Oğuz Güzel Spor Kulübü sporcularından büyük başarı

1-7 Temmuz 2021 tarihleri arasında, Şırnak'ta düzenlenen Türkiye Büyükler ve Gençler, Kick Boks Şampiyonası (Tüm Branş ve Kategoriler)'na, 2 adet sporcu ile katılan Oğuz Güzel Spor Kulübü büyük baÅ

Çerkezköy 7.07.2021 15:19:00 0
Oğuz Güzel Spor Kulübü sporcularından büyük başarı

Turnuvayı değerlendiren Oğuz Güzel Spor Kulübü Antrenörü Oğuz Güzel, şampiyonluk edinmeyi alışkanlık haline getirdiklerini söyledi. Başarıya uzanın yolda büyük bir başarı elde ettiklerini kaydeden Güzel, “ Şırnak'ta düzenlenen bu şampiyonaya, aslında, Minik kategori de dahil olmak üzere, 15 adet sporcu ile gitmeyi ve çok daha büyük sayıda, şampiyonlukları bölgemize getirmeyi hedeflemiştik. Ama, federasyon, Şırnak'taki şampiyonaya katılacak sporcuları, 2021 yılında, önceki aylarda düzenlenen yarışmalara katılan ve puanlama açısından ilk 5 sırayı alan sporculardan seçti. İşbu sebeple, şampiyonaya yalnızca, 2 adet sporcu ile katılabildik. Yalnızca, 2 adet sporcu ile katılmamıza rağmen, 2 sporcumuz da kürsüye çıktı, böylelikle, ilçemizin adı, Kick Boks alanında daha çok duyulmaya başladı” dedi.

 

 

BÜYÜK BAŞARILAR ELDE ETTİ

 

Güzel, “ 60 kilogram Low Kick kategorisinde Minel Akpınar Türkiye birincisi olarak Sırbistan'da düzenlenecek olan Gençler Kick Boks Avrupa Şampiyonasında milli sporcu vasfıyla, ülkemizi temsil etme hakkı kazandı. Minel Akpınar aynı zamanda kulüp adına ilk Türkiye şampiyonu olma unvanını da kazanmış oldu. 71 kilogramda Recep Emrin Eren ise Low Kick kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu ve ilçemize bir madalya daha getirdi.  Her 2 sporcumuz da, gerek ulusal gerekse de uluslararası alanda elde ettiği başarılarla kendilerini kanıtlamış sporculardır. Bu sporcular, yaz kış, yağmur çamur demeden antrenmanlar yapıyorlar. Aileleri de, onlarla birlikte olarak, onlara çok büyük destek olmaktadır. Şampiyon olabilmek için, gerçekten, maddi manevi çok büyük fedakarlıklara girdiler. Allah da, emeklerini zayi etmedi” diye konuştu.

 

 

NE ZAMAN KIYMETLERİ BİLİNECEK

 

Minel Akpınar’ın küçük yaşlardan bu yana sporun içerisinde olduğunu kaydeden Güzel, “ Kendisi doğma büyüme Çerkezköylüdür. Taekwondo, Kıck Boks, Muay Thai, Wushu, Atletizm, Boks sporlarının hepsinde müsabık sporcu. Kendisinin aynı zamanda, Wushu alanında da, ulusal ve uluslararası derecesi mevcut. Bu kızımızın başarılarını, ailesinin özverilerini gördükçe, gerçekten çok mutlu oluyorum. Ama, bir yandan da, değeri bilinmediği için çok üzülüyorum. Keza, Recep Emrin Eren oğlumuz da, İşitme engelli bir sporcu olmasına rağmen, bu durumun yarattığı bütün olumsuzlukların üstesinden gelerek, her şampiyonadan kürsüyle dönüyor.  Peki, bu sporcular neden örnek sporcu olarak addedilmiyor, neden, bilboardlarda şereflendirilmiyor. Oysa ki, bu çocuklar, ilçemizin adının, ulusal ve uluslararası arenada duyulmasını sağlayan çocuklar. Bakın, demin de dediğim gibi, Minel kızımız, milli formayı sırtına geçirecek ve Sırbistan'da düzenlenecek Avrupa Gençler Kick Boks Boks Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. İşte, bakın, Çerkezköylü bir sporcu, milli marşımızı okutacak. Şimdi soruyorum size, bunların kıymeti şimdi bilinmeyecek de ne zaman bilinecek?” dedi.

 

YETERLİ BİR KULÜP OLDUĞUMUZU BELİRTMELİYİZ

 

Güzel, “ Şampiyonalara katılmak için, sporcu, veli, antrenör, gerçekten çok yüklü masraflara katlanıyoruz. Bugün, Çerkezköy'den Ankara'ya otobüsle gidip gelseniz kişi baş 400 TL tutuyor Ama, biz Çerkezköy'den kalktık da Şırnak'a gittik. Varın, gerisini siz düşünün. Velilerin de, işlerinin başından kalkarak, buraya gelmesi de işin cabasıdır. Biz Oğuz Güzel Spor Kulübü olarak her zaman için, tabela kulübü olmadığımızı, belgeli ve yeterli bir kulüp olduğumuzu belirtmekteyiz. Yani, tabelamızda, camlarımızda yer alan spor dalları ile ilgili antrenörlük belgemiz ve  bilgimiz mevcuttur. Oğuz Güzel Spor Kulübü, belgesiz olduğu hiçbir spor dalına girmez. İşte görüyorsunuz, belgeli, sicili olduğumuz bir spor dalı olan Kick Boks’ta da Türkiye Şampiyonası'na katıldık ve milli sporcular çıkardık. Önemli olan, hem belgeli olmak, hem sporcu yetiştirebilmek, hem de yarışmalara girebilmektir. Tabii ki, yukarıda da belirttiğim gibi, kendini spora adamış sporcular ve velileri ile hedefe yürümek, daha da kolaylaşıyor” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Türkiye şampiyonu Minel Akpınar, “ Sıkı bir çalışma ile antrenörüm Oğuz Güzel nezaretinde şampiyonaya iyi bir şekilde hazırlandım. Tüm rakiplerimi mağlup ederek Türkiye birincisi oldum. Bu başarımı başta kulübüm ve ailem olmak üzere beni destekleyen herkese armağan ediyorum. Milli takım formasıyla Avrupa Şampiyonasında ülkemizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

SPORCULARI ÖDÜLLENDİRELİM

 

Kızının başarısından duyduğu mutluluğu dile getiren Türkiye Şampiyonu Minel Akpınar’ın babası Sabri Akpınar ise “ Şampiyonaya gittiğimde, telefonunu satarak, fazla malzemelerini satarak, hatta şehir içi minibüs kullanmayıp da, şampiyonaya katılan sporculara şahit oldum. Demek ki, bu ülkede spora aşık gençler de var. Lütfen, bu gençlerin kıymetini bilelim, başarılı olanları ödüllendirelim, olmak isteyenlere de olanaklar sağlayalım” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10