Oğuz Güzel Spor Kulübü başarı çıtasını yükseltiyor

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Oğuz Güzel Spor Kulübü iki ayrı branşta bir ay içinde iki sporcusunu milli takıma gönderdi. Minel Akpınar Kickboks, Beyzanur Pehlivan ise Taekwondo dalında Milli Takıma gi

Çerkezköy 29.07.2021 11:05:00 0
Oğuz Güzel Spor Kulübü başarı çıtasını yükseltiyor

1-7 Temmuz 2021 tarihleri arasında, Şırnak'ta düzenlenen Türkiye Büyükler ve Gençler, Kick Boks Şampiyonası (Tüm Branş ve Kategoriler)'nda Minel Akpınr 60 kilogram Genç Low Kick kategorisinde Türkiye birincisi oldu ve Sırbistan'da düzenlenecek olan Gençler Kıck Boks Avrupa şampiyonyasında milli sporcu vasfıyla, ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.  Rüzgar Beyza lakaplı Çerkezköylü sporcu Beyzanur Pehlivan ise Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2021 Yılı Faaliyet Programında yer alan,  7-14 Temmuz 2021 tarihleri arasında Zekeriya Tutar Türkiye Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası adı altında Taha Akgül Spor Salonunda yapılan Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda, 133 sporcu’nun katıldığı 51 kg bayan kategorisinde, 7 maç sonunda birinci olmuştu. Oynadığı 7 karşılaşmanın hiçbir anında yenik duruma düşmeyen, eledikleri sporcular arasında, ulusal ve uluslararası başarıları bulunan sporcularda olan Beyzanur Pehlivan, final maçını 4 puan farkla kazanmasına rağmen, direkt milli takıma gitme kriteri olan 5 puanlık farkı tutturamadığı için, Milli Takım kadrosuna direkt olarak dahil edilmemişti. 26-27 Temmuz 2021 tarihlerinde, Taha Akgül Spor Salonunda yapılan, Yıldızlar Teknik Kurulunun kararıyla 24-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında Estonya’da düzenlenecek olan Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası için Milli Takım seçmelerinde, finaldeki rakibini 14-10 yenerek, 24-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında, Estonya’da düzenlenecek olan Avrupa Yıldızlar Taekwondo şampiyonası kadrosu içerisinde yer almaya hak kazandı.

 

GURUR DUYUYORUM

 

Oyuncularının başarıları ile gurur duyduğunu kaydeden Antrenör Oğuz Güzel, “ En başta, Milli Takım’a girebilme başarılarından dolayı, her 2 sporcumu, ailesini tebrik ederim. Her 2 sporcu, 5 yaşından beri, sporla içiçeler, aileleri de her zaman onlara destek olmakta. 2 sporcumun da, antrenman aşığı olması, sürekli kendilerini geliştirme, başarı çıtalarını yükseltme arzularında olması, bir antrenör olarak benim de işimi çok kolaylaştırdı. Beraber yaptığımız antrenmanlar dışında, aileleri ile birlikte, diğer sporcu arkadaşlarıyla birlikte, salona gelirler ek antrenman yaparlar. Kendileri, o kadar antrenman aşığıdır ki, kulübümüzün anahtarlarını her zaman ceplerinde taşırlar. Antrenman saatleri dışında salona geldiğim zaman, salonun kapısı açıksa, bu sporcularımın orada olduğunu hemen tahmin ederim. Rutin antrenmanlarda, sporcularımla yaptığım çalışmaları, antrenman saati olmayan zamanlarda, giderler salona ve kendilerini geliştirmek için hep çalışırlar. Bunlardan başka, atletizm, fitness, koordinasyon sporlarını da kendilerini geliştirmek için sürekli yapıyorlar. Bir sporcu, yeter ki, kendini geliştirme, başarı çıtasını yükseltme arzusunda olsun, ben o sporcuya, değil salonun anahtarı, salonumun tapusunu bile veririm. Bu 2 sporcumun, bende yeri çok ayrıdır. Çünkü, her ikisi de, salonumuzun ilk Türkiye Şampiyonları ve Türkiye Şampiyonluğu neticesinde,  Avrupa sahnesinde dövüşecek olan ilk Milli Sporcularıdır” dedi.

 

BAŞARILAR DİLİYORUM

 

Güzel, “ Bununla birlikte, Muay Thai dalında da, Milli Sporcu yetiştirme hedefimiz bulunmaktadır. Bu hedefi gerçekleştirebilecek teknik yeterliliğe, belge, bilgiye ve sporculara da sahibiz. Ben Oğuz Güzel olarak, her zaman için, birden fazla branşta belgeli olarak faaliyet göstererek zor olanı seçtim. Bu seçimimden dolayı da çok gururlu ve mutluyum. 2 ayrı branşta Milli sporcu kulübümüzden çıkmış vaziyettedir. Her ikisi de Avrupa sahnelerinde boy gösterecekler. Bu sporcularımla tanışmak, onlarla olan antrenmanlarımızı seyretmek isteyen çocuklar ve velileri, her zaman salonumuza gelebilir, bizden bilgi alabilir. Taekwondo, Kıck Boks, Muay Thai, İşitme Engelli Taekwondo spor dalllarında, belegeli tescilli, kuşak sınavı yapmaya yetkili bir kulübüz. Her çocuğa uyabilecek branş, bizde mutlaka mevcuttur. Salonumuz, yeterli genişliğe de sahiptir. Son olarak, Avrupa sahnelerinde yarışacak olan her 2 sporcuma da sonsuz başarılar dilerim” diye konuştu.

 

Haber/Yunus BÜYÜKKABAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10