Bütçeye 3 milyon TL katkı sağlandı

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2021 yılının ilk 6 ayında bütçede yaklaşık olarak 3 milyon TL katkı ve tasarruf sağlandÄ?

Çorlu 9.07.2021 16:40:00 0
Bütçeye 3 milyon TL katkı sağlandı

Belediye Başkan Yardımcısı Güner Çetin, yılın ilk 6 ayında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

“PROJELERİ BİRER BİRER HAYATA GEÇİRİYORUZ”

 

Çorlu Belediyesi’nin tasarruf önlemleri kapsamında belediye bütçesine katkı sunmaya devam ettiklerini ifade eden Çetin, "Hazırlamış olduğumuz projeleri ve yapmış olduğumuz planlamaları birer birer hayata geçiriyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından yürütülecek olan proje ve planlamalarımız kapsamında ilk 6 ayda moloz, tekstil atıkları, ambalaj atıkları, geri dönüşüm ve diğer işlemler karşılığında yaklaşık olarak 2 milyon TL gelir elde ettik. Yine geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da eskiyen ve yıpranan çöp konteynerlerimizi şantiyemizde yenileyerek büyük ölçüde tasarruf elde ediyoruz. İlk 6 ayda 886 adet çöp konteyneri ile 152 adet bahçe tipi çöp kovasını yenileyerek yeniden kullanıma sunduk” dedi.

 

 

“ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Çetin, “Bu malzemeleri çöp konteyneri ve çöp kovalarını yenilemiş olsaydık 1 milyon 140 bin Türk Lirası harcamış olacaktık. Ancak ekiplerimiz malzemeleri kendi atölyemizde yenileyerek bunu sadece 85 bin Türk Lirası'na mal ettiler. Bu yenilemenin karşılığında 1 milyon 315 bin Türk Lirası belediyemizin kasasında kalmış oldu. Geçtiğimiz yıl da konteyner ve çöp kovlarımızın değişiminden dolayı yaklaşık olarak 1 milyon 950 bin TL tasarruf sağlamıştık. Göreve gelmeden önce de söylediğimiz gibi halkımızın her kuruşunu doğru bir şekilde kullanmaya ve görevimizi layıkıyla yerine getirmeye özen gösteriyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemlerde bahse konu çalışmaların karşılığında gelirlerimizin ve aldığımız tedbirler kapsamında sağladığımız tasarrufların daha da artacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10