NKÜ ile Veliko Tarnovo Üniversitesi işbirliği anlaşması imzaladı

Bulgaristan'ın 'St. Cyril And St. Methodius University Of Veliko Tarnovo' Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hristo Bondzholov, beraberindeki heyet ile Namık Kemal Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Tekirdağ 12.08.2021 18:48:00 0
NKÜ ile Veliko Tarnovo Üniversitesi işbirliği anlaşması imzaladı

Ziyaret kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Veliko Tarnovo Üniversitesi arasında ikili işbirliği anlaşması da imzalandı. İmzalanan anlaşma ile ortak araştırma, konferans, sempozyum gibi bilimsel faaliyetler ve bunlarla ilgili araştırmacı değişimi; karşılıklı yarar sağlayan akademik programların ve kursların geliştirilmesi; bu alanlarda her iki tarafı da ilgilendiren bilgi ve materyal alışverişi; lisans ve lisansüstü öğrenci değişimi gibi hususlar kabul edildi.

 

BİRİMLER GEZDİRİLDİ

 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Makamında gerçekleşen imza töreninde anlaşmaya Namık Kemal Üniversiteyi Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent Eker imza atarken, Veliko Tarnovo Üniversitesi adına ise konuk Rektör Prof. Dr. Hristo Bondzholov imza attı. İmza töreninin ardından Bulgaristan’dan gelen konuk Rektör ve heyetine üniversitenin çeşitli birim ve fakülteleri gezdirilerek bilgilendirmeler yapıldı.

 

Haber/ Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10