Trakya'nın en büyük meydanı bu yıl açılacak

2021 yılında hizmete sunulacak projeler hakkında bilgi veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Trakya'nın en büyük meydan projesini Süleymanpaşa'da hayata geçirmeye hazırlandıkla

Tekirdağ 29.07.2021 17:25:00 0
Trakya

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası, Meydan Altı Otopark, Meydan ve Çevresinin Düzenlenmesi, Süleymanpaşa Meydan Düzenlemesi, Çorlu İlçesi Otobüs Terminali, Saray İlçesi Kültür Merkezi, Süleymanpaşa İlçesi Otobüs Terminali ve Hayrabolu İlçesi Rekreasyonel Sosyal ve Sportif Tesisleri 2021 yılında vatandaşların hizmetine sunulacak.

 

“GERİ SAYIMA BAŞLADIK”

 

Tekirdağ'a yaklaşık 100 yıl hizmet verecek şekilde son teknolojik donanımlarıyla birlikte inşa edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binasında sona gelindiğini kaydeden Albayrak, “Hizmet binası, çevre düzenlemesi, yeşil alanları ve kent mobilyaları ile Tekirdağ'ın yeni yaşam ve cazibe merkezi olacak proje yüzde 85 oranında tamamlandı. Yeni hizmet binamızın açılışını mümkün olan en kısa sürede yapmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımızı bu doğrultuda devam ettiriyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne yakışır bir hizmet binası için artık geri sayıma başladık. 11 ilçede önemli çalışmalara imza atan, ilkleri gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yeni hizmet binası ile birlikte kurumsallaşmasını tamamlamış olacak” dedi.

 

NÜFUS ARTIŞI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULUYOR

 

Otobüs terminalleri konusunda büyük bir eksikliği gidermeye hazırlandıklarını da belirten Albayrak, “Tekirdağ'ın en yoğun nüfusa sahip ilçelerinden Çorlu ve Süleymanpaşa Otobüs Terminallerini 2021 yılı içerisinde hizmete açmayı hedefliyoruz. Bu anlamda özellikle Çorlu Otobüs Terminali ve Aktarma İstasyonu tamamlandığı zaman Trakya'nın en büyük otogarı olacak. Daha yaşanılabilir bir Tekirdağ için ekiplerimizle birlikte çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yatırımlarımızı şekillendirirken, kentsel büyüme ve nüfus artışını da göz önünde bulunduruyoruz. Çorlu Otobüs Terminali'miz de bunun güzel bir örneği. Çalışmalarda sona geldiğimiz bu tesisimiz tamamlandığında Trakya Bölgesi'nin en büyük ve kapsamlı terminali olacak. Çorlu ve Süleymanpaşa Terminallerimizi 2021 yılı sonuna doğru vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz" dedi.

 

TRAKYA'NIN EN BÜYÜK MEYDANI OLACAK

 

Trakya'nın en büyük meydan projesini Süleymanpaşa’da hayata geçirmeye hazırlandıklarını kaydeden Albsayrak, “İlk 2 etabı tamamlanarak hizmete sunulan meydan düzenleme projesinin içerisinde; restore edilerek kafeterya olarak hizmete sunulacak tarihi eserler, yeşil alanlar, sosyal donatılar, çay bahçeleri ve kent mobilyaları yer alıyor. Projenin 3’üncü ve son etabı kapsamında yıkımı gerçekleştirilen adanın yerine yapılacak çevre düzenlemelerinin ardından Trakya'nın en büyük meydanı kısa süre içerisinde Tekirdağlıların hizmetine sunulacak. Şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

 

“BÖLGEYE CANLILIK KATACAK”

 

“Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 2021 yılında hizmete sunacağı 6 dev projeden bir tanesi de Saray İlçesi Kültür Merkezi olacak” diyen Albayrak, “Tüm ilçelerimizde olduğu gibi Saray ilçemizde de planladığımız projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz. Bu anlamda Saray Kültür Merkezimizin inşaatında da sona geldik. Sosyal ve kültürel alanda önemli bir eksikliği giderecek ve gerçekleştirilecek etkinliklerle bölgeye canlılık katacak olan Saray Kültür Merkezimiz tüm halkımıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

 

“TÜM İLÇELERDE ÇALIŞIYORUZ”

 

Hayrabolu’ya değer ve vatandaşların sosyal hayatına canlılık katacak Katlı Yeraltı Otoparkı ve Rekreasyonel Sosyal ve Sportif Tesis projesinin de yüzde 57 oranında tamamlandığını kaydeden Albayrak, “Projeyi yıl sonuna kadar tamamlayarak hizmete sunmayı hedefliyoruz. Hayrabolu'ya değer katacak bu projelerimizi en kısa zamanda tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Daha yaşanılabilir bir Tekirdağ için tüm ilçelerimizde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm hizmetlerimizin halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10