Milletvekili Kaplan: Kongreyle gelen kongreyle gider

İYİ Parti Çerkezköy teşkilatında geçtiğimiz hafta yaşanan istifa depreminin ardından milletvekili Enez Kaplan başta olmak üzere teşkilatı ile istifa eden yönetim kurulu üyeleri arasında yaşanan İY?

Çerkezköy 11.08.2021 19:00:00 0
Milletvekili Kaplan: Kongreyle gelen kongreyle gider

İlçe teşkilatında gündeme dair konuşma yapan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, “ Biz iktidara yürüyoruz. Burası şahsım partisi değil. Bu parti tüzük ve kurallarla yönetilen bir parti. Bu partinin kuralı ve tüzüğü vardır. ‘Ben başkanı beğenmedim o gitsin veya bir vekili beğenmedim gitsin’ denilemez. Teşkilatlarımız seçimle geldi, iki yıldır burada. Yüz kızartıcı suç işlemediği sürece bizim partimizde görevden alınma gibi bir şey söz konusu değildir. Bizim partimizde bu saatten sonra kongreyle gelen kongreyle gider. İstifa eden arkadaşların istifa ettiklerini basından duyduk. Bana intikal eden bir iki arkadaşımızla sadece ben görüştüm. Tüzüğümüzü, partiyi bilmeleri gerekiyor. Onlardan sadece bu partide yöneticilik yaparken bu partinin tüzüğünü okumalarını istedim. İstifa ettiklerini söylüyorlar. İlçe başkanlığında istifa yok. Partide istifa edecek arkadaşlar partiye istifasını getirir. İlçe başkanı işlem yapmazsa il başkanlığına teslim edilir. İl başkanlığına gelirken de sordum. Şu anda il başkanlığımızda da istifa yok, müracaat yok. İstifa etmek tek taraflı bir karardır. İstifa edecek adam kendisi gelecek dilekçesini verecek çekilecek gidecek. Üye olurken nasıl gelip imza atıp üye olabiliyor istifa ederken gelecek buraya istifasını verecek. Veya gelmiyor, görmek istemiyorsa gidecek noterden verecek istifasını gelecek. Ama bu istifaların içinde Çerkezköy’de yaşamayan Çerkezköy’de olmayan ıslak imzaları olmayan arkadaşların isimlerini getirdiler. Bazı arkadaşlarımız var, şu an burada değiller. O arkadaşların imzasını nerden verdiler? Ankara’da yaşayan arkadaşlarımız nereden verdiler? Burada değil, iki tane arkadaşımız iş için istifa etti, belediyeye personel olarak girdiği için istifa verdi. Onu tepki olarak istifa mı diyelim? Daha önce uzman çavuş olmak için istifa eden arkadaşımız var. Onları kullanıyorlar. Aile bakanlığından evlat edinmek için istifa eden arkadaşımız var. Onları neden kullandılar? Bir sene istifa etmiş adamları şu an yeni istifa etmiş gibi gösteriyorlar, öyle bir şey söz konusu değil. Biz iktidar yarışındayız. Biz bizi engellemeye kalkan bizim mücadelemize kalkan arkadaşlar bizden ayrılacaklar, biz bu yürüyüşün içindeyiz. İktidar yürüyüşümüzü kimsenin engellemesine müsaade etmeyiz” dedi.

 

BİZİM BOŞ ZAMANIMIZ YOK

 

Kaplan, “ İki tane köşe başı dedikodusu ile bu iş olmaz. İftira at çamur at izi kalsın diye bir şey söz konusu değildir. Ben bu konuda hem teşkilatıma hem başkanıma sonsuz kadar kefilim. Bir delikli 25 kuruş dahi almadıklarına kefilim. Bu partiye köstek olan kim varsa karşısında kapı gibi beni bulur. Daha önce burada bir görevden alınma oldu. Görevden de alınmadı da mecbur kılındı. Seçim çalışmalarında dahil partiyi kapatan teşkilat seçim çalışmalarında ben buraya geldiğimde benimle gezmeyen arkadaşlarımız vardı maalesef bizden ayrıldılar. Bizi kimseye engelleyemez, biz iktidar olacağız. İktidar olmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bizim boş zamanımız hiç yok. Ben 7/24 geziyorum. Benim il başkan yardımcılarım 7/24 geziyor. İl başkanım 7/24 geziyor. Teşkilatlarımız ona keza dün onlar da gezdi. 1 yıl sonra kongremiz var. Buyurun hodri meydan kim başkan oluyorsa olsun. Beni hiç ilgilendirmiyor. Genel seçim var milletvekili olacak. Ben de aday olacağım. Benimle beraber iki kişi, daha aday olacak. İlk önce İYİ Parti aidiyeti olacak. Kurumsal bir kimliğimiz var, kurumsal bir yapımız var. Kurumsal yapıya herkes uymak mecburiyetinde. Benim tek sorunum Tekirdağ ilinde bu partiyi birinci parti nasıl yapmak? Ben teşkilatlara fikrimi belirtirim, teşkilatlar da ona göre çalışmasını yapar. Bizim amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10