Yüksel: En güzel lavanta tarlalarından birine sahibiz

Ergene Belediyesi tarafından 2019 yılında Velimeşe Mahallesi ile Önerler Mahallesi 4'üncü kilometre yolu üzerinde bulunan belediye arsalarına dikilen lavanta fidelerinin bu sene ikinci hasadı yapıldı. Hasatta ko

Ergene 1.07.2021 16:36:00 0
Yüksel: En güzel lavanta tarlalarından birine sahibiz

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in Ergene’de hayata geçirdiği projelerinden biri olan lavanta tarlası projesinde önceki gün lavanta hasadı yapıldı.

 

ÇEŞİTLİ ÜRÜNLERE DÖNÜŞECEK

 

Haziran ayında binlerce vatandaşın ziyaret ettiği lavanta tarlasında geçtiğimiz sene ilk kez hasat heyecanı yaşanırken bu sene ikinci hasat yapıldı. Ergene’nin cabize merkezi haline gelen lavanta tarlasına vatandaşlar bu sene yoğun ilgi gösterdi. Hafta içi ve hafta sonu ziyaretçilere açık olan lavanta tarlasında toplanan lavantalar distilasyon işlemi ile yağı çıkartılacak ve başta saf lavanta yağı olmak üzere, lavanta kolonyası, otomobil kokusu gibi lavantalı ürünlere dönüştürülecek.

 

“SENEYE DAHA FAZLA VERİM ALACAĞIZ”

 

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Trakya bölgesinin en güzel lavanta tarlalarından birine sahip olduklarını kaydederek, “2019 yılında 6 dönüm üzerine ekmiş olduğumuz lavanta fidelerimiz şu anda 35 dönüm üzerine ekilmiş durumda. Lavantalar 3 yılda yetişiyor, bizim tarlamızdaki lavantalar 2 yıllık, önümüzdeki sene lavanta tarlalarımızın görselliği daha güzel olacak ve seneye lavanta tarlalarımızdan daha fazla verim alacağız. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Ergene artık mor renkli lavanta tarlaları ile kokacak” şeklinde konuştu. Yüksel, önümüzdeki sene lavanta tarlalarının yanı sıra çilek, kuru fasulye ve nohut da ekeceklerini belirterek, “İlçemizin verimli topraklarına sadece lavanta ekmekle kalmayacağız, önümüzde ki yıllarda çilek, kuru fasulye ve nohut da ekmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10