİZ

 

Lise mezuniyetlerinin önemli bir aşama olduğunu kaydeden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “ Çünkü bundan sonra Allah nasip ederse üniversiteye devam edecekler ve sonrasında belki master, doktora yapacaklar. Bu kardeşlerimizin içerisinden akademisyenler yetişecek. Bu kardeşlerimizin içerisinden mühendisler yetişecek, bu kardeşlerimizin içerisinden iş insanları yetişecek, sanatkarlar, sanatçılar yetişecek. Bu kardeşlerimizin içerisinden hukukçular doktorlar öğretmenler yetişecek. Velhasıl yarının Türkiye’sine güzel insanlar yetişecek. Yarının Türkiye’sini işte bu gençlerimize devredeceğiz. Onlarda inşallah ülkemizi daha ileriye götürecekler. Onlarda görevlerini inşallah daya iyi yapacaklardır” dedi.

 

HAYIRSEVERLERİMİZİN DESTEĞİ SÜRÜYOR

 

Vali Yıldırım, “ Ortaokul okuduğum zamanlarda bir tane fen lisesi vardı. Oda Ankara Fen lisesiydi. Bugün baktığımız zaman tüm illerde fen liselerimiz var.Buradaki fen lisesinde sadece bir bina yok buradaki fen lisesinde hakikaten hayırsever vatandaşlarımızın, kıymetli Ahmet beyin ve sevgili eşinin de aynı şekilde destekleri devam ediyor. Oğulları Atakan büyük bir gururla buradaki kardeşlerine yardımcı oluyor. Bunu her zaman görüyorum. Buradaki okulun hiçbir eksiği yok. Öğretmenlerimiz var, velilerimiz her zaman destek o zaman öğrencilerimize kardeşlerimize düşen nedir, sadece ve sadece derslerine çok iyi bir şekilde çalışıp gelişen dünyayı en iyi şekilde takip ederek kendilerini yetiştirmek. Şu an da gördüğünüz birazdan da inşallah kep fırlatma töreniyle bu okuldaki belki de son zamanlarını, okul anlamında son zamanlarını yaşayacak olan genç kardeşlerimiz de bunu yaptılar. Ben buna inanıyorum. Hafta sonunda yapılan üniversite sınavında inşallah öğrencilerimiz güzel puanlar alacaktır. Gönüllerinden geçen en güzel yerlere yerleşirler. Sonrasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gururla güzel Türkiye’mizin belki pek çok yerinde ve pek çok alanda kendileri de inşallah hizmet vermeye, insanımıza yardımcı olmaya devam edecek. Ben buna inanıyorum ve aynı zamanda kendilerinden sonra gelen kardeşlerine de ön ayak olacaklar ve bu sayede burada bir kültür oluşacak” dedi.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından dereceye giren öğrencilere Çetin Group Yönetim Kurulu tarafından altın ve aylık burs verildi. Okul birincisi Muharrem Güldal ödülünü Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’dan, okul ikincisi Gençer Gün ödülünü Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, okul üçüncüsü Yunus Emre Ünlü ise ödülünü AK Parti Tekirdağ eski Milletvekili Ayşe Doğan’ın elinden aldı.

 

GELECEĞE İNANÇLA YÜRÜYECEĞİZ

 

Okul birincisi Muharrem Güldal programda yaptığı konuşmada, Ben ve arkadaşlarım lise yıllarımızı başarıyla geride bırakıyoruz. Seval-Ahmet Çetin Fen Lisesi’nde temelini inşa ettiğimiz bu başarı geleceğe attığımız ilk adım olacak. Her birimiz yolumuzu çizecek, yeni başarılar için çalışacak, çalışacak, çalışacağız. Geleceğe inançla yürüyeceğiz. Atatürk’ün çizdiği yolda, gösterdiği hedefe ulaşmak için her türlü engeli aşacağız. Üzerimize düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz. Bu bilinçle yarınlarımızı kuracak, Cumhuriyetimizin değerini koruyacak ve onu yücelteceğiz. Bu duygular içerisinde üzerimizde emeği geçen öğretmenlerimize, idarecilerimize ve hayırseverlerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Her şeyden önce bizi bu günlere getiren ailelerimize teşekkür ediyoruz. Biliyoruz ki bizim başarımız ve mutluluğumuz onların da başarısı ve mutluluğudur. Sevgili arkadaşlarımın da bu duygu ve düşünceleri paylaştığını biliyorum, onların adına da sizlere çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

KEPLERİNİ HAVAYA FIRLATTILAR

 

Güldal’ın konuşmasının ardından Muharrem Güldal ve okul ikincisi Gencer Gün, okulun bayrağını 11’inci sınıf öğrencilerinden Efe Yalçınkaya ve Burcu Eren’e teslim etti. Törende öğrenciler keplerini büyük coşkuyla havaya fırlatırken, çalan müzik eşliğinde ise gönüllerince eğlendiler.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10