Flipper Spor Kulübü'nden milli takıma iki sporcu

Saray'da faaliyet gösteren, Tekirdağ'ın adını, Taekwondo alanında, gerek ulusal gerekse de uluslararası alanlarda kürsülere yazdıran, antrenörlüğünü, Saray Devlet Hastanesi Uzman Dr. Oğuzhan Tokgözâ€??

Saray 15.07.2021 17:12:00 0
Flipper Spor Kulübü

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Antrenör Oğuzhan Tokgöz, “ 2020 yılında, İstanbul’da düzenlenen, 7. Turkish Open Taekwondo Turnuvası’nda, Oğuz Tokgöz 78 kilogramda, Işıl Zafer ise 59 kilogramda birinci olduklarından Türk Milli Takımı’na girmeye hak kazanmışlardı. 2020 İsveç Helsinborg’ta düzenlenen President Cup Taekwondo Turnuvası’nda da ikinci olmuşlardı. Pandemi nedeniyle, 2020 Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonası düzenlenememişti. Avrupa Taekwondo Federasyonu, basi geçen kotaların, 2021 Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda geçerli olmasına karar verdi. Yani, Oğuz Tokgöz ve Işıl Zafer’in geçen yıl pandemi nedeniyle, kullanılamayan kotaları bu yıl geçerli olacak” dedi.

 

ÇOK MUTLUYUZ

 

Tokgöz, “ Sporcularımız, Estonya’da düzenlenecek olan, Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda, Milli Takımımız’da yer alacaklar. Bu şampiyonadan da alnımızın akıyla çıkmak için, elimizden geleni yapacağız. Oğuz Tokgöz’ün  artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde yarışan Işıl Zafer’in ise, 11. Milliliği oldu. Kulübümüz bünyesinde ise, millilik sayısı 38 oldu.Oğuz Tokgöz, 3 yaşından bu yana, tatamiler üstünde, Türkiye’de, ulusal ve uluslararası anlamda bir sürü dereceleri bulunmaktadır. Şuanda Trakya’da Oğuz Tokgöz’den daha fazla millilik hak eden erkek sporcu bulunmamaktadır.  Işıl Zafer ise, 2013’ten bu yana, Taekwondo’nun içinde. Türkiye’de son 5 yıldır, hiçbir Türk’e yenilgisi bulunmamaktadır. Aynı zamanda, ulusal ve uluslararası alanda da bir sürü dereceleri bulunmaktadır. Kulübümüze  yeni başlayan sporcudan tutun da, en tecrübeli sporcuya kadar, en düşük hedef, Türkiye’de dereceler elde etmektir. Bundan daha da ilerisi ise, sporcularımızı, uluslararası arenalarda kürsüye çıkarmak, bölgemizin sportif puanına katma değerde bulunmaktır. Ulusal ve uluslararası alanda madalya kazanmayı sürekli hale getiren bir kulüp olmaktan çok mutluyuz. Aldığımız başarılara şükrediyoruz, ama, çıtayı her zaman üste çıkarmak peşinde koşuyoruz. Kulüp olarak, bir tek eksiğimiz olimpiyat derecesi, onu da alacağız en kısa zamanda.

Başarılarımızdan dolayı edindiğimiz tecrübeleri, kulübümüze başvuran herkesin istifadesine sunmaya hazırız.  Bizim için, ne sporcunun kulübü ne de kulübün bölgesi hiç önemli değil? Yeter ki, çocuklar spor yapmak istesin, başarının peşinde koşmak istesin” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10