İYİ Parti'den kötü haber

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Yönetiminde İlçe Başkanı Yasemin Erseçkin ile 30'a yakın yönetim kurulu üyesi arasında süren sessiz savaşta geçtiğimiz günlerde yönetim kurulu üyelerinin

Çerkezköy 6.08.2021 11:54:00 0
İYİ Parti

İddialara göre İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı ile yönetim kurulu üyeleri arasındaki çekişme önce İl Başkanlığına ardından da Genel Merkeze kadar ulaştı. Milletvekili Enez Kaplan’ın her seferinde devreye girmesiyle parti içinde sümen altı edilen istifalara ilişkin İl ve İlçe başkanlığı sessizliğini korurken, geçtiğimiz günlerde Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Bölükbaşı’nın sessiz sedasız Çerkezköy’e gelerek yönetimden istifa eden 30’a yakın partili isimle tek tek görüşmesi sonrası Ankara’ya dönmesi ile Çerkezköy İYİ Parti’deki sessiz bekleyiş yerini meraklı bekleyişe bıraktı.

 

 

İSTİFALAR MERCEK ALTINA ALINDI

 

Yönetim kurulu üyelerinin Mayıs 2021 tarihinde art arda gelen toplu istifalarını mercek altına alan genel merkez, isnat ve iddialarına ilişkin tek tek görüşüne başvurduğu üyelerin parti üyeliğinin ve delegeliğinin saklı kalması kaydıyla yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmeleri dikkatlerden kaçmazken, birçok üyenin dile getirdiği iddialar ise İlçe Başkanı Erseçkin ile yönetim kurulu üyelerinin arasında günlerdir süren güç göstergesini de gözler önüne serdi. Yönetim kurulu üyeleri, teşkilat içerisindeki kargaşa ve karışıklıklardan duyduğu rahatsızlıklardan ötürü istifa ederken, birçoğu ise iddialarını daha ileriye taşıdı. İlçe Başkanı Yasemin Erseçkin’in iddiaya göre belediyede işe sokacağı kişilerden partiye yardım adı altında 5 bin TL peşin, 250 TL de aidat talep etmesi ve aynı toplantıda ‘şayet ben CHP İlçe Başkanı olarak çağrıldım, oraya gidersem bu bedel kişi başına 10 bin TL olacak’ ifadelerinde bulunması, yönetim kurulu üyelerinin ilçe başkanı Yasemin Erseçkin’e duydukları güvenin zedelenmesine gerekçe olarak gösterildi.

 

İSTİFA DİLEKÇELERİNDE YER ALAN İDDİALAR

 

İstifa dilekçelerinde yer alan iddialar ise sırasıyla şöyle: “İlçe Başkanının teşkilatın bütünlüğüne zarar veren tutum ve davranışları, İl Başkanı seçim kongresinde İlçe Başkanımızın tutum ve davranışları, İlçe Başkanının yönetim kurulu üyesine ‘sende hainsin bizim istediğimiz adaya oy vermedin’ söyleminde bulunması, İlçe Başkanının Yönetim Kurulu üyesine ‘sen de istifa et, getirdiğin üyeleri de istifa ettir’ demesi, İlçe Başkanı, 20 STK başkanı İlçe Binasında toplantı halindeyken aynı dakikalarda güzellik merkezinden maskeli resim paylaşması sonucu STK başkanlarının tepkisi, İlçe Başkanının teşkilatı toparlamak yerine adeta dağıtmaya çalışması, İlçe Başkanının kendisi CHP’den istedikleri, oraya giderse her işe koyduğu kişiden 10 bin TL alacağını yönetim kurulu üyelerine söylemesi, İlçe Başkanı İYİ Parti kontenjanından işe başlayanlardan ‘5 bin TL peşin, aylık 250 TL isteyeceksin’ diye Meclis Üyemize baskı yapması, İlçe Başkanının Belediyede çalışan yönetim kurulu üyemizi işten çıkartıp bir başkasını işe aldırma gayreti ile çalışanın ekmeği ile oynamaya kalkması, İlçe Başkanının Yönetim Kurulu üyesi kadınlar hakkında ahlaksız ithamlarda bulunması parti üyeliğim ve delegeliğim saklı kalması kaydıyla istifamın kabul edilmesini bilgilerinize sunarım”  

 

“BU SORUNU GENEL MERKEZE İLETEMEDİK”

 

İYİ Parti Milletvekili Enez Kaplan’ı Hayrabolu’da buğday tarlalarında, Şarköy’de üzüm bağlarında görmediklerini belirten yönetim kurulu üyeleri, “Ne hikmetse hemen hemen her hafta Çerkezköy’e gelmesine rağmen bu sorunu görmezlikten gelip her defasında sümen altı etmesi partimize, genel başkanımıza, partiye gönül veren inanmış insanlara yapılan bir ihanettir. Biz Çerkezköy’deki bu sorunu genel merkezimize bir türlü iletemedik. Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcımız Sayın Koray Aydın’ın bu iddiaları bilmesi karşısında sessiz kalacağını düşünmüyoruz. 29’u asil 20’si yedek yönetim kurulu üyeleri arasından 30’a yakın kişinin istifa etmesini kimse görmezlikten gelip sümen altı etmemeli, edememeli. İlçe başkanımızın akrabalarının yönetim kurulunda yer alması bile partimizin ilçemizdeki yapılanmasının ne kadar kişisel hırslara yönelik olduğunu gözler önüne sermektedir. Tüm zorluklara rağmen Türk siyasetinin tıkandığı bir noktada bir avuç inanmış insanın inancı ile kurulup Türkiye genelinde kısa sürede filizlenip boy veren partimizin Çerkezköy’de elde ettiği başarı kimsenin kişisel başarısı değildir. Çerkezköy’den çıkarmış olduğumuz bir meclis üyemiz ile İYİ Parti’nin yerel politikalarını dahi anlatamadığımız bir yönetimde maalesef çoğunluğun değil bir kişinin hüküm kurmasını bizler hazmedemedik” diyerek, Çerkezköy’de 600’ü geçkin üyesi, 400 delegesi ile aktif siyaset yapmaları önündeki engelin İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin olduğunu iddia etti. Yönetim kurulu üyeleri, durumu Milletvekili Enez Kaplan’a ilettiklerinde ise ihraç tehdidi ile karşı karşıya kaldıklarını iddia ettiler. Yönetim kurulundaki tartışmalar esnasında bazı üyelerin istifa edeceğini söylemesine tepki olarak İlçe Başkanı Erseçkin’in ‘senin ile birlikte gelen üyeleri de al ve git’ demesinin art arda gelen istifaların yaşanmasında bardağı taşıran son damla olduğu iddia edildi.

 

“PARTİMİZİN VE BİZLERİN YIPRATILMASI İÇİN YETERLİ”

 

3 aydır İlçe Başkanlığı tarafından istifa dilekçelerinin işlem konulmayıp sümen altı edildiği gerekçesiyle parti içi demokrasinin işletilmediğini iddia eden yönetim kurulu üyeleri, “Biz bu sorunun öncelikle partimiz içinde çözüleceğine inanıyorduk. Bu süre zarfında gördük ki partimizi bizler değil sadece İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve Milletvekilimiz Enez Kaplan yönetmektedir. Yani bizlerin varlığı, fikirleri, kararları onlar için bir anlam ifade etmemektedir, hatta ve hatta ilçe başkanımız bugünden kendini Milletvekili adayı olarak görmekte, parti çalışmalarını partinin tüzük ve programı yerine yapmak yerine kendini ön planda tutarak yapmaktadır. Milletvekili Kaplan’ın sessiz sedasız ilçe başkanlığına getirdiği gibi yine aynı şahsın sessiz sedasız bir gece yarısı operasyonuyla Yasemin Erseçkin’i milletvekili adayı yapacağı söylentileri bile partimizin ve bizlerin yıpratılması için yeterlidir” dedi.

 

AÇIKLAMALARIN ARDINDAN NETLİK KAZANACAK

 

İYİ Parti’den istifa ettikleri söylenen 30’a yakın yönetim kurulu üyesinin ardından Meclis Üyesi Dilek Köksal’ın nasıl bir tutum sergileyeceği ve bu iddialara ilişkin İl ve İlçe Başkanlığından nasıl bir açıklama geleceği siyasi kulislerde merak edilen konuların başında yer alırken, istifa ettiği iddia edilen isimlerin doğru olup olmadığı ise partinin yetkili organlarından yapılacak açıklamanın ardından netlik kazanacak.

 

İŞTE İSTİFA ETTİĞİ İDDİA EDİLEN O ASİL ÜYELER

 

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Erseçkin’in parti yönetim kurulu üyelerine karşı takındığı tutum ve davranışlarına tepki olarak İYİ Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa eden isimler arasında; Ayşe İnci, Orhan Çelik, Nurettin Atmaca, Kadriye Köksal, Mustafa Karaca, Engin Yazar, Fuat Yılmaz, Süleyman Günel, Fitnat Cihangir, Başak Arslan, Yasemin Çay, Gülbin Tunalı, Özlem Balta, Ferdi Doğan, Emine Balaban, Cemal Durmuş, Yusuf Yıldırım, Erdem Çalışkan ve Ender Evge yer aldı.

 

İŞTE İSTİFA ETTİĞİ İDDİA EDİLEN O YEDEK ÜYELER

 

Yasemin Altıntaş, Sevda Bulut, Kadir Susam, Nalan Okumuş, Sami Savaş Cesur, Gülfidan Yazar, Erhan Kahraman, Suat Tekin, İlhami Yüzbaşı, Enes Akay ve Yaşar Çay istifa eden asil üyelerin dışında yedek üyeler arasında yer aldı. Yönetim kurulundan istifa eden üyelerin büyük çoğunluğunun İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin gibi kadın olması dikkatlerden kaçmazken, yönetim kurulundan istifa eden üyelerin tamamının dilekçesinde ‘delegelim ve üyeliğim saklı kalması kaydıyla partimin yönetim kurulundan istifa ediyorum’ ibaresi aldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10