Şentop: Dünyada örneği olmayan bir eğitim serüveni

Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 54. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Mezunlar Günü programına katılan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "İmam Hatip Liseleri dünyada

Tekirdağ 26.07.2021 16:18:00 0
Şentop: Dünyada örneği olmayan bir eğitim serüveni

Okulun bahçesinde düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Okul Müdürü Yunus Oruç konuşmasını yaptı.

 

“PRATİK İHTİYAÇLARDAN ORTAYA ÇIKIYOR”

 

Daha sonra konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop; “İmam Hatip Liseleri dünyada örneği olmayan bir eğitim serüvenidir. Aslında çok pratik ihtiyaçlardan ortaya çıkıyor. Din görevlisi yetiştirmek için ortaya çıkıyor.  Toplumumuzda çok temel bazı dini ihtiyaçların görülmesinde de sıkıntılar yaşanmaya başlayınca insanlarımızın arayışı oluyor. İlk çıkış noktası böyle ama sadece bundan ibaret değil. İmam Hatip Liseleri’nin fonksiyonu sadece din görevlisi yetiştirmek değil. Bu Milli Eğitim Temel Kanunu’nda da var. Hem mesleğe hem de yükseköğrenime hazırlayan okullar olarak ifade ediliyor” ifadelerini kullandı.

 

“MİLLETİN DESTEĞİYLE, ARZUSUYLA GÜÇLENMİŞ OKULLAR”

 

Anayasa’da 2 tür din eğitimi-öğretimi olduğunu kaydeden TBMM Başkanı Şentop, “Birisi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretimi, bu zorunlu bütün okullarda. Temel dini bilgiler öğretmek için oluşturulmuştur.  Din eğitimi-öğretimi ile ilgili ikinci önemli husus; kişinin arzusuna talebine bağlı, bu da Anayasa’da hüküm olarak var. İmam Hatip Liseleri esasen böyle bir talebin üzerine yani sadece imam-hatip olsun diye değil, dinini öğrenmiş tahsilli insan olsun diye düşündükleri bir yöntem. İmam Hatip Liseleri doğal bir akış, talep içerisinde ortaya çıkmış, daha sonra da Milletin desteğiyle, arzusuyla güçlenmiş okullar” dedi.

 

 

“İDEALLER, HEDEFLER İÇERİSİNDE YÜRÜYECEĞİZ”

 

Şentop, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Tekirdağ İmam Hatip Lisesi’nin 54. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Nice 50’nci 100’üncü yıllara idealler, hedefler içerisinde yürüyeceğiz. İmam Hatip Liseleri’nin kurulmasında, bugünlere gelmesinde emeği geçen bütün büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olanlara Cenab-ı Hak’tan sıhhat ve afiyet diliyorum. Bu İmam Hatip Lisesi’nin kuruluşunda emeği geçmiş herkese teşekkür ediyorum. Hocalarımıza, müdürlerimize, yaptırma yaşatma derneğinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” Ardından Meclis Başkanı Şentop, okul bahçesinde gezerek okul mezunlarıyla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haber / Sevde GÜL MALİT


0282 726 91 91
0282 747 65 10