Devrilen kale direğinin altında kalan 6 yaşındaki Tarık, toprağa verildi

Süleymanpaşa'da okul bahçesindeki halı sahada top oynadığı sırada üzerine kale direği devrilmesi sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 6 yaşındaki TarÄ?

Süleymanpaşa 9.08.2021 19:42:00 0
Devrilen kale direğinin altında kalan 6 yaşındaki Tarık, toprağa verildi

Olay, önceki gün Süleymanpaşa Aydoğdu Mahallesi'nde bulunan 13 Kasım İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki halı sahada meydana geldi. İddiaya göre, arkadaşları ile birlikte sahada top oynayan Tarık Demirhan, dün üzerine kale direği düşmesi sonucu ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Demirhan, bugün Aydoğdu Mahallesi'nde bulunan Özgürler Camii'nde öğlen namazının ardından gözyaşları arasında şehir mezarlığına defnedildi.

 

6 YIL ÖNCE DE 1 ÇOCUĞUNU KAYBETMİŞ

 

Oğlunun cenazesinde ayakta durmakta zorlanan baba Gökhan Demirhan'ın 6 yıl önce de 2 yaşında 'Bahattin' isimli diğer oğlunu kaybettiği öğrenildi. Basın mensuplarına Tarık'ın ölen kardeşinin ardından dünyaya geldiğini anlatan dede Bahattin Demirhan ise "Acımız çok büyük 2 torunumu kaybettim. Ben işteydim. Evden bir telefon geldi. Okul bahçesinde çocuğun üzerine kale direğinin düştüğünü söylediler. Hastaneye gittim, doktorlar müdahale ediyorlardı. Ama torunumun durumu ağırmış, maalesef kurtaramadılar. Daha önce de bir torunumu epilepsi rahatsızlığından kaybettim. Onunla da hastanelerde 2 sene baya bir mücadele verdik"dedi.

 

SORUMLULARDAN ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ

 

Yaşanan olayda okul yöndettimini sorumlu tutan ve ölüme ihmalin neden olduğunu belirten dede Demirhan, "Olayda ihmal olduğunu düşünüyorum. Okul yönetimi oraya bir görevli koyabilirdi. Şikayetçiyim. Okulun sağı solu ile ilgilenmiyorlar. Burada mesele sadece ders vermekle bitmez ki. Orada bugün benim torunum öldü, yarın bir başkasının çocuğunun başına gelebilir. Oraya önlem alınmasını istiyoruz. Biz şikayetçiyiz ve davamızın arkasında olacağız. O kale direği bağlıydı tamam, yerinden kopmuşta olabilir ama okul yönetimi ve yetkileri önlem almalılar. Ne diyebilirim ki, acım çok büyük 2 torunumu kaybetmişim. İçimiz yanıyor. Sorumlusu kim ise davacı olacağız " diye konuştu.

 

Haber/Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10