Çerkezköy'de yaya devriye uygulaması başladı

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen yaya devriye ekipleri ilçelerde görevi başladı. Çerkezköy'de yaya devriye ekipleri bu uygulamayla yaşanabilecek olası asayiş olaylarÄ?

Çerkezköy 30.07.2021 14:29:00 0
Çerkezköy

Yeni tayin olan polislerin de göreve başlamasıyla birlikte Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunu genişletirken, personel sayısının artması sokaklara da yansıdı. İlçe Merkezi’nde Atatürk ve Öztrak Caddesi, Kent Park ve Kartal Sokak olmak üzere cadde ve sokaklarda polisler devriye atarken, insan hareketliliğinin yoğun olduğu caddelerde ise sivil polisler ve motorize ekipler 24 saat devriye gezecek.

 

GÜN BOYU DEVAM EDECEK

 

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde insan haraketliliğin en çok olduğu cadde ve sokaklarda yaya devriyesine başladı. Alışılmışın dışında araçlar kullanılmadan yapılan ve ilçe genelinde vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanan uygulama, havalar soğuyuncaya kadar devam edecek. Uygulama kapsamında Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğündeki görevli polisler ilçede bulunan cadde ve sokaklarda araçlı devriyeden farklı olarak ikişerli gruplar halinde yaya olarak devriye atarak asayiş ve denetimi sağlıyor.  Yaya devriye uygulaması polislere, vatandaşla daha yakından iletişim kurmada ve sokak suçları olarak adlandırılan gasp, yankesicilik, kapkaç ve hırsızlık gibi suçların önlenmesinde yerinde ve ivedilikle olay esnasında müdahale imkanı sağlıyor. Ayrıca olay olması halinde hemen devreye giren yaya devriyeler olayların büyümesini önlediği gibi kısa sürede de olaya karışanların yakalanmasında etkili oluyor.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10