Tekirdağ'da dantel böceği istilası

Tekirdağ'da popülasyonu hızla artan 'dantel böceği'ne karşı belediye, kentin birçok noktasında ilaçlama çalışması başlattı. 

Tekirdağ 9.08.2021 19:06:00 0
Tekirdağ

Trakya'da Edirne'nin ardından Tekirdağ'da da dantel böceği istilası yaşanıyor. Ana vatanı Amerika kıtası olan, Türkiye'de, ‘dantel böceği’ ya da ‘güvercin biti’ olarak adlandırılan böcekle mücadele için Süleymanpaşa’da belediye ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.  Özellikle yeşil alanlarda görülen böceklerin, mevsim yağışlarının zamanında alınamadığı ve sıcaklıkların yüksek seyrettiği durumlarda popülasyonlarının arttığı belirtiliyor. Uzmanların zarasız olduğunu açıkladığı dantel böcekleri, otluk alanlar dışında evleri de istila etmeye başladı. Vatandaşın şikayeti üzerine mücadelesi her geçen gün artan dantel böcekleri, insanların vücutlarını ısırdıktan sonra uçuyor.

 

İLK KEZ GÖRÜYORUZ

 

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, bölgede ilk defa dantel böceği gördüklerini ifade ederek, “Yaptığımız araştırmalara göre Edirne bölgesinden rüzgarla gelen bir böcek türü. İlk önce Altınova Mahallesi’nde görüldü. Vatandaşlarımızın şikayeti üzerine haberdar olduk. Uçkun mücadelemizde kullandığımız ilaçlarla dantel böceği mücadelesinde de olumlu sonuçlar aldık. Bunu vatandaşlardan aldığımız olumlu dönüşlerle görüyoruz. Dantel böceğini ilk defa bu yıl gördük. Biraz ısırgan bir tarafı var. Bilimsel anlamda yaptığımız araştırmada zararsız bir böcek türü olduğunu öğrendik” dedi.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10