Yılan hikayesine dönen su patlağını kim çözecek?

Çerkezköy Gazi Osman Paşa Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde meydana gelen su patlağının 6 gündür çözülememesine tepki gösteren vatandaşlar, "Bu su kaç gündür boşu boşuna akıyor. Tekirdağ

Çerkezköy 9.07.2021 13:04:00 0
Yılan hikayesine dönen su patlağını kim çözecek?

Su patlağı sorununun çözülmesi için Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (TESKİ) ve Çerkezköy Belediyesi’ne başvurmalarına rağmen henüz bir çözüm bulunamadığını kaydeden vatandaşlar, “Kurumlar kendi aralarında anlaşmazlık yaşıyor. Hangi kurumun yetkisindeyse çözsünler bu sorunu. Tek bir damla suyumuzu bile israf etmeye hakkımız yok” dedi.

 

“ÇÖZÜME KAVUŞMUYOR”

 

Yılan hikayesine dönen su patlağının çözüme kavuşması için kurumlara başvurdukları ancak Çerkezköy Belediyesi’nin topu TESKİ’ye, TESKİ’nin ise topu Çerkezköy Belediyesi’ne attığını söyleyen Celal Çavdar, “24 yıldır Çerkezköy’de oturuyorum. Bu mahalleye taşınalı 8 ay falan oldu. Son 6 gündür burada bir su patlağı olduğunu görüyorum. Yapmış olduğum araştırmalarda daha öncesinin de olduğunu öğrendim. Esnaflar ile görüştüğümde onlar da bu duruma bir an önce çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi. Ben ilgili mercileri aradım. Çerkezköy Belediyesi’ni aradığımda TESKİ’ye yönlendirdiler, TESKİ’yi aradığımda ise Çerkezköy Belediyesi’ne iletmemi söylediler” şeklinde konuştu.

 

“BU SUYUN HAKKINI SORMAK BENİM HAKKIM”

 

Bir türlü sonuca ulaşamadıklarını kaydeden Çavdar, “Olumlu bir cevap veren yok, gelip ilgilenen yok. Bu su 6 gündür bu şekilde akıyor, benim gördüğüm 6 gün yani. Bu milli israftır, kesinlikle böyle bir vurdumduymazlık kabul edilemez. Faturalarda fazla fazla kalem kalem bunları alıyorlar insanlardan. Eğer ben bir vatandaş olarak faturalara itiraz etmeden ödüyorsam bu suyun hakkını sorma hakkımın olduğunu düşünüyorum. Bunun muhatabı hangi kurum ise gelsin çözsün” şeklinde konuştu.

 

“VATANDAŞ OLARAK VİCDANIM EL VERMİYOR”

 

“Bu çok büyük bir ayıp” diyen Çavdar, “Bir gün değil iki gün değil üç gün değil tam altı gün. Esnaflara sorduğunuz zaman daha fazlasını söylüyorlar. Esnaflar da bu konuda şikayetlerini dile getirmişler TESKİ’ye. TESKİ sadece şikayet oluşturuyor ya da topu Çerkezköy Belediyesi’ne atıyor. Bizim muhatabımız kim? Bunun cevabını arıyorum ben. Bunun muhatabı eğer TESKİ’nin genel müdürüyse çıksın gelsin ya da yapamıyorsa istifa etsin. Yazıktır günahtır bu insanlara. Sonuçta bu su buradan boşuna akıyor. Suyun ne kadar yoğun bir şekilde aktığını görüyoruz. Bu konuda duyarsız kalmak istemedim, benim vicdanım el vermiyor. Ben kabullenemiyorum bunu” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10