Toprak: Çiftçilerimiz bu yıl altın yılını yaşıyor

Trakya'daki çiftçiler hasadı sona eren buğdayda bu yıl yüksek rekolte almanın sevincini yaşıyor. Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak yaptığı açıklamada Trakya'nın buğday

Çerkezköy 10.08.2021 17:49:00 0
Toprak: Çiftçilerimiz bu yıl altın yılını yaşıyor

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Trakya ve bölgemizde buğday ve ayçiçeği hasadıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

ÇİFTÇİLERİMİZİN YÜZÜ GÜLDÜ

 

Buğday rekoltesinde Trakya’nın son yirmi yılın en büyük rekoltesini elde ettiğini kaydeden Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “ Fiyatlar da geçen seneye göre nomal oldu. Geçen yıl bin 600 liralık buğday bu yıl ise 2 bin 300 liraya satıldı. Kapaklı ve Çerkezköy’de dekar başına 600 kilogram verim elde ettik. Bu yıl buğdayın kalitesi de çok yüksek olmakla birlikte çiftçilerimizin de çok şükür yüzü güldü. Bu yıl çiftçilerimize tüccarlarımız da iyi para verdi. Dekar bazında 20 senedir görmediğimiz rekolteyi bu yıl görüyoruz” dedi.

 

ÇİFTE BAYRAM YAŞAYACAK

 

Ayçiçeğinde de umutlu olduklarını kaydeden Toprak, “ Bir haftadır aşırı sıcaklar yaşıyoruz. Ayçiçekleri bu yıl yaptı ve çiftçilerimiz çifte bayram yaşayacak. Bu sıcakların üstüne afetli bir yağmur yaparsa ayçiçeği açısından tehlike olabilir. Yoğun yağış olmadan hava serinler ise rekolte de artış olabilir. Ayçiçeğinden ise dekar başına 200-250 kilogram rekolte bekliyoruz. Çiftçilerimiz altın yılını yaşıyor. İnşallah afet yaşamayız” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10