Şarköy tatilcilerin akımına uğradı

Tekirdağ'ın turistlik ilçesi olan 33 bin nüfuslu Şarköy ilçesine Kurban bayramı tatilcilerin akımına uğradı. Otel ve pansiyonlarda yer kalmayan ilçenin nüfusu 400 bini bulurken, Şarköy Belediyesi de m

Şarköy 26.07.2021 17:59:00 0
Şarköy tatilcilerin akımına uğradı

Tekirdağ’ın Marmara denizi kıyısındaki ilçesi Şarköy, Kurban Bayramı tatilini ilçede geçirmek isteyen tatilcilerin akınına uğradı. 33 bin nüfuslu ilçede sayı 400 bine çıkarken, otel ve pansiyonlarda da yer kalmadı. Şarköy Belediyesi mavi bayraklı plajlara yazılar asarak, vatandaşları ‘müsilaj’ tehlikesi nedeniyle denize girmemeleri konusunda uyardı. Şarköy Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Sevim, ilçenin İstanbul’a yakınlığı nedeniyle tatilciler tarafından sıkça tercih edildiğini kaydetti.

"İSTANBUL'A YAKIN OLMASI TERCİH SEBEBİ"


Şarköy'ün, Marmara'nın en temiz denizine sahip olduğunu kaydeden Sevim, "Şarköy, İstanbul'a yakın ve denizinin temiz olması nedeniyle çevre illerden gelen vatandaşların ilk tercihi haline geldi. Şarköy Belediyesi olarak günlük 150 ton çöp topladık 11 gün bayram tatili süresince ve 2 milyon ton da çöp atığı toplayarak vatandaşlarımıza hizmet ettik Trakya'nın mavi bayraklı ender plajına sahip olan ilçede sıkıntı olmaması için gerekli tedbirleri aldık. Tatilcilerin günlerini güven içinde geçirmeleri için çalışıyoruz. Yoğunluk nedeniyle otel ve pansiyonlarda yer kalmadı. Bugün itibariyle pazartesi mesai başlayacağından iş başı yapanlar dönüş yapmaya başladılar” diye konuştu.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10