CHP heyetinden Çorlu ve Ergene çıkarması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer, partililer ile birlikte Çorlu ve Ergene'de muhtarlar ve STK temsilcileriyle bir araya

Çorlu 10.08.2021 17:22:00 0
CHP heyetinden Çorlu ve Ergene çıkarması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Çorlu ve Ergene ilçe başkanlıklarının düzenlediği 'Muhtarlar Toplantısı'na katıldı. Toplantıya CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun, Dr. Candan Yüceer, partililer ve muhtarlar katıldı. Toplantıda muhtarların istek ve taleplerini dinleyen Öztrak, muhtarlar birliğinin olması gerektiğini ifade etti. Muhtarların dernek çatısı altında toplandığını ifade eden Öztrak, “Muhtar derneklerinin hepsi bir araya gelerek, aynen belediyelerde olduğu gibi resmi bir birlik çatısı altında toplanmaları lazım. Ancak o zaman, halka en yakın seçilmiş birim olan muhtarlıklar kendilerinden beklenen görevleri bu şartları sağladığınızda hakkıyla yapar hale gelecekler. Millet de sesini yukarılara daha iyi duyurabilir bir hale gelecek” diye konuştu.

 

KENDİNİZ PİŞİRİN KENDİNİZ YİYİN

 

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Öztrak, eski bakan Mehmet Şimşek’in 'Millet İttifakı'ndan cumhurbaşkanı adayı olacağı iddialarının sorulması üzerine böyle bir konunun gündemlerinde olmadığını belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini hatırlattı. Öztrak, “Bizim şu andaki amacımız, sandığın bir an önce milletin önüne gelmesidir. Sandık milletin önüne gelince hep birlikte ittifakımız çerçevesinde belirlenecek olan konulardır. Bunu genel başkanımız açık seçik ifade etmiştir. Genel başkanımızın sözleri son derece nettir. Genel başkanımız, ‘Millet İttifakı karar verir, beni aday yaparsa ben bu işte varım’ demiştir. 'Millet İttifakı'nın seçim sürecine giderken alacağı karar önemli ama bu bugünün konusu değildir. Ben şu soruyu sormak istiyorum. Dün ben basın toplantısı yapıyorum, bir gece önce bir yandaş kanalda tartışırlarken yine yandaş bir gazeteci demiş ki ‘Efendim Mehmet Şimşek’i aday gösterecekler’ diye. Ertesi gün yandaş kanalların neredeyse tamamı bu senaryo üzerinden hareket etti. Bu saraydan yazılıp yandaşların eline verilmiş olan bir senaryo. Biz de diyoruz ki bizim gündemimizde şu anda bu yok, kendiniz pişirin kendiniz yiyin” diye konuştu.

 

 

EKONOMİYİ BATIRDILAR

 

Parti sözcüsü ve CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş ilçede bulunan hemşehri dernekleri ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Öztrak, “2014 yılında Tekirdağlıların bireysel kredi kartı ve bireysel kredi mevduat hesabı borcu 4 milyar 800 milyon liraymış. 2020 yılında bu borç 12 milyar 900 milyona çıkmış neredeyse 3’e katlanmış. Haziran ayında 14 milyar lira olmuş. Kişi başına Tekirdağlıların durumuna baktığımız zaman en borçlu 5. iliz. Ama borcumuzu ödüyoruz orada işimiz iyiye gitmiyor. Tekirdağ’da ödenmeyen ve takibe düşen borç tutarı 2014’te 317 milyon lira, 2021 yılı Haziran ayında bu 1 milyar 20 milyon lira olmuş. Hep şunu söyleriz Tekirdağ ne kadar vergi öder, Tekirdağ’a ne kadar gelir diye. Tekirdağ, 2017 yılında 4 milyar 14 milyon lira vergi ödemiş ama 2020’de Tekirdağ’ın ödediği vergi 8 milyar 500 milyon ikiye katlamış. Buna karşılık merkezi yönetim bütçesinden 2014 yılında 153 milyon yatırım alıyormuş, 2020 yılında da bu rakam 173 milyon olmuş. Buna göre sıralamalarda Türkiye genelinde 32. sıradaymış 2020 yılında 40. Tekirdağ çok ciddi göç alan bir ilimiz, toplama bakmak çok doğru değil peki nasıl bakacağız. Kişi başına diye bakacağız. Kişi başına ödenen vergide Tekirdağ Türkiye 7.’si, kişi başına Ankara’nın yaptığı yatırımda ise Tekirdağ 2014’te 66. sıradaymış, 2020’de 72. sıraya düşmüş. Tekirdağ'ın Ankara’dan yardım alma konusunda sıkıntıları var. Tekirdağ’da belediyeler ne yapmak istese elleri tutuluyor. Hazine arazisi boş duruyor verin diyorlar olmaz diyorlar. Peki, sen gel kendin gel yatırım yap o da olmaz diyorlar” diye konuştu.

 

YÜKSEK FAİZ VEREN YEDİNCİ ÜLKEYİZ

 

Ülkede çıkan orman yangınlarına da değinen Öztrak, “  Son 20 yılda çıkan yangınlar 10 günde çıktı. Çeşitli uluslararası kuruluşlar değişen iklim koşulları nedeniyle Türkiye’nin de içinde bulunduğu İtalya, Yunanistan, İspanya, Kuzey Akdeniz kuşağındaki ülkelerin bu tür ciddi yangınlarla karşı karşıya kalacaklarını söylediler. Biz ne yapmışız! Biz elimizdeki uçağı bir yana atmışız ve demişiz ki yangında yıllık ihalelerle uçak buluruz, yıllık ihalelerle helikopter buluruz. Her yerde birden yangın çıkınca da o helikopterleri uçakları bulamaz hale gelmişiz. Doğru düzgün uçak kaldıramamışız. Halbuki ne diyorlardı ‘Uçacağız’ diyorlardı. O ormanlar hepimizin. O ormanlara otel dikilmesinin önüne geçmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Ülkemizde önemli bir yönetim krizi vardır. Sahte istikrar algısı yaratabilmek için milletin merkez bankasında duran 128 milyar dolarını merkez bankasının arka kapısından kime sattıkları belli olmayan bir şekilde buharlaştırdılar. Türkiye dünyanın en yüksek 7. faizini veren ülke oldu. Enflasyon itibariyle dünyada ilk 20 ülke arasındayız daha da yükselmeye devam edecek. Ama buna rağmen Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan AK Parti Genel Başkanı diyor ki ‘Ben sinyali verdim. Faiz düşmeli, enflasyon düşmeli’ diyor. En son bunu yaptığında ülkenin 128 milyar doları gitti. Ben söyleyeyim 12 Ağustos’ta Türkiye’nin para politikası kurulu toplantısı var. Ben Çorlu’dan soruyorum! Getirdiğiniz Merkez Bankası Başkanı eğer faizleri düşürmez ise görevden alacak mısınız? Açıkça söyleyeyim. Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor” dedi.

 

 

MAYIS AYINA GERİ DÖNDÜK

 

Pandeminin yeniden hızlanmaya başladığını kaydeden Öztrak, vaka sayısı olarak Mayıs başına geri döndüğümüzü, vefat olarak ise Haziran ayı başına geri döndüklerini ifade etti. Öztrak, “ Okullarımız açılacak ve hepimiz endişe ediyoruz. Okullarda aşılama bitti mi? Öğretmenler aşılandı mı? Görevliler aşılandı mı? Bu Milli Eğitim Bakanı neden istifa edip gitti? Yenisi şimdi çıkıp açıklama yapması lazım. Şu, şu eksikti onun için istifa etti. Yangınla mücadele stratejisi yok, plan yapan kimse yok. Yeni kadrolara ihtiyaç var. Biz millet ittifakı olarak bunları yerine getireceğimizi taahhüt ediyoruz” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10