Demokrasi nöbeti 5'inci yılında da devam etti

Hain 15 Temmuz darbe girişimi gecesi halkın sokağa çıkarak başlattığı demokrasi nöbeti, 5'inci yılında da devam etti. Çerkezköy'de de 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik GünÃ?

Çerkezköy 15.07.2021 23:57:00 0
Demokrasi nöbeti 5

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Burak Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve gaziler, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, AK Parti Tekirdağ Eski Milletvekili Ayşe Doğan, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

TÜRKİYE GEÇİLMEZ

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Abdurrahman Gürses Kur’an Kursu yöneticisi Orhan Şimşek’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. ‘Türkiye Geçilmez’ isimli video gösterisinin ardından konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Takvimler 15 Temmuz 2016’yı gösterdiğinde hain bir grup, milletin tankını, topunu, tüfeğini yine milletin üzerine doğrultmuştu. Hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Türk milleti ise dimdik duruşuyla, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanı yaratmış, asla diz çökmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir” dedi.

 

“15 TEMMUZ, ŞANLI MİLLETİMİZİN ZAFERİDİR”

 

15 Temmuz’un mücadelenin zirvesi, şanlı milletimizin zaferi olduğunu kaydeden Kaymakam Abban, “Milletimiz darbecilerin, cuntacıların, başka güçlerin elinde kukla olanların, kendisine ve ülkesine neler yapabileceğini pek çok kez gördü. Gençlerimiz bu acı tecrübeleri geçmişte bizzat yaşamamış olmalarına rağmen 15 Temmuz günü hain fetö kalkışmasından haberdar olur olmaz hemen harekete geçtiler. Gerek tankların üzerine çıkarak gerekse hainlerin üzerine yürüyerek takdire şayan bir mücadele örneği verdiler. Türk ruhunu on yıllar, yüz yıllar, bin yıllar geçse de en yaşlımızdan en gencimize kadar taşıdığımızı tüm dünyaya ilan ettiler” diye konuştu. Abban, “15 Temmuz, içimizdeki hainlere bu milletin nasıl bir vatan aşkına sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz destanı milletimiz tarafından tarihe altın harflerle yazışmıştır. İnsanımız Türkiye geçilmesin diye canları pahasına kadını, erkeği, genci, yaşlısı ise vatan müdafaası yapmıştır. Fetö terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi gecesinde maalesef 251 vatandaşımız şehit oldu. Vatan için yaşayıp öldünüz. Siz toprağa değil, kalplere gömüldünüz. Ayrıca 2 bin 196 vatandaşımız ise 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde gazi oldu. Bayrakları bayrak yapan, üstlerindeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.

“KAHRAMANLIK DESTANI UNUTULMAYACAK”

Milletin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde milli iradenin tesisi için yazdığı kahramanlık destanının yıllar geçse de unutulmayacağını ve hatıralarda her daim tazeliğini koruyacağını dile getiren Abban, “Millet olarak içimizdeki bu büyük güç ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi damarlarımızda asil kan var olduğu müddetçe, son nefesimize kadar ülkemizi sarsacak ve bekasını engelleyecek her türlü tehdide karşı her zaman olduğu gibi, canımız pahasına mücadele etmeye devam edeceğiz. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar, millete rağmen iş tutanlar tek bir şeyi hesaba katmadı, ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ Bu millet ne derse o olacaktır ve o olmuştur. 15 Temmuz’da evinde rahat oturmaktansa ülkesi için ölmeyi tercih eden bir millettir Türkiyem. 15 Temmuz gecesi milli ve manevi değerlerini, kutsallarını, bayrağını ve namusunu canı pahasına koruduğunu ve sonuna kadar koruyacağını, bir başka deyişle Türkiye’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir” dedi. Tarihte olduğu gibi bugün de bu cennet vatana göz diken iç ve dış tehditlerin bulunduğunu söyleyen Abban, “Çanakkale geçilmez. Bizde denizler, bizde şehirler, bizde köprüler, bir de birlik olmuş yürekler asla geçilmez” dedi. Ülkemizin savunma, enerji, ulaştırma ve altyapı, teknoloji ve havacılık gibi alanlarda büyük atılımlar gerçekleştirdiğini dile getiren Abban, “Türkiye, dünya arenasında tüm bu başlıklar dahilinde, birlik ve beraberlik içinde olduğu müddetçe geçilemez bir istiklal ve istikbal inancına sahiptir. Ülkemizin, günümüz dünya düzeninde söyleyecek sözü ve haksızlıklarla mücadele edecek kudreti bulunmaktadır. Ülkemiz siyasi istikrarıyla, teknolojik atılımlarıyla, genç nüfusuyla, insani yardımlarıyla, mazlumlara kol kanat germesiyle, askeri ve diplomatik gücüyle, öncü projeleriyle tüm dünyaya net bir mesaj vermektedir ‘Türkiye geçilmez’. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Aziz milletimiz bu alçaklara her zaman gerekli dersi verecektir. Gururumuz, kahramanlarımız 15 Temmuz şehitlerimizi darbecilerin durdurulmasının 5’inci yıldönümünde dualarla, hasret ve özlemle anıyoruz. 15 Temmuz’da şehadete yürüyen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Ne o gece milletimize karşı yapılan ihaneti unutacağız, ne de milletimizin tarih yazan kahramanlığını. O gece duruşuyla, mücadelesiyle, duasıyla kutsalına sahip çıkan herkese sonsuz şükranlarımız sunuyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum” dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasının slayt eşliğinde sunulmasının ardından Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Folklor ekibi gösterilerini sundu. Program Çerkezköy Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi, okçuluk ve taekwondo yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Masa tenisi yıldız kızlar kategorisinde Sıla Günteki birinci, Sudenaz Harsa ikinci, Sudem Nisa Özkan üçüncü, masa tenisi yıldız erkekler kategorisinde Yasin Güngör birinci, Fatih Özgenç ikinci, Batuhan Dinç üçüncü, okçuluk yıldız kızlar kategorisinde Ecrin Özgün birinci, Hiranur Deniz ikinci, Şevval Sercan üçüncü, okçuluk yıldız erkekler kategorisinde Faruk Emre Türksever birinci, Burak Atıcı ikinci, Ömer Tank üçüncü, taekwondo poomse yıldız kızlar kategorisinde Merve Unut birinci, Suzan Uzanan ikinci, Eylül Yıldırım ve Ülkü Hilal Candaş üçüncü, taekwondo poomse yıldız erkekler kategorisinde Metehan Çiyan birinci,  Ahmet Yılmaz ikinci, Uğur Buğra Keskin ile Bertuğ Kerem Abay üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere madalyaları protokol üyeleri tarafından verildi. Program ilerleyen saatlere kadar kahramanlık türküleri, şiirler, 15 Temmuz videoları ile devam etti.

Haber / Şaban KARDEŞ – Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10