Zafer: Hedefim olimpiyatlarda milli formayı giymek

Saray'da bulunan Flipper Spor Kulübü'nde, küçük yaşlarda başladığı Taekwondo sporunda, Avrupa şampiyonluğu, Balkan şampiyonluğu, Avrupa ve dünya ikinciliği kazanan 17 yaşındaki Işıl

30.07.2021 14:35:00 0
Zafer: Hedefim olimpiyatlarda milli formayı giymek

Kapaklı'da ikamet eden, taekwondo sporuna Saray'daki Flipper Spor Kulübü'nde başlayan Işıl Zafer, bir çok ulusal ve uluslararası başarılara imza attıktan sonra, kendisine, kulübüne destek olunmamasına daha fazla dayanamayarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taekwondo Kulübü'ne transfer olmuştu. Bu transferin emsal teşkil ettiğini, Tekirdağ'daki başarılı sporcuların da, İBB gibi büyük kulüplere transferinin an meselesi olduğunu kaydeden Antrenör Oğuzhan Tokgöz, Tekirdağ'daki yetkililerin, acilen, bu duruma çözüm bulmasını beklediklerini söyledi. Aksi takdirde, sadece taekwondo değil, başka branşlarda da başarılı sporcularımızı, büyükşehir belediyelerine kaptırılacağını kaydetti. Tokgöz, “ Bir sporcunun, kendini geliştirebileceği, maddi olanakların daha fazla olduğu bir kulübe gitmesine bizler de seviniriz. Ama, küçük yaşlardan beri, çocuğu alıyoruz, fidan haline getiriyoruz, meyve vermeye başlıyor. Tam meyvelerinden faydalanacakken, başka kulübe transferi gerçekleşiyor. İBB’nin verdiği imkanları, çalışma alanlarını, biz de bu çocuklara pekala tanıyabiliriz.  Milli sporcu Zafer, 2015 yılında Antalya'da Minikler’de Avrupa şampiyonu olarak ilk uluslararası derecesini kazandı” dedi.

 

ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

 

Zafer, Antrenörü Oğuzhan Tokgöz nezaretinde çalışmalarını sürdürerek, 2016'da Bulgaristan'da yıldızlar Balkan şampiyonluğu, 2017'de Mısır'da yıldızlar dünya ikinciliği ve 2019'da gençler Avrupa ikinciliği elde etti. Tekvandoda 7 Türkiye şampiyonluğu bulunan Zafer, olimpiyat hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Milli sporcu Işıl Zafer, yaptığı açıklamada, haftada 5 gün çift antrenman yaptığını söyledi. Zafer, uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi temsil etmekten mutlu olduğunu belirterek, "Küçük yaşlarda bu spora başladım ve daha sonra şampiyonalara katıldım. İlk derecem Türkiye ikinciliğiydi. İlk uluslararası derecem ise Balkan şampiyonluğuydu. Daha sonra Avrupa şampiyonası ve dünya şampiyonasına katıldım. 2 şampiyonada da gümüş madalya kazanarak ikinci oldum. Şampiyonalarda birincilik kürsüsüne çıkamamak beni üzmüştü ama yine oraya kadar gelip ikinci olarak emeklerimin karşılığını almak güzeldi." dedi.

 

DERECE ELDE ETMEK İSTİYORUM

 

Bundan sonra daha da çok çalışarak olimpiyatlara katılmayı ve orada derece elde etmeyi hedeflediğini aktaran Zafer, "İnşallah 2024 olmazsa 2028'de güzel birincilikler kazanmak istiyorum. Kendimi formda tutmak için günde çift idman yapmak beni biraz yoruyor. Çalışmalara devam ediyorum. Her zaman daha iyisi olmak için yorulsam da kendimi zorlamaya devam ediyorum." diye konuştu. Zafer, kadınların da bütün sporları yapabileceğini ve neler başaracağını göstermenin kendisini mutlu ettiğini ifade ederek,” Bu yaşıma kadar güzel dereceler elde ettim ve diğer gençlere de, kızlara da örnek olduğumu düşünüyorum. Herkesin genç yaşta tekvandoya veya başka sporlara adım atmasını istiyorum. Spora yeni başlayanlar yorulunca, maçlarda kaybedince sporu bırakmayı asla düşünmesinler. Ne kadar çok gayret edip ne kadar çok çalışırlarsa o kadar güzel dereceler elde edebilirler. Çok çalıştığınız zaman bir şekilde kürsüde yer alıp emeklerinizin karşılığını alıyorsunuz.

24-27 Ağustos 2021 tarihlerinde Estonya’da düzenlenecek olan Avrupa Ümitler Taekwondo Şampiyonası’nda, ülkemi 62 kilogram kategorisinde temsil edeceğim. Bu şampiyonadan, kürsü ile dönebilmek, bana güvenenleri mahcup etmemek için, elimden gelen gayreti göstereceğim” dedi.

 

Haber/Yunus BÜYÜKKABAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10