Orman yangınları ile mücadele komisyonu toplantısı yapıldı

İlimiz dahilinde çıkması muhtemel orman yangınlarının önlenmesi, çıkan orman yangınlarına en kısa sürede müdahale edilebilmesi ve en az zararla söndürülebilmesi, bu konuda kurum ve kuruluşlar arasÄ

Tekirdağ 4.08.2021 18:26:00 0
Orman yangınları ile mücadele komisyonu toplantısı yapıldı

Toplantıya Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Murat Eren, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, AFAD Müdürü Recep Erol, Orman İşletme Müdürü Ali Şen, Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, İtfaiye Daire Başkan V. Cengiz Çelik ve kurum müdürleri katıldı.Toplantıda konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Yangınlara tedbir almak ortadan kaldırmak zararları en aza indirmek mümkün. Onun için tedbiri elden bırakmamak lazım. Son bir hafta on gündür özellikle İç Akdeniz ve İç Ege olarak düşünebileceğimiz yerde yangın meydana geldi. Köylerimizi, mahallelerimizi, hayvanlarımızı, mallarımızı, bahçelerimizi hatta şehirlerimizi etkiledi. Pek çok yerde boşaltıldı. 5000’in üzerinde arkadaşımız görev yapıyor. Uçaklar, onlarca helikopter, belki birkaç yüz iş makinası arasöz vs. yangınların kontrolü için büyük bir mücadele veriyor” dedi.

 

TEDBİRLERİ ALMAMIZ LAZIM

 

Yıldırım, “ Peki biz de de yangın olursa ne yapmalıyız. İnsan eli ile başlayan yangınların birçoğunun yerleşim yerlerine yakın olduğunu görüyoruz. Bunların en başında gelen de anız yangını ve çöp yangını. 2019’un yazıydı, hemen yanı başımızda Marmara adasında büyük bir yangın başladı. Sebebi neydi? Birilerinin çöp yakması ile bu yangın başladı. Zor söndürüldü. Biz de destek verdik. Pek çok orman yangınına anız yangınının neden olduğunu görüyoruz. Zaten anız yakmak yasak. Birkaç gün önce ilimizin Kuzeydoğu tarafında anız yangını meydana geldi. Hepimiz teyakkuza geçtik.  Orman yangınlarının önlenmesi için tedbirimizi almamız lazım. Bugün onun için toplandık” diye konuştu.

 

BİLGİLER VERİLDİ

 

Orman İşletme Müdürü Ali Şen, Tekirdağ'ın orman varlığı ve orman yangınları ile mücadele organizasyonu hakkında bilgi verirken,  AFAD Müdürü Recep Erol, “Yangın Önleme, Söndürme ve Kurtarma Planı” ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Toplantıda daha sonra 2021 Yılı Orman Yangınları ile Mücadele Kararları değerlendirildi. Yılı orman yangınları ile mücadele kararları değerlendirilirken, görüş ve önerilerin ardından toplantı sona erdi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10