Gazi Tarık Cür'e görkemli düğün

Hakkari'ye bağlı Derecik ilçesinde 2019 yılında hain teröristler tarafından döşenen mayına basarak iki bacağını kaybeden gazi Tarık Cür, Kapaklı İlçe Stadyumu'nda düzenlenen muhteşe

Kapaklı 11.07.2021 16:36:00 0
Gazi Tarık Cür

Kapaklı Belediyesi tarafından İlçe Stadı’nda organize edilen düğün törenine; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Yel, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Saray 41. Tugay Komutanı Kurmay Albay Süleyman Akbay, siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çiftin aileleri ve davetliler katıldı.

 

 

FAYTON EŞLİĞİNDE DÜĞÜN ALANINA GELDİLER

 

Ümmühan ve Tarık Cür çifti, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki ikametlerinden düğünün yapılacağı alana kadar fayton eşliğinde geldi. Çiftin düğün alanına gelmesinin ardından düğün töreni başladı. İlk olarak Diriliş Ertuğrul dizinin Kapaklı oyuncusu Melikşah Özen, solo gösterisi sergiledi. Daha sonra, halk oyunları gösterisi sahnelendi. Gösterilerin ardından Ümmühan ve Tarık Cür çifti ilk danslarını yaptı.  Çiftin dansının ardından Kapaklı’nın yerel ses sanatçıları sahne aldı.

 

 

“VATAN AŞKI, BAYRAK AŞKI SÖZLERİNDE, GÖNLÜNDE HEP PARLADI”

 

Nikah töreni öncesinde Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin bir konuşma yaptı. Tarık ve Ümmühan çiftinin bir ömür boyu mutlu olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Çetin, “Bu akşam Kapaklı çok önemli bir ana tanıklık ediyor. İlçemizde ikamet eden Ordu Korganlı Tarık Cür kardeşimizin yaralandığı bilgisi tarafımıza geldiğinde hemen soluğu Tarık kardeşimizin evinde aldık. Sonra kardeşimizin iki bacağını kaybettiğini öğrendik. Tarık’ı Kapaklı’da büyük bir kalabalıkla karşıladık. Tarık’ta bir şeyi gördük o gün, kaybettiği uzuvlarına rağmen ülkesine bağlılığı, vatan aşkı, bayrak aşkı sözlerinde, gönlünde hep parladı. Tarık’ı Kapaklı halkı bağrına bastı. Meclis kararı ile Tarık kardeşimizin ismini bir parka verdik” ifadelerini kullandı.

 

 

“AŞKINI VE MERHAMETİNİ ANLATTI”

 

Gelin Ümmühan Çetin’i ailesinden istemek için Gaziantep’e gittiklerini de sözlerine ekleyen Çetin, “Kısa zaman sonra Tarık kardeşim bir müjde verdi. Ümmühan kızımızdan bahsetti ve Gaziantep Şahinbey’e yoluna reva olduk. Kızımızın evine gittiğimizde bir kez daha gönlümüz ferahladı aslında. Ümmühan kızımızın babasının adının ve soyadının da Mustafa Çetin olduğunu öğrendik. Doğum ayımız ve yılımız bile aynı. Böyle bir güzel tevafuk yaşadık. Ümmühan kızımızın babasının söylediği sözler o gün beni çok etkiledi. Özetle şöyle dedi, ‘Bin tane kızım olsa, Tarık gibi gazilerimize helal olsun’ Ümmühan kardeşimiz de bambaşka bir pencereden, aşkını ve merhametini anlattı. Ve dedi ki, ‘Ben Tarık’ı bacakları için değil yüreği için sevdim’ dedi. İnşallah Tarık kardeşimizin evini ve arsasının işlemlerini yapacağız. Şimdilik geçici bir ev kiraladık ve eşyalarını hayırseverlerimiz aldı. Onlara da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Genç çiftin nikahını Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin yaparken, şahitliklerini ise AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Saray 41. Komando Tugay Komutan Vekili Topçu Kurmay Albay Süleyman Akbay ve AK Parti Eski Milletvekili Ayşe Doğan Tarık yaptı. Genç çift, bir ömür mutluluğa evet dedi.

 

 

“HEPİMİZİ MEST ETTİ”

 

Nikahın ardından konuşma yapan AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve MKYK üyesi Mustafa Yel, “Bugüne kadar pek çok nikah şahitliği yaptım ve ama bugün çok başka duygular içindeyim. Bizi burada duygulandıran aşkın ne kadar büyük olduğu. Hem vatan aşkının hem de ona sevdalı kızımızın aşkına şahitlik ediyoruz. Her ikisini de tebrik ediyorum. Az önce Mustafa Çetin başkanımızın bahsettiği aşk, hepimizi mest etti. Bu birliktelikten olacak evlatlarda anne babaları gibi hayır işleyeceklerdir. Bu vatan ve millet aşkı bizlerde olduğu sürece al bayrağımız hep dalgalanacaktır. Bu gece hep beraber mutlu olacağız ve aydınlık yarınlara alkış tutacağız” dedi. Milletvekili Yel’in ardından ise Ümmühan Çetin’in babası Mustafa Çetin konuştu. Çetin, öncelikle Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin olmak üzere geceyi organize eden herkese teşekkür etti.  Nikahın ardından davetliler halay, çiftetelli ve yöresel oyunlar eşliğinde gönüllerince eğlendi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10