Ağaç dikecek bir avuç toprağımız onu sulayacak kanımız var

Türkiye'nin dört bir yanında 20 noktada ve 6 ilde ormanlarımız alev alev yanarken, Çerkezköy'deki Alperenler'de bu duruma sessiz kalmayarak Alperen Ocakları Genel Merkezinin ' Terörden daha güçl

Çerkezköy 1.08.2021 18:47:00 0
Ağaç dikecek bir avuç toprağımız onu sulayacak kanımız var

Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanlığı ve Çerkezköy Alperen Ocaklarının organize ettiği programa BBP Tekirdağ İl Başkanı MKYK Üyesi Turan Demircan, Alperen Ocakları Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Coşkun, BBP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Kübra Ataş, ilçe teşkilatı üyeleri ve Alperenler katıldı.

 

HER ZAMAN MÜCADELE EDECEĞİZ

 

Etkinlikte konuşan Alperen Ocakları Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Coşkun, “ Ülkemizin her bir köşesinde hainlerin ormanlarımıza yapmış olduğu bu hainlik karşısında ormanlarımızın bizler için kıymetli olduğunu ve asla emellerine ulaşamayacaklarını ifade etmek için şehit liderimiz Muhsun Yazıcıoğlu Hatıra ormanında böyle bir program düzenledik. Sadece Muhsin Yazıcıoğlu Hatıra ormanında değil, içinde bulunduğumuz kentimizin belli noktalarını ağaçlandırmak için çalışmalarımız olacak. Gerekirse Manavgat, Antalya, Bodrum’a gidip elimizden geldiğince bir şeyler yapmak için mücadele edeceğiz. Genel Başkanımız Samet Bağcı’nın ‘ Teröre karşı daha güçlüyüz’ sloganı altında Türkiye’nin hemen hemen her yerinde Cumartesi günü itibariyle böyle bir organizasyon düzenlendi. Biz susup sadece burada Alperenlerle yaptıklarımızla cevap vermek istiyoruz” dedi.

 

 

KANSIZLAR SİZİN NEYİNİZ VAR

 

‘Hainler bir yakacak, vatan sevdalıları bin dikecek’ diyen Coşkun, “ Dikilen her bir fidan binlere ve on binlere bedeldir. Unutmasınlar bizim memleketimizde bir fidan dikeceğimiz bir karış toprağımız var. Unutmasınlar ki bu memlekette fidanlarımızı sulayacak kanımız var. Kansızlar sizin neyiniz var. Buradan Çerkezköy ve diğer illerde yaşayan vatandaşlarımıza da seslenmek istiyorum. Elinize ufak bir kürek ile fidan alınız. Yer farketmez istediğiniz her yere fidan dikebilirsiniz” dedi.

 

GERÇEKTEN ACI VERİCİ OLAY

 

‘Terörden daha güçlüyüz’ sloganı altında Alperen Ocaklarının Türkiye genelinde başlattığı organizasyona Çerkezköy’ün de duyarsız kalmadığını kaydeden BBP Tekirdağ İl Başkanı ve MKYK üyesi Turan Demircan, “ Bugün burada teşkilat mensuplarımızla bir araya geldik. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay iki yıl önce bizlere şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun hatıra ormanını bizlere tahsis etmişti. Bugün burada ilk fidanlarımızı buluşturuyoruz. Son günlerde ülkemizde yaşanan orman yangınları nedeniyle üzüntülüyüz. Gerçekten acı verici olay. Ülkenin dört bir yanı ateş ve alevler altında. Burada gerçekten siyasetin önemi ve anlamı yoktur” dedi.

 

 

MİLYONLARCA CANLI YANDI

 

Yangınlarda sadece ağaçların yanmadığını kaydeden Demircan, “ Ciğerlerimiz ve yüreğimiz yandı. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği yanıyor. İnanın ben bakamıyorum ve dayanamıyorum. Yanan evler ve ağaçlar 20 yıl içinde yerine gelebilir. Fakat bir kuşun kanadının yandığını görmek, yavrularını bırakmayıp onlarla birlikte yanması insanlarımızı derinden yaralamıştır. Oksijenin herkese faydası vardır. Bu yangınlarda milyonlarca canlı yandı. 6 orman şehidimiz var. Onlara da Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Gerçekten çok büyük bir katliam oldu. Doğanın dengesinin ne kadar değişebileceğini tahmin bile edemiyorum” diye konuştu.

 

BUNUN ACISINI YÜREKLERİNDE HİSSETSİNLER

 

Demircan, “ Alın bir fidanı nereye olursa dikelim. Türkiye geneline seslenmek istiyorum. Bu işin partisi ve siyaseti yoktur. Eğer bunun içinde terör varsa buda az buçuk gösteriyor. Bizim ciğerlerimizi yakanların ciğerleri yansın. Bunun acısını yüreklerinde hissetsinler. Milyonlarca cana kıydılar. Bizim canımızı yakanın Allah canını yaksın. Çocuklarımızın geleceği ile oynuyorlar. Muradınıza mı erdiniz. Türk milleti olarak bunun da üstesinden kalkarız. Kürt, Türk, laz, hiç kimse ile sıkıntımız yok. Bu Türkiye’nin bekasıdır. Biz tek vücuduz. Bu bayrak altında yaşayan herkes kardeşimizdir. Aklınızı başınıza alın, bu millet aklınızı başınıza getirir” açıklamasında bulundu.

 

MİLLETİMİZ FEDAKARDIR

 

Türkiye genelinde TEMA’nın başarılı çalışmalarının olduğunu ifade eden Demircan, “ Onlara destek verilmesini ve bağış yapılmasını rica ediyoruz. Mağdur olan insanlarımız var, evlerini ve seralarını kaybettiler. Onlara da yardımcı olalım. Bu tür kampanyalara destek verelim. Milletimiz fedakardır. Türk milletinin gidecek başka bir memleketi yoktur. Değerlerimize sahip çıkalım ve mağdur olan insanlarımıza da yardımcı olalım” diye konuştu. Alperenler daha sonra Muhsin Yazıcıoğlu Hatıra Ormanında 300 çam ağacını toprakla buluşturdu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10