Destici: Türkiye, 82 darbe anayasasından kurtulmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Seçim kanunu ve siyasi parti yasası bir an önce demokratikleşmeli. Burada da görüşlerimiz net. Bir başka husus burada yeni anayasayı, bizim siyasi parti

Çorlu 11.07.2021 16:12:00 0
Destici: Türkiye, 82 darbe anayasasından kurtulmalı

BBP Genel Başkanı Destici, Cumartesi günü saat 10.00’da Çorlu'da bir kafede düzenlenen kahvaltıda partililer ve gazeteciler ile bir araya geldi.

 

“TEMSİLİ ADALET EN YÜKSEK DERECEDE SAĞLANDI”

 

Destici, 15 Temmuz ve destekçilerini lanetlediğini belirterek, "15 Temmuz hain darbe girişiminin faali fetö'yü ve kim bunun arkasında olmuşsa yabancı dış güçler, içerideki destekçileri hepsini lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı gazilerimizi saygıyla selamlıyorum ama Türkiye'de bir milat oldu. Türkiye sistem değişikliğine gitti. Bu sistem değişikliğinden sonra da istikrarlı bir yönetime kavuştu. Meclis 80 darbesinden sonra en çok temsil edilen imkanı buldu. Temsili adalet en yüksek derecede sağlandı. Tabi sistemin bazı eksikleri ve noksanlıkları yok mu? Var. Bunlar uyum yasaları ile tamamlanmalı. Seçim kanunu ve siyasi parti yasası bir an önce demokratikleşmeli. Burada da görüşlerimiz net. Bir başka husus burada yeni anayasayı, bizim siyasi partiler bir araya gelip, toplumun diğer kesimleri ile yapabilmeli. Türkiye bu 82 darbe anayasasından kurtulmalı" dedi.

 

 

'DESTEKLENMELERİ ŞART'

 

Pandemi döneminde birçok sektörün etkilendiğini ancak üretim yapanların desteklenmelerinin önemli olduğunu kaydeden BBP Genel Başkanı Destici, "Tarımla hayvancılıkla uğraşan vatandaşımız yani üreten kim üretiyorsa üreticinin desteklenmesi gerekiyor. Ne üretiyorsa desteklenmeli. Faydalı ürünlerden bahsediyorum, 'Ne üretiyor' derken kaçak içki üretenlerden bahsetmiyorum. Ben topluma faydalı ne üretiyorsa onu kastediyorum. Onu anlıyorsunuz. Çiftçilikten, hayvancılıktan, sanayiciden, fabrikadan diğer küçük ve orta ölçekli imalathanelerden bütün bunlardan bahsediyorum. Kim tuğla üstüne tuğla, kim taş üstüne taş koyuyorsa kim bir insanı istihdam ediyorsa iş veriyorsa onun desteklenmesi lazım" ifadelerini kullandı. Destici, daha sonra Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan'ı makamında ziyaret ederek sanayicilerin sorunları ile ilgili bilgi aldı.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10