Çerkezköy'de 3,3 milyar dolarlık devir teslim yapıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde 50 yıla aşkın süredir hidrolojik hortum sektöründe faaliyet gösteren Sel Hortumlarının dokuz yıl önce Amerikan menşeli EATON'a, bugün de Danimarka firması Danf

Çerkezköy 3.08.2021 18:48:00 0
Çerkezköy

Bugün sabah 08.00’de fabrika önünde gerçekleştirilen programa Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, petrol-İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Kapaklı Emniyet Müdürü Özkan Kara, sanayiciler ve fabrika çalışanları katıldı.

 

İKİ KAT ARTIRACAK

 

Danfoss Eaton’ın hidrolik şirketinin 3,3 milyar dolarlık devrini, gerekli tüm düzenleme onayları ve kapanış koşulları teyit edildikten sonra resmi olarak tamamladı. Bu hamleyle birlikte, Danfoss Grubu üçte bir büyüyecek ve taşınabilir endüstriyel hidrolik alanında dünya liderliğine ulaşacak.

Eaton’ın hidrolik şirketinin devri, Danfoss’un büyüme stratejisinde çok önemli bir yer tuttuğu kaydedilirken, iki kuruluşun bir araya gelmesiyle birlikte, Danfoss Güç Çözümlerinin iki kat büyüyeceği ve yenilik kapasitesini de iki kat artıracağı kaydedildi.

 

SEKTÖRÜN BİR NUMARASI OLACAĞIZ

 

Törende konuşan yetkililer, “ Hiçbir işçimizin kafasında en ufak bir pürüz ve soru işareti olmamalıdır. Yıllarını verdiği bu tesis yarınlarında da var olacaktır. Sizlerin samimiyeti iyi niyeti ve kaliteli üretimi ile sektörün bir numaralı markası olacağız. Böylece daha da güç kazanan Danfoss Güç Çözümleri, sıvı taşıma sistemlerinin de yer aldığı eksiksiz bir ürün teklifi sunarak, taşınabilir ve endüstriyel hidrolik ürünleri ve çözümleri konusunda piyasadaki en geniş yelpazeye sahip olacak. Şirketin dağıtım kanalları da kayda değer ölçüde güçlendirilirken, yerel uygulama desteği ve coğrafi erişimi de ciddi ölçüde arttı. Bütün bu faydalar sayesinde, Danfoss Güç Çözümleri mevcut ve yeni müşteriler için daha da güçlü bir teknoloji ortağı olacak ve ayrıca, dijitalleşme ve elektrikleşme alanında liderliği ele alacak” dedi.

 

KAPAKLIMIZA HAYIRLI OLSUN

 

Törende konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “ Çiçeği burnunda yeni ilçemiz Kapaklı’nın her geçen gün büyümesinde sayıları az da olsa, sektörel yoğunluğu fazla sanayimizin Kapaklımıza kattığı artı değerlerin farkında ve marka değerlerinin bilincindeyiz. Kapaklımız 80 yıllarda köyken önce belde, 2012’den beri de ilçe statüsünde bölgede yıldızı parlayan 81 ilden insanımızın aş ve iş uğruna kardeşçe yaşadığı mutlu bir ilçemizdir.  Bölgemizin ve ülkemizin önemli fabrikalarından EATON’ın 9 yıl boyunca insanımıza sağladığı imkanlarla işçi kardeşlerimizin yarattığı sinerji ile üretimini aralıksız sürdürdü. Bugün ise sektörel birikimlerini ve tecrübelerini  Danimarka firması Danfoss’a devrediyor. Bugün ve bugünden sonra yapılacak olan üretimin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

 

 

DANFOSS İÇİN HARİKA BİR GÜN

 

Devir ile alakalı açıklama yapan Danfoss Başkanı ve CEO’su Kim Fausing,”10 bin yeni iş arkadaşımıza ‘kurumumuza hoş geldiniz’ dediğimiz ve taşınabilir endüstriyel hidrolik alanında dünya çapında bir lider yarattığımız bugün, Danfoss için harika bir gün. İki güçlü şirketin ve harika ekiplerin bilgi birikiminin ve deneyiminin bir araya gelmesiyle birlikte, müşterilerimiz rakipsiz düzeyde hizmeti ve uzmanlığı tek bir ortakta bulacak. Geleceğin gerekliliklerini karşılamak üzere, teknoloji liderliğinin ön cephesinde kalmak ve verimliliği arttıran ve emisyonları azaltan çözümler sağlamak için ciddi yatırımlar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

BU DEVRİN GETİRDİĞİ KAZANÇLAR OLDU

 

Teknolojik açıdan yenilikçi ve endüstriyi değiştirecek hidrolik çözümlere hiç olmadığı kadar çok ihtiyacın olduğunu kaydeden Danfoss Güç Çözümleri Başkanı Eric Alström, ”Temel hidrolik şirketimizde bu önemli yatırımı tamamlamaktan ve böylece, müşterilerimize ve ortaklarımıza hiç olmadığı kadar iyi hizmet verebilmekten çok memnunuz. İki sağlam şirket mükemmel bir uyumla bir araya geliyor ve mühendislik uzmanlığımızı ve kabiliyetlerimizi arttırmak, küresel uygulama desteğimizi iki katına çıkarmak ve Uygulama Geliştirme Merkezlerimizin ve dijital tasarım araçlarımızın değerini yükseltmek gibi sayısız fırsatı da beraberinde getiriyor. Sıvı taşıma ve endüstri uygulamalarının kapsama eklenmesi de bu devrin getirdiği diğer kazançlar oldu” diye konuştu.

 

HİDROLİK ALANINDA BİR DÜNYA LİDERİ YARATACAK

 

Eski Eaton hidrolik şirketinin Başkanı Paulo Ruiz ise, “ Bu, birlikte daha güçlü olan şirketlerimiz  için heyecan verici yeni bir devrin başlangıcı. Yeni Danfoss Güç Çözümleri ekibi, yenilik ve endüstri lideri uzmanlıkla bezeli uzun miraslarından yararlanarak, taşınabilir ve endüstriyel hidrolik alanında bir dünya lideri yaratacak. Birleşik ürün portföyü ve genişleyen küresel erişim sayesinde, dünyanın dört bir yanındaki müşterilere ve dağıtımcılara daha iyi hizmet sunulacak” dedi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10