Gündöndüler renkli görüntü oluşturdu

Ayçiçeği üretiminde Türkiye'nin ilk sırasında yer alan Tekirdağ'da halk arasında gündöndü olarak da anılan ayçiçeği tarlaları kenti adeta sarıya boyadı. Tekirdağ genelinde en çok

Ergene 2.08.2021 17:03:00 0
Gündöndüler renkli görüntü oluşturdu

Türkiye’nin ayçiçeği ambarı konumunda bulunan Tekirdağ’da ayçiçeği bitkilerinin açmasıyla tarlalar sarıya boyanmaya başladı. Tekirdağ’da tarlaları sarıya boyayan kanola bitkisinin hasadından sonra bu sefer de ayçiçeği tarlaları doğayı sarıya boyuyor.  Kanoladan sonra Tekirdağ ve Ergene’yi sarıya boyanan ayçiçeği tarlaları sayesinde vatandaşlar bu yıl adeta sarı renge doydu.

 

DOĞAL BİR STÜDYOYA DÖNDÜ

 

Ergene’yi sarıya boyayan ve havadan da görüntülenen ayçiçeği tarlaları fotoğraf meraklıları için de adeta doğal bir stüdyoya döndü. Yeni evlenen çiftler düğün fotoğrafları arasına ayçiçeği tarlasında çekilmiş bir fotoğrafı mutlaka eklerken vatandaşlar da yol boyu görsel şölen oluşturan ayçiçeği tarlalarında fotoğraf çektiriyorlar.  Tekirdağ ayçiçeği üretiminde 200 bin tonu aşkın rekolte ile Türkiye genelinde ilk sırayı alırken Tekirdağ’ı sırasıyla Edirne, Adana, Kırklareli ve Konya izliyor. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinin yer aldığı Trakya bölgesi Türkiye’deki ayçiçeği üretiminin yüzde 40’ından fazlasını oluşturuyor. Tekirdağ’ın tüm ilçelerinde ayçiçeği üretimi yapılırken Ergene’de her yıl yaklaşık 15 bin ton ayçiçeği üretimi yapılıyor.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10