Amerikan firması Eaton Danimarka firması Danfoss'a satıldı

Hidrolik hortum sektörü başta olmak üzere yüksek basınçlı hortumların üretildiği Sel Hortumları geçtiğimiz yıllarda Amerikan firması EATON'a satılmış, bu satış sonrası üretim kapa

Çerkezköy 2.08.2021 18:57:00 0
Amerikan firması Eaton Danimarka firması Danfoss

Hidrolik sektörü başta olmak üzere yüksek basınca dayalı hava hortumları ve ısıya duyarlı ürettiği hortum çeşitleriyle dünyanın lider firmaları arasında yer alan EATON, bugünden itibaren kendine bağlı tesislerinin tamamının Danfoss tarafından satın alınarak firma dünya genelindeki yüzlerce üretim halkasına Çerkezköy’ü de dahil etti.

 

9 YIL ÖNCE AMERİKALILAR ALMIŞTI

 

Çerkezköy’de yıllar önce Sel Hortumları olarak kurulan ve bu isimle Türkiye’nin ve Dünya’nın büyük bir bölümüne uzun yıllar üretim yapan Sel Hortumları 2012 yılında Amerikalılar tarafından satın alınıp EATON ismini almıştı. Yaklaşık 3 bin çalışanı ile 9 yıllık süre zarfında tesis bir taraftan büyürken, kapasite ve istihdam olarak da büyümeyi sürdürdü. Sektörün dünya devi Danfoss tarafından satın alınan firmanın önümüzdeki yıllarda Çerkezköy’deki tesisleri başta olmak üzere yatırımlarını ve istihdamını artıracağının sinyallerini verdi.

 

ÜRETİMİ BAŞLIYOR

 

Daha iyi bir dünyada insan hayatını kolaylaştıracak, daha iyi bir gelecek için dünyayı şekillendirecek, teknolojik gelişmeleri enerji ve verimli teknolojilerle, israfı azaltmayı hedefleyen ve bunu firma kültürü olarak benimseyen Danfoss, oluşturduğu üretim kültürüyle dünya genelindeki kaliteli üretimlerini Çerkezköy’deki tesislerinde büyüterek sürdürmesi bekleniyor. Bugün sabah saatlerinde işçi ve yöneticilerin katılacağı tanışma töreni ile Danfoss Çerkezköy’deki ilk üretimine resmen başlayacak.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10