Akay'dan Butçular esnafına destek ziyareti

Örnek bir sokak oluşturmak için harekete geçen Çerkezköy Gazi Osman Paşa Mahallesi Butçular Sokak'taki esnafları ziyaret eden Belediye Başkanı Vahap Akay, "Sokağı güzelleştirmek için çok g?

Çerkezköy 1.07.2021 16:49:00 0
Akay

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, önceki gün saat 17.00’de Çerkezköy Butçular Sokak’taki esnaflar ile bir araya geldi. Esnafların sokağa farklı bir hava katmak amacıyla yaptıkları çalışmaları inceleyen Vahap Akay, belediye olarak yapabilecekleri hakkında da esnaflar ile görüş alışverişinde bulundu.

 

 

“SOKAĞIMIZ İÇİN ÇABALIYORUZ”

 

Esnaflar adına konuşan Samet Kahraman, “Lastikler, bidonlar aldık ve boyadık. Konu komşudan saksılar topladık, onları renklendirdik. Komşularımızdan gidip çiçek istedik. Duvar resimleri yaptık. Fotoğraf çekilmek için özel alanlar oluşturduk. Kendi imkanlarımızla bir şeyler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Aksilikler oluyor ama üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Biz ağaçlarımıza süslemeler ve ışıklandırma istiyoruz, oturma alanları istiyoruz. Baktığımızda sadece bir tane çöp kovamız var, elimizde çöpü gezdiriyoruz. Girişimize renkli tabela istiyoruz. Oturma banklarımızın üzerine birer şemsiye konulabilir çünkü yaz ayları geldi, belirli saatlerde özellikle çok sıcak oluyor ve vatandaşlar bankları kullanamıyor. Çardakta konulabilir, buna siz karar verin başkanım” dedi.

 

 

“TRAKYA’DA SES GETİREN BİR SOKAĞIMIZ OLSUN İSTİYORUZ”

 

Güzel alanlar yaratmak için tüm Butçular esnafının kolları sıvadığını kaydeden Kahraman, “Sadece Çerkezköy’de değil Trakya’da da ses getiren bir sokağımız olsun istiyoruz. Belediyemizi arkamıza alıp güzel işler yapalım istiyoruz. Aslında burada sokağımızda yapılacak her şey Çerkezköy Belediyesi’ni de temsil eder. Silivri’de rengarenk boyandı evler, Tekirdağ’a gittiğimizde sokakta hayat var, Edirne’de de aynı şekilde. Çerkezköy’de neden böyle bir alan olmasın? Çerkezköy neden ilgi çekici, güzel bir alanı ile anılmasın? Gerekirse sokağımıza bir isim, lakap takabiliriz. Sokağımızın girişlerine tak koyabiliriz. İnsanların ‘Çerkezköy’de böyle bir sokak var’ demesini çok istiyoruz. Böyle güzel bir sokağı ile anılmak Çerkezköy için artı bir değer olur” dedi.

 

 

“RALLİ PİSTİ GİBİ”

 

Esnaf Cihan Varış da, “Bizim sokağımız 2 önemli caddeyi bağlayan bir sokak. Çerkezköy’ün göbeğinde. Bizim bisiklet yollarımızdan kuryeler ve motosikletler geçiyor. Biz sokağımıza set istiyoruz çünkü sokağımız ralli pisti gibi. Çok fazla sürat yapanlar oluyor, motosikletliler kaza yapıyor. Bunun önüne geçmek istiyoruz. Bizim esnaf olarak derdimiz sokağımızı güzelleştirmek” dedi.

 

AKAY: ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, “Pandemi salgını bitti diyebiliriz sanırım. Aşılama çalışmaları hızla sürüyor. Bundan sonra ne yapmamız gerekiyor, biz neler yapabiliriz bunları konuşalım. Biz elimizden geleni, üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sokaktaki çöp kutularını ve oturma banklarını yenileyeceğiz. Bunun dışında bizim Kent Mobilyaları ihalemiz var, o ihale de bitmek üzere ancak ihalenin bitmesini beklemeden biz sorunları çözeriz. Bize düşen, yapmamızı istediğiniz her ne varsa yapmaya hazırız. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz gelecek ve eksikliklere bakacaklar. Elektrik ve ışıklandırma ile ilgili sorunları da çözeceğiz” dedi.

 

Haber / Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10