Belediye, aşure geleneğini bozmadı

Muharrem ayının 10'uncu gününe denk gelen Aşure Günü dolayısı ile her yıl aşure ikramı yapan Çerkezköy Belediyesi, bu yıl da geleneği bozmadı. Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram v

Çerkezköy 18.08.2021 15:22:00 0
Belediye, aşure geleneğini bozmadı

Belediye Meydanı’nda vatandaşlara aşure ikram edilirken, Muharrem ayının birlik ve beraberliğin daha çok pekişeceği bir ay olması temennisinde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi olarak Muharrem ayı dolayısı ile her yıl yaptığımız gibi bu yıl da aşure dağıttık” dedi.
 

“ORTAK PAYDADA BULUŞMA GÜNÜDÜR”
 

Başkan Akay, “Muharrem ayının 10. günü nedeniyle yaptırdığımız aşureleri Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarımıza dağıttık. Ayrıca kentimiz genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında da aşure ikramında bulunuldu. Muharrem ayının İslam tarihinde önemli ve hüzünlü bir yeri var. Muharrem ayının 10. günü olan Aşure Günü’nün bizim için bir başka önemi de Kerbela olayıdır. Hazreti Hüseyin’in şehit edildiği bu olay da Aşure Günü’ne denk gelmiş, bugünü vicdan sızlatıcı, ıstırap dolu bir gün haline dönüştürmüştür” dedi. “Bugün ortak paydada buluşma günüdür” diyen Belediye Başkanımız Vahap Akay, ülkemizin ve milletimizin zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini de belirterek, “Allah bütün milletimize birlik beraberlik nasip etsin. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Belediye olarak milli günlerde olduğu gibi, dini günleri de vatandaşlarımızla birlikte yaşamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10