Beyzanur Pehlivan Türkiye şampiyonu oldu

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2021 Yılı Faaliyet Programında yer alan, 7-14 Temmuz 2021 tarihleri arasında, Ankara Taha Akgül Spor Salonu'nda devam eden Zekeriya Tutar Türkiye Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası'nda, ilÃ?

Çerkezköy 9.07.2021 18:46:00 0
Beyzanur Pehlivan Türkiye şampiyonu oldu

5 yaşından beri, Taekwondo sporu ile iç içe olan, 2018 yılında Minikler kategorisinde Türkiye 3.lüğü bulunan Beyzanur Pehlivan, başarı çıtasını yükselterek, Yıldızlar Taekwondo kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu.

 

ÇOK MUTLUYUM

 

133 sporcunun mücadele ettiği Yıldız Bayanlar 51 kilogram kategorisinde 7 rakibini teker teker mağlup ederek Türkiye şampiyonu olan Beyzanur Pehlivan’ın başarısı Çerkezköy ve bölgeye büyük sevinç yaşattı. Türkiye şampiyonu olduğu için büyük mutluluk yaşadığını kaydeden Beyzanur Pehlivan, “ Başarıya ulaşmayı, şampiyon olmayı gerçekten çok istemiştim. Her gece, şampiyonluk isteğim rüyalarıma giriyordu. Ailem, uykularımda, hep Taekwondo'dan bahsettiğimi söylerdi. Dediğim gibi, yaz-kış, gece-gündüz, yağmur-çamur demeden, antrenmanlar yaptım. Bol bol ormanlık alanlarda koşular gerçekleştirdim. Kuvvet devamlılığı ve koordinasyon çalışmalarında bulundum. Kiloma dikkat etmek için, beslenmeme çok önem verdim.  Tabii ki, başarı yalnızca benimle gelmedi. Aile üyelerim, antrenmanımın her anında, hep yanlarımdaydılar. Özellikle babam, teknik konularda, bana çok destek verdi. Hatta malzemelerimi, çalışma  istasyonlarımı bile, babam kurdu, topladı. Çerkezköy'de, şampiyon Taekwondo sporcuları arasına ismimi yazdırmaktan çok mutluyum” dedi.

 

 

TEŞEKKÜR ETTİ  

 

Pehlivan, “ Yarışmalar, gerçekten çok sert ve belirsizlik ortamında geçti. Rakipler birbirini tanımıyordu. Çünkü, 2020 şampiyonaları düzenlenmemişti. Yarışma esnasında, sol ayak baş parmağım tırnağında olan kırılma, zaman zaman bana zor anlar yaşattı. Ama, Allah'a şükür ki, bu zorluğun da üstesinden gelebildim.  Bundan sonraki süreçlerde, uluslararası alanda başarılı olabilmek ve deneyimlerini, arkamdan gelen, Taekwondo alanında ilerlemek isteyen sporculara aktarmak için, elimden geleni yapacağım. Çünkü, ben de bu halime, ortak antrenmanlarla geldim.  Şampiyonluğum, bağlı bulunduğum kulüp olan Oğuz Güzel Spor Kulübünün Taekwondo alanındaki ilk Türkiye şampiyonluğudur. Bu ilki, Oğuz Güzel hocama da armağan ediyorum.  Üzerimde emeği bulunan antrenörler, başta, Tevrat Bingöl, Oğuzhan Tokgöz, Oğuz Güzel hocalara ve sporcularına çok teşekkür ederim. Bana ortak antrenman imkanı tanıyan Yaşar Cihangir, Erdal Erdoğan,  Mehmet Yümlü, Yasin Nas, Özge Atasever, Ercan Akpınar, Gökhan Fındık, Ercan Bakır, Sadrettin Özbahçeçici hocalarımıza ve sporcularına çok teşekkür ederim” dedi.

 

KIZIMIZIN ÜSTÜNDE BÜYÜK EMEKLERİ VARDIR

 

Beyzanur Pehlivan’ın velisi Harun-Meltem Pehlivan ise çok mutlu olduklarını ifade ederek, “ Kızımız Beyzanur Pehlivan’ın şampiyon olabilmesi için, kendisi ile birlikte, hepimiz çok gayret ettik. Pandemi döneminde, antrenman kısıtlamaları olduğu için, kızımız, herhangi bir sporcu ile hazırlık maçı gerçekleştiremiyor, ortak antrenmanlara katılamıyordu. Tevrat Bingöl hocamız kızımızı ortak antrenmanlara katma yönünde çok çabaları oldu. Kızımın üstüne, şampiyon olabilmesi için çok eğildi. Tarih, her zaman, Beyzanur Pehlivan’ın şampiyonluğunu, Tevrat Bingöl hoca ile birlikte anacak. Tevrat Bingöl’ e çok teşekkür ediyoruz. Oğuzhan Tokgöz hocamızda kariyerli sporcular mevcuttu. Oğuzhan Hoca, bu sporcularla, kızımın antrenman yapmasına imkan tanıyarak, kızımın gelişimine güzel katkıları oldu. Onun da hakkı ödenmez.  Gerek kızım gerekse de bizim inandığımız bir gerçek vardır: Bir sporcu, ne kadar kuvvetli, teknik kapasitesi ne kadar yüksek olursa olsun, ortak antrenmanlara iştirak etmediği müddetçe, o sporcu, kendi kulübünden başka yerde yükselemez. Ortak antrenmanlar, Taekwondo sporunun olmazsa olmazıdır. Bu yüzden, en değerli antrenör, ortak antrenman yapılması, bu anlayışın yayılması için çaba gösteren antrenördür. Bir sporcu, ortak antrenman sayesinde, ufkunu genişletir, yeni yeni arkadaşlar edinir, değişik antrenman teknikleri uygulamalarını yaşar, tecrübeli sporculardan da deneyimleri hususunda bilgi edinir. Bu yüzden, herkes, egolarını bir kenara bırakmalı, daha bir sürü Beyzanur Pehlivanlar  ortaya çıkması için, ortak antrenman düzenlenmesi için, vakit ve nakit harcamalıdır” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10