Ormanlar sıkı denetim altında

Ülkenin bir çok bölgesinde çıkan orman yangınlarını göz önünü alarak Çerkezköy'de ormanlık alanlarda önleyici mücadele çalışmaları başlatan polis ekipleri, Ambardere, Cumhuriyet Mah

Çerkezköy 3.08.2021 18:39:00 0
Ormanlar sıkı denetim altında

Bir haftadır, Akdeniz ve Ege Bölgesinde devam eden orman yangınlarının ardından, ülke genelinde ormanlık ve mesire alanlarında denetimlere ağırlık verildi. Konuyla ilgili tebliğinin ardından, olası yangınlara karşı Çerkezköy’de güvenlik güçleri ve Orman İşlemeleri görevlilerince kontroller gece gündüz devam ediyor.

 

DENETİMLER DEVAM EDİYOR

 

Giriş - çıkış yasağının uygulaması ve kontrolünün, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlükleri ekiplerince sorumluluk alanlarında denetimler hem havadan hem de yaya olarak sıkı denetim altında. Yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanlarda denetim yapan polis ekipleri yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmeye çalışıyor. Öte yandan yasaklı orman bölgesine gizlice girmek isteyenlerin tespiti için drone ile havadan da görüntüleme yapılıyor. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün de Kuşbahçe ve Ambardere mevkiinde bulunan ormanlık alanda drone ile denetim gerçekleştirdi. Ekipler denetimlerin 7/24 devam ettiğini kaydederek, piknik yapan vatandaşların ateş yakmaması konusunda gerek devriye gerekse yaya devriye ekipleri tarafından sık sık uyarıldığını kaydetti.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10