Tekirdağ'ın ve Çerkezköy'ün tek kadın minibüs şoförü

S.S. 162 No'lu Çerkezköy Zirve Kooperatifi'nde Süleymanpaşa – Çerkezköy hattı arasında yolcu taşımacılığı yapan Nazlı Bayraklı, azmi ve cesareti ile diğer kadınlara örnek oluy

Çerkezköy 7.07.2021 17:11:00 0
Tekirdağ

Aslen Kırklareli Vize’li olan ve Çerkezköy’de yaşayan 3 çocuk annesi Nazlı Bayraklı (44), kendisinden istenen evrakları hazırladıktan ve B sınıfı ehliyetini D sınıfına yükselttikten sonra, S.S. 162 No’lu Çerkezköy Zirve Kooperatifi’nde meslek hayatına adım attı. 14 gün önce Süleymanpaşa – Çerkezköy hattı arasında şoförlük yapmaya başlayan Bayraklı, Süleymanpaşa Otogar ve Namık Kemal Üniversitesi’ne yolcu taşıyor. Mesleğin güzel tarafları olduğu kadar can sıkıcı yanları da olduğunu belirten Bayraklı, meslek hayatına nasıl başladığını Marmara Haber Gazete’mize anlattı.

 

 

“MESLEĞİMİ ÇOK SEVİYORUM”

 

Tekirdağ’ın ve Çerkezköy’ün ilk ve tek kadın minibüs şoförü olmaktan gurur duyduğunu belirten Bayraklı, “Şoförlük yapmayı çok seviyorum, mesleğimi çok seviyorum. Çeşitli illerde kadın şoförleri görünce ‘ne kadar güzel bir iş yapıyorlar’ diye düşünüyordum hep. Bir gün kendi kendime ‘kadınlar bu işi çok da güzel yapar, neden olmasın, ben de minibüs şoförlüğü yapabilirim’ diye düşündüm. Ondan sonra S.S. 162 No’lu Çerkezköy Zirve Kooperatifi’ne geldim. Başkan Ali Kosuva ile görüştüm. Ali bey evraklarımı tamamlayıp gelmemi söyledi. B sınıfı ehliyetim vardı, D sınıfı ehliyet aldım. Daha sonra tüm evraklarım hazır bir şekilde tekrar geldim, Ali bey de sağ olsun hemen beni başlattı işe, bana güvendi” ifadelerini kullandı.

 

“DAHA ÖNCE SERVİS ŞOFÖRLÜĞÜ YAPTIM”

 

Önceden de şoförlük yaptığını kaydeden Bayraklı, “Silivri Anadolu Hastanesi’nde çalışırken küçük çapta servis şoförlüğü yaptım. Şu anda Tekirdağ - Çerkezköy arası yolcu taşımacılığı yapıyorum. Namık Kemal Üniversitesi’ne ve hastaneye, Süleymanpaşa Otogara yolcu taşıyorum. Yolcuları mağdur etmemek için Veliköy, Velimeşe ve Kızılınar’ın içine de giriyorum. Hiçbir yolcunun mağdur olmaması için çabalıyorum” dedi.

 

“KADINLAR BU SEKTÖRDE DAHA FAZLA YER ALMALI”

 

Mesleğe ilk başladığında olumlu ve olumsuz tepkiler aldığını belirten Bayraklı, “Mesleğe başlarken eşim, çocuklarım ve ailem bana çok destek oldular. Her zaman arkamda durdular, onların gücünü ve desteğini hep hissettim. Öte yandan çevremden ‘erkek işi, yapamazsın’ diyenler de oldu ama bu benim inancımı ve azmimi hiç kırmadı tam tersi beni daha çok cesaretlendirdi. Bu sektörde biz kadınlar daha çok var olmalıyız. İstediğimiz her şeyi başarabilir, tüm zorlukların üstesinden gelebiliriz; yeter ki inanalım. Bu mesleğe ilgisi olan ve başlamak isteyen arkadaşlarıma tavsiyem; kimseye aldırış etmesinler. Olumsuz söylemlere mümkünse kulaklarını tıkasınlar. Biz çok güçlüyüz” ifadelerini kullandı. Bayraklı, iş arkadaşlarının da kendisine çok destek olduğunu belirterek, “Hep bana destek oldular. Ben mesleğe başlamadan önce onların yanında gittim, güzergahları ve mesleği öğrenmek için daha sonra bir gün ‘artık yalnız başına yola çıkabilirsin’ dediler. İlk başta çekindim tabi ki ancak o her meslekte olur. Şu an cesaretim ve irademle her zorluğun üstesinden gelebileceğime inanıyorum” şeklinde konuştu. Trafikte yanından geçen diğer şoförlerin durup kendisine selam verdiğini ve ‘hayırlı olsun’ dediklerini kaydeden Bayraklı, “Bu davranışlar beni çok mutlu ediyor. Kesinlikle kadınlar bu sektörde daha fazla yer almalı. Ben hayalini kuran ve şoförlük yapmak isteyen diğer kadınlara da örnek olmak istiyorum. Mesleğimin asla bir zorluğu yok bence insan işini sevdiği zaman gayet çok güzel yapabiliyor ve başarılı olabiliyor. Benim mesleğim güzel bir meslek, hoş bir meslek” şeklinde konuştu.  

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10