Vali Yıldırım, Lavanta Günü etkinliğine katıldı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Saray'da düzenlenen Lavanta Günü Fotosafari etkinliğine katıldı. Etkinlikte konuşan Vali Yıldırım, "Türkiye'mizin birçok yerinde lavanta bahçeleri var. H

Saray 9.07.2021 16:47:00 0
Vali Yıldırım, Lavanta Günü etkinliğine katıldı

Saray Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği etkinlikte kurulan stantlarda, Tekirdağ’ın yöresel ürünlerinin tanıtımı da yapıldı. Küçükyoncalı Mahallesi yöresel kilim dokuma el emeği ürünleri, yörenin folklorik özelliklerini taşıyan dans gösterileri ve Saray'lı klarnet ustalarının yapmış oldukları gösterilerle Lavanta Kokulu etkinlik gerçekleştirildi.

 

“TÜRKİYE’MİZİN BİRÇOK YERİNDE VAR”

 

Vali Aziz Yıldırım, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Türkiye’mizin birçok yerinde lavanta bahçeleri var. Hasatı da bu dönemlerde yapılıyor. Daha önce Süleymanpaşa ilçemizde bir temsili hasat programı yapmıştık. Bugün de Saray ilçemizde yapıyoruz. Ben bu anlamda bizim ithal edeceğimiz, tıbbi ve aromotik bitkilerin özlerini, yağlarını üreten, onlara verilecek dövizin yurt dışına gitmesini engelleyen üreticilerimizi tebrik ediyorum, hepsine teşekkür ediyorum. Artık Türkiye’mizde bunlar bol miktarda üretiliyor. Bu işlerle uğraşmak isteyen çiftçimizin ek bir gelir elde etmesine de çok rahatlıkla sebebiyet verebiliyor” ifadelerini kullandı.

 

 

“ÇOK DAHA FAZLA DEĞER KAZANACAK”

 

“Bu tür bitkiler hepinizin bildiği gibi, çok fazla bakım ve su isteyen bitkiler değil” diyen Vali Yıldırım, “Bir defa ektiğinizde uzun sürelerce ürün alabiliyorsunuz. Ben burada, sizlerin huzurunda, bir defa daha gerek üreticimize, gerek müteşebbislerimize, gerek ise bu programı yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu bir turizm faaliyeti. Bu anlamda da; İlçe Kaymakamımıza, İlçe Belediye Başkanımıza, İl Kültür ve Turizm Müdürümüze, Tarım ve Orman İl Müdürümüze, burada bulunan, bütün katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizlere de teşekkür ediyorum. Bu güzellikleri, burada olmayanlara aktarıyorsunuz. Onlar da inşallah buralara gelecekler. Sizin sayenizde buralara gelen insanlar artacak ve arkadaşlarımızın ürünleri çok daha fazla değer kazanacak. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Sevde Gül MALİT


0282 726 91 91
0282 747 65 10