Çetin: Çevreye zarar veren ağılların yıkımı sürüyor

Kapaklı Kaymakamlığı İlçe Umumi Hıfzıssıhha meclis kararı ile kontrollü sosyal hayat döneminde ilçe merkezi ve civar mahallelerde vatandaşların toplu yaşadığı mesken alanlarda büyükbaş, kÃ

Kapaklı 7.08.2021 15:02:00 0
Çetin: Çevreye zarar veren ağılların yıkımı sürüyor

Kapaklı Kaymakamlığı İlçe Umumi Hıfzıssıhha meclis kararı ile ilçe merkezindeki ağılların yıkımına başlandı.

 

“AĞILLARIN YIKIMINA BAŞLANDI”

 

Kapaklı Kaymakamlığı İlçe Umumi Hıfzıssıhha meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda içerisinde bulunduğumu kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensibi olan temizlik büyük bir önem taşıyor. Bu doğrultuda Kapaklı ilçe merkezi ve civar mahallelerinde vatandaşların toplu yaşadığı mesken alanlarda ruhsatsız ve kaçak başta olmak üzere büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvanların barındığı ağılların yıkımı bugün itibari ile başladı. Kapaklı İlçe Jandarma Komutanlığı, Kapaklı Belediyesi ve Kapaklı Kaymakamlığı ekiplerinin nezaretinde alınan karara istinaden ağılların yıkımı gerçekleştiriliyor.

 

 

MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞTURACAĞIZ

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ruhsatsız ve kaçak olarak yapılan ağılların yıkımı ile ilgili yaptığı açıklamada,” İlçemizde bir değişim ve dönüşümü yaşıyoruz. Daha modern, daha temiz ve daha yaşanabilir bir Kapaklı’yı inşa etmek ve şehir kimliğine dönüştürmek için attığımız adımlarda ilçemizin farklı mahallelerindeki ağıllar hem görüntü hem de çevre kirliliğine sebebiyet vermesi vatandaşlarımızı da ciddi anlamda rahatsız etmekte. Vatandaşlarımız bu konu ile ilgili belediyemize yoğun şekilde şikayetlerde bulunuyor. Bununla beraber konu ile ilgili Kapaklı Kaymakamlığımız tarafından oluşturulan İlçe Umumi Hıfzıssıhha meclisi kararı ile imara aykırı ve çevre kirliliğine sebebiyet veren ağılların yıkımına başlanmış durumda. Bu alanların temizlenmesinin ardından Kapaklımızı istediğimiz modern şehir görüntüsüne kavuşturmuş olacağız” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10