Azim ve inançla gelen başarı

İlk üniversite sınavına girdiği yıl 700 bin 800 öğrenci arasına giren Çerkezköy Sınav Kurs öğrencisi Selin Erzurumlu, bu yıl Türkiye genelinde ilk on bin öğrenci içinde yer alarak büyük bir b

Çerkezköy 1.08.2021 18:26:00 0
Azim ve inançla gelen başarı

Selin Erzurumlu, iki yıl önce liseyi bitirip, aynı yıl girdiği üniversite sınavında başarısız olarak 700 bin 800’lerde yer aldı. Bu yıl Çerkezköy Sınav Kurs Şubesine kaydını yaptıran Erzurumlu, pandemiye rağmen yılmadan çalışmalarına devam etti. Geçtiğimiz yıl 700 bin 800 öğrenci arasına giren Erzurumlu, bu yıl girdiği üniversite sınavında büyük başarı elde etti ve Türkiye genelinde sayısalda ilk on bin öğrenci arasına girdi. Selin Erzurumlu’nun bu başarısını taçlandıran Çerkezköy Sınav Kurs Kurucusu Barış Uyar, Erzurumlu’ya plaket vererek onurlandırdı.

 

SINAVDA BAŞARISIZ OLDUM

 

Başarı hikayesini anlatan Selin Erzurumlu, “ Öncelikle başarımdan dolayı öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Geçen sene hepimizin bildiği üzere pandemi sürecinden ötürü yeterli ve verim alamadan kendime göre çalıştım. Fakat bu durum beni olduğumdan daha geriye attı. Sınav sonucum önüme geldiğinde üzüldüm ve kendime gelmem gerektiğini fark ettim. Başarısızlığım beni daha da üzdü ve kendime gelip tekrar ve programlı bir şekilde destek alarak hazırlanmaya karar verdim. Sınav Kursa yazıldım. İlk derse girdiğimde kendimi doğru ve iyi bir yerde olduğumu hissettim. Deneme sınavlarında netlerim düşük olur diye çok korkuyordum. Fakat bundan kaçamazdım, gerçeklerle yüzleşmem gerekiyordu” dedi.

 

KENDİNİZE İNANIN VE GÜVENİN

 

İlk sınava girdiğinde matematik netlerinin 5-10 arasında olduğunu kaydeden Erzurumlu, “ Bu beni güldürüyordu ve herkes artık yapamaz gözüyle bakıyordu. Tekrardan pandemi süreci girdi ve kendime bir şeyler katmam gerekiyordu. Soru üzerinden her derse çalışmaya başladım. Biyoloji dersim o kadar kötüydü ki telefonuma müzik yerine konu anlatım videoları indirip şarkı gibi dinlemeye başladım ve bu durum daha kolay hafızamda yer edindi. Zaman geçtikte denemelerde netlerimin artması ile beraber yapabilmeye de başlamıştım. Günde üç saat matematik çalışıyordum. Bunun beraberinde sınıfımda yükseldi ve daha da inatlaştım. Herkes artık benim farkıma varmıştı ve beklentileri de yükseldi. Sayısal netlerim yüksekti fakat Türkçe netlerim istediğim gibi değildi. Sınava bir an önce girmek istiyordum. O gün geldiğinde ise kendime inandım, emek verdiğimi görüyordum ve bunun üstesinden gelebilirdim. Bu başarıyı öğretmenlerim ile kendi irademle başardım. İnanmak başarmanın yarısıdır. Ben bir yılda 700 binlerden inanarak ve çalışarak 10 binlere geldim. Kendinize inanın ve güvenin” dedi.

 

 

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLERE ÖRNEK OLDU

 

Çerkezköy Sınav Kurs Psikolojik Danışmanı Çağla Kurt, “ Bir aylık online eğitimin ardından öğrencilerimizle sınav öncesi karşılıklı eğitimler verdik. Bu yıl Çerkezköy Sınav Kurs olarak yüzde 90 başarı yakaladık. Öğrencimiz Selin Erzurumlu, geçtiğimiz yıl başarı ortalaması 700 binlerdeydi. Kendisi bu yıl azmi, çalışkanlığı ve kurs olarak gösterdiğimiz eğitim çerçevesinde istediği başarıyı sağladı. Öğrencimiz Selin Erzurumlu Tıp fakültesini istiyor. İnşallah istediği bölüme de yerleşecektir. Selin Erzurumlu’nun bu azmi gelecek yıl sınava girecek öğrencilerimize örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

HEPİMİZE İLHAM KAYNAĞI OLDU

 

Çerkezköy Sınav Kurs Kurucusu Barış Uyar, “Öğrencimiz Selin Erzurumlu’yu kutluyorum. Kurumumuzda birçok başarılı öğrencimiz var. Sayısalda Cemre Fidan Aktaş, Türkiye 3 bin 866’ıncısı, Kubra Ünsal ilk 14 bin ve sözelde Beyzanur Tokcan ise ilk 18 binde yer aldı. Onları da tebrik ediyorum. Selin Erzurumlu’nun bu başarısı hepimize ilham kaynağı oldu. Bir öğrencinin kendi azim ve başarısı ile öğretmenlerine ve eğitim kurumuna saygı duyarak, ona inanarak, el birliği içinde bu aşamaya gelmesi bütün öğrencilere örnek olmalıdır. Ben buradan pandemiye rağmen dereceye giren tüm öğrencilerimizi ve onlarla birebir ilgilenen tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10