Alkaya: İl ve ilçe teşkilatına gelen bir istifa yok

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ve İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya İl Teşkilatında gündeme dair basın açıklaması gerçekleştirdi. Çerkezköy İlçe TeşkilatÄ?

Tekirdağ 9.08.2021 19:28:00 0
Alkaya: İl ve ilçe teşkilatına gelen bir istifa yok

Bugün  saat 11.00’de İl teşkilatında gerçekleştirilen basın açıklamasına İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

SIKINTILARI TBMM’YE TAŞIDIK

 

İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, yaptığı açıklamasında, ”Bilindiği gibi genel merkezimizin yaptığı çalışma programına göre gidilmedik il, sıkılmadık el, derdi dinlenilmeyen vatandaş bırakılmayacaktır. Böylece İYİ parti, tüm kesimleri dinleyip çözüm yolunu da bularak seçime hazırlanacaktır. Bu kapsamda Genel Başkanımız Meral Akşener il il gezmekte, adeta gidilmedik ilçe bırakmamaya çalışmaktadır. İlhamını genel başkanımızdan alan İYİ parti Tekirdağ İl başkanlığı olarak Sayın Milletvekilimiz Enez Kaplan’la hazırladığımız çalışma programıyla sahaya indik. 4 Ağustos’ta başlayıp 1 Eylül’de sona erecek programa göre gidilmedik mahalle, STK ve esnaf kalmayacaktır. Böylece Milletvekilimizle birlikte halkın dertlerini dinleyip çözüm arayacağız. Daha önce Tekirdağ’da yaptığımız ziyaretlerle birçok ilçenin sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdık. Geçmişte vatandaşlarla yapılan görüşmeleri analiz ettik, bazı ilçelerin sıkıntılarını tespit ettik ve ihtiyaçları Belediye Meclisi'ne taşıdık. Bazı ilçelerdeki sıkıntıları TBMM'ye taşıdık” dedi.

 

DENGELER DEĞİŞECEK

 

Tüm sorunları ilgili makamlara aktarma çabası içinde olacaklarını ifade eden Alkaya, “Teşkilatlarımızla yapılacak görüşmeler, vatandaşla yapılacak görüşmeler ve STK'larla yapılacak görüşmeler yapılacak.

Özellikle muhtarlarla oturup konuşacağız, o ilçenin yerel yönetimine nasıl bir katkı verebiliriz ile ilgili, tarımın yoğun olduğu ilçelerde çiftçilerle bir araya gelip onların sorunlarını ilgililere ve Meclise taşıyacağız. Türkiye'de gündem çok yoğun ama biz bu süreçte yine seçmene dokunmak istiyoruz. Onlarla görüşülmeden yapılan her işin amacına ulaşmayacağına inanıyoruz. Türkiye çok zorlu bir süreçten geçiyor ve İYİ Parti olarak ani bir seçime her an hazır olmalıyız. Daha önceki gezilerimizde de görmüştük, yeni başladığımız ziyaretlerde de görüyoruz ki vatandaşlarımız başta Genel Başkanımız Meral Akşener’in izlediği yoldan, gerekse Tekirdağ il ve ilçe teşkilatlarının çalışmalarından çok memnun kalmaktadır. Bizler vatandaş seviyesinde çok büyük ilgi görürken başta AKP ve ortakları esnafla vatandaşla karşılaşmamayı tercih etmektedirler. Bu kaçmaların sonu yok en nihayet, ancak sandığa kadar kaçabilirsiniz diyoruz. Şu anda partimiz anketlerde ve izlenimlerimizde Tekirdağ’ın en popüler partisidir. Bu durum seçim sandığına da yansıdığında Tekirdağ’da dengelerin değişeceğini tahmin etmek zor olmayacaktır” diye konuştu.

 

 

PARTİ OLARAK SEÇİMLER BUGÜN VARMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUZ

 

Son dönemde sosyal medyada İYİ Parti hakkında yapılan yorumlara ve paylaşımlara da sert tepki gösteren Alkaya, “ İYİ Parti’yi iktidar ve Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yapmak için yaptığımız bu hummalı çalışmaya rağmen bazı yazılı ve sosyal medya organlarında İl başkanlığı seçiminden kalan dedikoduları okumak bizi ve İYİ partiye gönül verenleri ziyadesiyle üzmektedir. Yok efendim kongre için imza toplanıyormuş, yok bazı hazırlıklar yapılıyormuş, yok sayın Milletvekilimiz de destek veriyormuş gibi safsatalarla İYİ Parti’nin iktidar yürüyüşü engellenmeye çalışılmaktadır. Herkes şunu iyi bilmelidir ki İYİ Parti’de il başkanlığı seçimi sona erdi ve il kongresi psikolojisi ile yaşayanları tedavi edecek vaktimiz yok. Millet bizi çağırıyor. Şimdi Milletvekilimiz ile il ve ilçe başkanlıklarımızla yoğun bir şekilde iktidar yürüyüşünü başlatmış bulunmaktayız. Bu çalışmanın dışında kalıp böyle dedikoduların üretilmesine yardım edenler AKP’nin değirmenine su taşıdıklarını iyi bilmelidirler. Bu yaptıkları gaflet değilse ihanettir. Önümüzdeki zamanda bu çeşit dedikoduları üretip iktidar yolumuzu kesmeye çalışanlarla ilgili disiplin kurullarımız da üzerine düşeni yapacaktır. Basınımızın değerli temsilcileri, Son olaylar da gösteriyor ki, AKP iktidarı ülkeyi yönetememektedir. İktidar müthiş bir mental yorgunluğu çekmektedir. Bakan değiştirmek motivasyonunu yükseltmeye yetmemektedir. İktidar hiçbir konuda doğru dürüst tedbir alamamaktadır. Dolayısıyla her olayın faturasını halkımız ağır biçimde ödemektedir. THK uçaklarına 40 milyon tamir parası vermeyen hükümet tedbirsizliği nedeniyle yangınlar sonucunda 400 milyarlık bedeli halkımıza ödetmiş ve ödetmeye devam etmektedir. Bu basiretsiz hükümetin, uygulamalarıyla halkımıza daha fazla bedel ödetmemesi için bir an önce erken seçime gidilmelidir. Bu nedenle bizler de halkımıza gidiyoruz. Onlarla görüşülmeden yapılan her işin amacına ulaşmayacağına inanıyoruz. Türkiye çok zorlu bir süreçten geçiyor ve İYİ Parti olarak ani bir seçime her an hazır olmalıyız” dedi.

 

ÜYE SAYIMIZ 10 BİN YAKLAŞTI

 

Demokrasi şöleni altında kongre gerçekleştirdiklerini kaydeden Alkaya, “ 2018’de ilk seçimde biz milletvekili çıkarttık. Sayın vekilimiz Enez Kaplan'ı. Yeni kurulmuş bir partiyiz. Ben bunu defalarca basın toplantılarda ifade ettim. Yeni kurulmuş bir parti, geçmişi yok. Her siyasi partide görev almış arkadaşlarımızla kurmuş olduğumuz bir partimiz var. Bu parti içerisinde herkes gelirken bir siyasi kültürü de beraberinde getirdi, entegre etmeye çalıştı, üstünlük kurmaya çalıştı, biz buna müsaade etmedik. Milliyetçi Kalkınma, Demokrat bir parti olduğumuzu söyledik. Bunun içerisinde her kesimden insan aldık ve özellikle geçmişte hiçbir siyasi geçmişi olmayan insanlarımızı,vatandaşlarımızı biz partimize dahil ettik. Tekirdağ siyaset tarihine bir imza attık. 100 yıllık partiler bile demokrasi şöleni adı altında tek listelerle çıktığı bir kongreye biz üç listeyle çıktık ve çok güzel bir demokrasi şöleni verdik. 1 seneyi 1 ay geçti. Burada biz Tekirdağ'da bir demokrasi gösterdik ve dedik ki herkes bakın milletvekillerimiz başka listeleri desteklemiş olabilir, demokrasidir bu ayrı bir şey ama sen hala orada kalırsan ve partiye zarar verme hususunda bir şeyler yapmaya çalışırsan orada demokrasi olmaz başka birşey olur. Herkes bu sefer derki gönül vermiş insanların yol yürüyüşüne engel olursunuz. İkinci olağan kongremizi gerçekleştirdiğimizde üye sayımız 2 bin 300’dü. Bugün ise üye sayımız 10 bine yaklaştı” dedi.

 

YOL YÜRÜYÜŞÜ FARKLIDIR

 

Alkaya, “ Burada bizim geçmişteki demokrasi seçeneğimizden feyz alanlar geldi. İYİ Parti'nin yürüyüşünden feyz alanlar geldi. Sayın Genel Başkanımızın tatil dinlemeyip, bayram seyran dinlemeyip saha çalışmalarından feyz alanlar geldi. Bizlerin kimi olduğunu görmek isteyip kapımızı açtık herkes geldi. Bu yürüyüşe sekte vuracak geçmişte kalan arkadaşlar olursa, açık ve net bir şekilde az önce ifade ettiğim gibi biz yol ayrımına geliriz, yani kimseye bağlı kalarak bu yürüyüşümüzü yapmıyoruz. Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi bu saatten sonra bizim yürüyüşümüze engel olacak kim varsa vedalaşma vaktimiz geliyor. Teşkilatlarla ilgili bahsettiğimiz hususta da aynen bir sene önce bütün teşkilatlarımız kongrelerini yaptı. 2 bin, 2 bin 500 üyeyle yapılan kongrelerimiz oldu. Tabi ki eksikliklerimiz fazlalıklarımız olacak ama dediğimiz gibi sizi tenziye ediyorum hepinizi yanlış anlamayın elinde telefon herkes bir gazeteci olmaya başladı. Bizim arkadaşlarımız da gazeteci olmaya başladılar. Siz bir yorum yazıyorsunuz haber niteliği olabilir. Bakın bunun muhatabı benim yada milletvekilliğimiz yada teşkilatımızdır. Sosyal medyada yayınlanan her şeyin altına takır takır bir şeyler yazılıyor. Bakın arkadaşlar bir emek var burada. Benim teşkilatımla ilgili sorunlar beni bağlar, milletvekilini bağlamaz, genel merkezimiz, teşkilat başkanlarını bağlar. Bizim hedefimiz, düşündüklerimiz, yol yürüyüşü farklıdır. Ama dediğim gibi herkes kendince bir şeyler yapabilir buda demokrasi güzel tarafıdır. Yani eleştiriyi kabul etmek eleştiriye de karşılık vermek güzel tarafıdır” açıklamasında bulundu.

 

BİZE GELEN İSTİFA YOK

 

Çerkezköy İlçe Teşkilatında geçtiğimiz günlerde yaşanan istifalarla ilgili sorulan soruyu da cevaplayan Alkaya, “Bende sizin gibi basından duydum. Bana yada İl Başkanlığına intikal eden bir istifa yok.

İstifada dediğimiz gibi yine demokrasiden devam ediyoruz. Siyasi partilerde demokrasi istifa etmek isteyen istifa dilekçesini ilçe başkanlığına verir. İlçe başkanlığıyla sorunu olduğunu düşünen insan genel merkeze verir. Biz bununla ilgili ilçe başkanlığıyla ilgili, sorunu olan herkes direk genel merkezdeki genel koordinatör arkadaşımıza istifa dilekçelerini teslim ettiğini söylüyorlar. Bana gelen bir istifa dilekçesi yok. Yani Sertaç Alkaya olarak değil il başkanlığımıza gelen bir istifa dilekçesi yok, Çerkezköy İlçe Başkanlığımızla görüştüğümüzde ona gelen bir istifa dilekçesi yok. Gelsin ona göre bakarız. Dediğim gibi yorumlara bakarız, değerlendirmeye alırız. Dediğimiz gibi istifa tek taraflı bir irade ortaya koymaktır ama hakaret edersen bu sefer ‘dur arkadaş’ deriz” diye konuştu.

 

GENEL BAŞKANIMIZI CUMHURBAŞKANI YAPMAK İSTİYORUZ

 

Devleti yönetmeye talip olduklarını kaydeden İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, iktidara yürüdüklerini ifade etti. Kaplan, “ Bizim önümüze köstek çıkaracak kendi adımıza siyaset cahilleri vardır. Kaostan nemalanan insanlar vardır. Kaostan nemalanan insanların önünü kapamamız lazım. Bizim bunlarla kaybedecek zamanımız yok. Şuanda herkes deniz kenarlarında yatarken bizim Tekirdağ İl Teşkilatının verdiği rapor doğrultusunda bir ay bütün ilçelere program yapıyoruz. Bunlar sadece Tekirdağ ilinde değil 80 tane ilin tamamında bu çalışma var. Buna paralel olarak Genel Başkanımız Meral Akşener’de ayrı çalışıyor. Bizim tek amacımız var, Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapıp İYİ Parti’yi iktidara taşımaktır. Şuanda adımlarını görmeye başladık, seslerini duymaya başladık ondan dolayıda hiçbir sıkıntı yok. Arada oyun bozan arkadaşlarımız kusura bakmayacak bizden ayrılacak” dedi.

 

 

TALEPTE BULUNACAĞIZ

 

Kaplan, “ Onlar kendilerine çelik çomak oynayacak bir parti bulacaklar.  Şimdi Sayın Genel Başkanımız 81 ilin ilçeleri dahil bütün her yeri geziyor hatırlayın kendisiyle komisyon ilk başladığında bir programımız vardı. Kendisiyle biz 1 ay önce bütün Büyükşehir İl Başkanlarıyla bir toplantı yaptık. Bu toplantıda Sayın Genel Başkanımız sonbaharda Trakya'yla ilgili tekrar bir turla ilgili bir düşüncesi var ama Anadolu’da gidilmedik yerler var. Daha gidilmedik iller var. Maalesef ülkemizde son dönemlerde hiç görmek istemediğimiz, yaşamak istemediğimiz doğal afetler yaşıyoruz. Yani gelin hanım hikayesinin olduğu Karadeniz’de fırtınalar kopuyor, seller, felaketler var, can kayıplarımız var. Güneyimizde ciğerlerimiz yandı. Yani bölgelere bu sefer ziyaretten öte bu tarz girişimler oldu ama inşallah ekim gibi sayın Genel Başkanımızı tekrar davet eder, hususunda gereğini isteyeceğiz, talepte bulunacağız” dedi.

 

BU PARTİDE HERKES İLÇE BAŞKANI OLABİLİR

 

Basın mensuplarının ‘ İYİ Parti seçimlerde aday belirlemek için ön seçim yapacak mı ‘ sorusunu cevaplayan Kaplan, “Üye sayımız belli bir oranı geçtiği zaman Sayın Genel Başkanımızın belirtmiş olduğu (tüzükte madde 1 yerleşim yerinde seçmen sayının yüzde 20'si üyeye sahip olduğun zaman ön seçim yapmak mecburidir) ve bizde Sayın Genel Başkanımızla bu konuyla ilgili gerekli oluru da aldık. İnşallah bu şekilde yapacağız. Üye sayımızı, kat sayımızı arttırmaya bağlı bu iş. Benim gönlümden geçen de odur. Kongrede mazbatayı alırken söylediğimiz bir cümle, kimsenin iki dudağı arasında İYİ Partinin siyaset olamayacak demiştik. Bu partide herkes İlçe Başkanı olabilir, İl Başkanı olabilir, herkes Meclis Üyesi olabilir, herkes Belediye Başkanı olabilir, herkes sahada karşılığını alır. Şifre şu tabanda karşılığı olanın tamamda da karşılığı olacak bizim sistemimizdedir” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10