"Genç ve dinamik nüfusumuz, ülkemizin en değerli serveti"

11 Temmuz Dünya Nüfus Günü dolayısıyla mesaj paylaşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, "Genç ve dinamik nüfusumuz, ülkemizin en değerli serveti, kalkınma ve büyüme yolundaki en önemli te

Çerkezköy 11.07.2021 16:43:00 0

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü dolayısıyla mesaj paylaştı. Dünya Nüfus Günü’nün 1987'den bu yana her yıl 11 Temmuz tarihinde kutlandığını belirten Kaymakam Abban, “Bir ülkedeki nüfusun sosyal, demografik ve ekonomik niteliklerine ilişkin bilgi derlemesini sağlayan nüfus kayıtlarından elde edilen istatistikler, toplumun ihtiyaçlarını karşılama ve hayatlarını daha iyi hale getirmeye yönelik politika ve planların oluşturulmasında en önemli unsurdur” ifadelerini kullandı.

 

“EN ÖNEMLİ TEMİNAT”

 

“Dünya Nüfus Günü, dünyanın hızla artan nüfusundan kaynaklanan problemlerin gündeme gelmesi, tartışılması ve çözümü için bir fırsat olarak değerlendirilmektedir” diyen Kaymakam Abban, “Dinamik ve üretken bir genç nüfusa sahip olan Türkiye, dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Genç ve dinamik nüfusumuz, ülkemizin en değerli serveti, kalkınma ve büyüme yolundaki en önemli teminatıdır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanan dünya nüfus gününü kutlar, sağlıklı, başarılı ve huzurlu günler dilerim” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10