Akkaş: 4 x 4 araçlarımız ile her türlü desteğe hazırız 

2020 yılında kurulan ve ağırlıklı olarak Çerkezköy ile Kapaklı'da faaliyet gösteren Pangoff Trakya Offroad / Camp Grubu, Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği ile bir araya geldi. Grup sözcüsü Emrah Akka

Çerkezköy 3.08.2021 13:01:00 0
Akkaş: 4 x 4 araçlarımız ile her türlü desteğe hazırız 

Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği üyeleri ile Pangoff Trakya Offroad / Camp Grubu, önceki gün saat 20.00’de Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği’nde bir araya geldi.

 

“BİRÇOĞUMUZ BU BÖLGEDEYİZ”

 

Pangoff Trakya Offroad / Camp Grup Sözcüsü Emrah Akkaş, “Kapaklı ve Çerkezköy başta olmak üzere birçoğumuz bu bölgedeyiz. İstanbul’dan da birkaç arkadaşımız var ama ağırlıklı olarak Kapaklı ve Çerkezköy’de ikamet ediyoruz. Yazın daha çok kamp tarzı, kışın off road, arazi tarzı etkinlikler yapıyoruz. Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği ile bir araya gelerek görüşme yapmak istedik, sağ olsunlar bizi kırmadılar. Biz Pangoff Trakya olarak her türlü yardım, arama kurtarma ve doğal afet durumunda araçlarımız ile destek vermeye hazırız” dedi.

 

“TÜRKİYE’NİN HER YERİ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

 

Ülkemizde son zamanlarda yaşanan doğal afetler, Van’da yaşanan sel felaketi yine Ege ve Akdeniz bölgesinde yaşanan yangınlar hepimizi derinden yaraladı. Bizler bu bölgedeyiz. Hepimiz bu bölgedeyiz, hepimiz bu bölgede çalışıyoruz. Türkiye’nin her yeri bizim için çok değerli. Ama her bölgede bu tarz topluluklar, kuruluşlar olduğu için biz asıl kendi bölgemize destek vermek istiyoruz. Gerek araçlarımızla gerek insani olarak böyle bir talebimiz var” dedi.

 

“GEREKLİ YARDIMLARI SAĞLAYACAĞIZ”

 

Akkaş, “Kar oluyor, kış oluyor köylere ulaşılamıyor, yeri geliyor hasta insanlar oluyor. Devlet her zaman yetişemiyor insanlara. Biz sivil toplum örgütü olarak en azından öyle bir durumda Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği’ne ulaştıklarında sizin ilk ulaşacağınız insanlardan veya gruptan bir tanesi biz olacağız. O durumda bizden mutlaka bir kişi müsait olur. Oradaki insanlara gerek erzak yardımı, hasta olanları hastaneye götürme konusunda sizi her zaman destekleyeceğiz ve gerekli yardımları sağlayacağız” şeklinde konuştu.

 

“’BİZ GELDİK, BİZ BURADAYIZ’ DEMEK İSTİYORUZ”

 

Türkiye’nin birçok yerinde Off Road kulüpleri olduğunu belirten Akkaş, “Zonguldak Ereğli’de de KDZ Off Road kulübü var. En son sel felaketi olduğunda insanları evlerinden işlerine kendi araçlarıyla götürdüler. Hiçbir şekilde devletten herhangi bir talepte bulunmadılar. En son Muğla’da yaşanan yangında Off Road kulüpleri sahadaydı, hala da sahadalar. Devletimiz “4x4 araçların bütün yakıtını ve şoförün ücretini biz karşılayacağız, şoförlü olması yeterli” dedi. Oysa devletimiz afetler olmadan önce bu tarz kulüpleri desteklemiş olsa en azından bir kapımız olur. Gidebileceğimiz ve muhatap olabileceğimiz birileri olur. Böyle bir durumda yana yakıla insan aramaktansa “biz geldik, biz buradayız” demek daha anlamlı olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

“DİRSEK TEMASINDA OLMAYI TERCİH EDİYORUZ”

 

Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Akkaş, “Çerkezköy’de bundan 10-15 sene önce yaşanan sel ve yangın felaketlerini biliyoruz. Afetin ne zaman yaşanacağı hiç belli olmaz. Her an hazırlıklı olmalıyız. Biz Pangoff Trakya olarak her türlü yardıma hazırız. Yakın bir dönemde tren kazası oldu, oraya hiçbir araç giremedi, sadece 4x4 araçlar girdi. Biz zaten yeni bir oluşum içerisindeyiz. Pangoff Trakya olarak, kulübümüzün ismi daha farklıydı ama biz kendimiz biraz daha profesyonel oluşum içerisine girmeye çalıştık, başaracağız da inşallah. Bu taraz gerek devlet daireleri gerek sivil toplum örgütleriyle dirsek temasında olmayı tercih ediyoruz. Orman İşletme Müdürlüğü’yle de bir görüşme ayarlamaya çalışacağız. Hepimiz 8-6 vardiyasında çalışıyoruz, onun vermiş olduğu bir dezavantajımız maalesef var. Kendimize muhatap bulabilirsek ki inşallah buluruz yine aynı şekilde sizlerle de, Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği ile beraber gidebiliriz. Kendimizi tanıtmak adına böyle bir organizasyon düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Akkaş, “Biz Çerkezköy ve Kapaklı başta olmak üzere tüm Trakya’ya, tüm Türkiye’ye ‘ihtiyacımız var’ denildiği anda buradan kontak basıp, herhangi bir karşılık beklemeden yardımlarına koşmak amacındayız.

 

“TOPLUMA YARARLI OLMAK İSTİYORUZ”

 

“Yeri geldiğinde de eğlencemizi yapmak istiyoruz” diyen Akkaş, “Eğlence dediğimiz yazın kamp, orman gezisi kışın ise off road. Trakya’nın belli bölgelerine girmek ya da sadece kamp ve off road olarak düşünmeyin. Aramızda hayvan sever dostlarımız da var. Kışın belli aralıklarla orman içine girip hayvanları da besliyoruz. Sadece arabalarımızla ormana, araziye girmiyoruz. Bizim amaçlarımızdan bir tanesi eğlenirken buradaki topluma yararlı olabilmek. İnsanların bizi artık yüksek arabalar, egzoz sesleri ile serserivari görmelerini istemiyoruz çünkü hiçbirimiz öyle insanlar değiliz. Hepimiz işimizde gücümüzde olan insanlarız, öyle bir yapıya da sahip insanlar değiliz. Bizim amacımız biraz daha kurumsallaşmak, çevredeki insanlara ‘bu arkadaşlar yardım sever’ dedirtebilmek. Ekip olarak her zaman yanlarında olmak istiyoruz. İnşallah sadece herhangi bir doğal afet durumunda değil de kamp olsun, herhangi bir toplantı, etkinlik olsun hiç fark etmez ekip olarak her zaman yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

 

“BİZİM EN BÜYÜK HAZIRLIĞIMIZ DEPREM”

 

Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ersin Çavdar, “Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği olarak bizim kapasitemiz çok geniş. Kendi bünyemizde sağlıkçı, itfaiye eri, güvenlik memuru ve her daldan arkadaşlarımız var. Kıyıköy’de cankurtaranlıktan Kapaklı’da trafik kazalarına kadar, şehir içi orman yangınlarına, açık arazi orman yangınlarına derken her yere yetişmeye çalışıyoruz. En son sekiz kişilik ekibimizle İzmir depreminde bir faaliyetimiz oldu. Bizim en büyük hazırlığımız deprem. Deprem bölgesinin en son noktası ve en fazla enerjinin patlayacağı noktadayız biz. Mecburen biz de ona hazırlanıyoruz. İlk ekip arkadaşlarımızın çoğu AFAD’la beraber eğitimlere başladılar. Bunun yanı sıra kendi iç eğitimlerimiz oluyor. Kendi ekibimizde eğitmen arkadaşlarımız da mevcut. Her daldan hemen hemen bir eğitmen arkadaşımızı çıkardık. Kendi iç eğitimlerimizi çok rahat verebiliyoruz. Dışarıdan gelen vatandaşlara da eğitim verebiliyoruz” dedi.

 

 

“EĞİTİMLERİMİZİ ARTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUZ””

 

“Bölgemizde en çok insan kaybolma vakaları gerçekleşiyor, onlara ağırlık veriyoruz” diyen Çavdar, “Onlarda da genelde bizi AFAD yönlendiriyor ya da AFAD ve jandarma ortak iş yaptığı zaman bizi çağırıyor. Bizim eğitimlerimizin yüzde 80’i açık alanlarda ve kamplarda geçiyor. Deprem koşullarında biz maksimum zor koşulları göz önüne alarak eğitim yapmalıyız. En son kanyon ekibiyle Güngörmez Kanyonu’nda eğitim yaptık. Kanyon ekibi profesyonel dağcı olduğu için onlarla öyle bir etkinlik yapmak istedik. İnşallah yasaklar olmazsa eğitimlerimizi artırmayı düşünüyoruz. Derneğimizdeki çoğu arkadaş gönüllü zaten, onlar da çalıştıkları için eğitimleri ve toplantıları hafta sonları yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10