Çınar: 4 günde 250 ton çöp topladık

Kurban Bayramı'nı Süleymanpaşa'nın Kumbağ Mahallesi'nde geçiren tatilciler, bölgeden ayrıldı. Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, tatilin son 4 gününde 250 ton Ã?

Süleymanpaşa 26.07.2021 16:29:00 0
Çınar: 4 günde 250 ton çöp topladık

Kış aylarındaki nüfusu 2 bin 500 olan Kumbağ'a, tatil boyunca 300 bine yakın tatilci geldi. Kumbağ'daki tatilciler bayram izninin bitmesi ile önceki gün itibariyle bölgeden ayrılmaya başladı.

 

“HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YAŞAMADAN ATLATTIK”

 

Tatilcilerin ayrılmasıyla birlikte Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri sahil boyunca temizlik çalışması yaptı. Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, Kumbağ Mahallesi'nin özellikle pandemi döneminde bunalan, sıkılan ve evlerinde kalmak zorunda olan birçok kişinin, kısıtlamaların bitmesi ve bayram tatili nedeniyle tercih edildiğini belirterek, “Kumbağ, hem günlük turizm hem de konaklamalar için çok uygun bir bölge. İstanbul ve çevre illere yakınlığı nedeni ile burada nüfus yoğunluğu beklenenin çok üzerinde oldu. Tabii bu yoğunluk nedeni ile de evsel atıkların çoğaldığı bir süreç geçirdik. 4 günde 250 ton çöp topladık. Kumbağ'da gündüz 3 araç gece de 3 araç olmak üzere bu yoğun atıkları vatandaşlarımız etkilenmeden bertaraf ettik. Çok şükür herhangi bir olumsuzluk yaşamadan atlattık” dedi.

 

“TATİLCİLERİ SORUNSUZ AĞIRLADIK”

 

Belediye olarak Kurban Bayramı tatili öncesi 'Temiz bir Süleymanpaşa' sloganı ile birçok kamu spotu hazırladıklarını kaydeden Çınar, “Bölgemizdeki ve buraya gelecek vatandaşlarımızı farklı mecralarda bilgilendirdik. Tatil sezonunun başlaması ile bölgemizdeki yazlıkçılar veya tatile günübirlik gelen vatandaşlarımız maalesef özellikle evsel atıklarını kumsala ve sağa sola gelişi güzel bırakıyorlar. Bu bizi üzdü. Kumbağ Mahallemiz normalde 2 bin 500 nüfusa sahip ancak topladığımız çöp oranına bakarsak bu sayı 250-300 bine kadar çıktığını tespit ettik. İlçemizde tatilcileri sorunsuz ağırladık” ifadelerini kullandı. Süleymanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de, tatil boyunca Kumbağ'da dronla havadan ve karadan motorize ekiplerle sıkı denetimde bulundu.

 

Haber / Sevde GÜL MALİT


0282 726 91 91
0282 747 65 10