Albayrak: AK Partili vekillerden ümidi kestim

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Çerkezköy Haber Gazetesini ziyaret ederek gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü. Ak Partili milletvekillerinde

Çerkezköy 30.06.2021 17:00:00 0
Albayrak: AK Partili vekillerden ümidi kestim

Ziyarette konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak belediyenin hizmet binası ile ilgili eleştirilere de açıklık getirdi. ‘ Ben kendi binamı alırken İller Bankası’ndan her türlü şeyi aldım’ diyen Albayrak, “ İçişleri Bakanı bizzat kendisi imzaladı. Bütün her şey bitti şey bitti. Tam yapmaya başladık 10’uncu hak edişten sonra ‘daha vermeyeceğiz, başınızın çaresine bakın’ dediler. Bu binanın bitmesi gerekiyor. Maliyetleri ise günden güne artmaktadır. Burası aynı zamanda depremde sığınma yeri de olacaktır. Bir yıl para vermediler. Bu sürenin sonunda bir yıl sonra ise bazı kesimin devreye girmesine rağmen 50 milyon TL verelim dediler. Arkası gelip gelmeyeceğinin bile sözünü vermediler. Sonuç olarak bu binayı kendi öz kaynaklarımızla bir yere getirdik. İller Bankasında 72 milyon TL param kaldı. Bu parayı bana vermediler, üstüne AK Partili Kapaklı Belediyesine 64 milyon TL’lik krediyi onayladılar” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’ÜN NEDEN ONAYLAMADINIZ

 

Albayrak, “ Çerkezköy’ün şartları alt yapı olarak Kapaklı’dan daha zordur. İki ilçe arasında beş kilometre mesafe bulunuyor. Kapaklı’nın projesini onaylıyorsunuz da Çerkezköy’ün neden onaylamıyorsunuz. Çerkezköy’ün projesi de hazır. Çerkezköy’ün projesini Kapaklı’dan daha önce gönderdik. Bizde ‘Çerkezköy’ün kredisini de çıkarın, ikisini birden onaylayalım, ikisini birden yapalım’ dedik. Sonuçta TESKİ olarak ben borçlanacağım. Bir süre önce Çerkezköy’de dört ilçe başkanı ile bir araya geldim ve kendilerine raporda verdik. AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve diğer ilçe başkanlarından bu kredinin çıkarılması anlamında destek istedik. Yeni yeni yatırım yapacak paramız yok. Suya zam yaptığımız zaman tepki alıyorsunuz. Tekirdağ’da 8.5 TL’ye mal ettiğim suyu 6.5 TL’ye veriyorum. Tekirdağ, su konusunda 30 büyükşehir içerisinde kullandığı suyun yüzde 90’ını yer altından kullanan tek büyükşehir” açıklamasında bulundu.

 

BİZ AĞLAMIYORUZ

 

Geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında kendisine sarf ettiği “Başkanlık makamı ağlama makamı değildir” şeklindeki eleştirisine de cevap veren Albayrak, “TESKİ’yi kurduğum gün hiçbir şey yapmadan kucağımda 650 milyon TL borçla devraldım. Bunları siyasi olarak konuşmadım. Koltuğa oturduğum zaman 270 milyon TL de büyükşehrin borcu vardı. O borca göre TESKİ bugüne kadar 1 milyar 472 milyon TL yatırım yapmıştır. Çerkezköylüsün, AK Parti İlçe Başkanısın, olaya iyimser bir şekilde bak. Öztrak ve Atatürk Caddesi’nde yapacaklarımızı anlattık. İhalemizi de yaptık, güzel de gidiyor. Daha ilk verdiğin beyanat bu olmaz. ‘Vatandaş endişe içerisinde, vatandaş ümitli değil’ diye konuşması gerçekten çok yanlıştır. Destek olmak istiyorsanız gidin TBMM Başkanınızdan ricada bulunun. Çerkezköy’ün onaylanmayan kredisini çıkartınız. Yüzde 95’i asbest olan boruların yüzde 70’ini kurtaralım. Geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada ise ‘Başkanlık makamı ağlama makamı değil’ diye bir beyanat vermiş. Ben ağlamıyorum. Bugüne kadar hiç ağlamadan çok şükür birçok yatırım yaptık TESKİ olarak ama Çerkezköy farklı bir şey. Çerkezköy’ün önemini hala kavrayamamış bir AK Parti İlçe Başkanıyla karşı karşıyayız” açıklamasında bulundu.

 

DEPOLARDAN DEŞARJ YAPIYORUZ

 

Albayrak, “ Çerkezköy Tekirdağ’da nüfusu her yıl en çok artan ilçedir. Yüzölçümü olarak da 129 kilometrekare ile 11 ilçe arasında yüzölçümü en az olan ilçemizdir. Bugüne kadar Çerkezköy’e bu kadar destek vermemizin sebebi ise doğal gerçekleridir. Defalarca TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ile görüşme gerçekleştirdim. Kendisi söz verdi. Bizde onun sözüne güvenerek açıklama yaptık. Kendisinden vermiş olduğu sözleri yerine getirmesini bekliyoruz. Kapaklı ve Çerkezköy’de yer altlarından su çıkartıyoruz. Nüfusun artmasına paralel su tüketimi de artmaya başlayınca kuyularda aşağıya doğru seviye düştü. Şu anda Kapaklı’da çok fazla, Çerkezköy’de zaman zaman sularda mangan dediğimiz element oluşmaya başladı. İki günde bir depolardan deşarj yapıyoruz, bu tortu gitsin diye, su berraklaşsın diye. Pınarca’da da sularda çok büyük demir ve mangan sorunu vardı. Büyük bir kimyasal arıtma yaparak bunu çözdük. Ama Kapaklı’nın tamamına böyle bir tesis yapmak mümkün değil, yapılırsa da en 100-150 milyon TL’lik yatırım gerekiyor” diye konuştu.

 

AYVACIK BARAJININ DEVREYE GİRMESİ GEREKİYOR

 

Ayvacık barajının devreye girip suyun bölgeye verilmesi gerektiğini kaydeden Albayrak, “ Bence en önemli konuların başında bu geliyor. Kapaklı’nın 60 milyon TL ile altyapısını yapacağız. Yine suyum kuyudan çektiğiniz sürece berrak akmayacak ki. Biran evvel bu bölgede su için bilimsel bir şekilde çalışma ortaya konup anlatılması lazım. Devlet Su İşleri’nin burada planlama yapması gerekiyor” diye konuştu.

 

ALT YAPI SORUNUNU DİLE GETİRECEĞİM

 

Albayrak, “ Ak Parti Tekirdağ Milletvekillerinden bize destek olacaklarından ümidi kestim. Çünkü ne gösterdiysem, ne istediysem bu zamana kadar bir şey çıkmamıştır. Ankara’da bu işi en iyi takip edenlerden birisiyim. Şu anda Çerkezköy’ün kredi talebi İller Bankası’nda bekliyor. Kredi çıktığı an ihaleye çıkacağız. İnşallah Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ikinci kez bir araya gelirsem dile getireceğim ilk şey Çerkezköy’ün altyapı sorunu olacak. Altyapı yaptığınız zaman AK Parti’nin yerel yöneticileri ve milletvekilleri ‘toz oluyor, toprak oluyor, çamur oluyor’ diyorlar. Yapmadığınız zaman ‘sel basıyor’ diyorlar. Vatandaşların mutsuzluğundan siyasal gelecek beklenmesi gerçekten çok yanlıştır. AK Parti’nin ilçe yöneticilerine, hatta cumhur ittifakının bütün yöneticilerine davette bulunuyorum, projelerimize sahip çıkın. Çerkezköy hepimizin. Sorunlarını hep birlikte çözelim. Bizler hizmet için varız. Gelin bu başarıyı beraber paylaşalım, sizin de katkınız olsun. Başarıya sizi de ortak etmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

 

HER ZAMAN YANINDAYIM

 

Geçtiğimiz günlerde tehdit olayıyla karşı karşıya kalan Vahap Akay’a da tam destek verdiğini kaydeden Albayrak, “ Vahap Bey benim kardeşimdir. Her zaman onun yanındayım ve ne olursa olsun çekeceği, karşılaşacağı her türlü sıkıntıyı birlikte göğüslemeye hazırım” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10