Dilka Gelişim Anaokulu törenle açıldı

Çerkezköy'de güvenlik, temizlik, servis ve insan kaynakları sektörlerinde hizmet veren Dil – Ka Group tarafından Çerkezköy'e kazandırılan Dilka Gelişim Anaokulu'nun açılışı dÃ?

Çerkezköy 20.08.2021 17:55:00 0
Dilka Gelişim Anaokulu törenle açıldı

Ambardere’de bulunan ve 3-6 yaş çocukların eğitim göreceği okulun açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Gökay Keleşoğlu, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, DEVA Partisi Kapaklı İlçe Başkanı İlhan Turhan, Kapaklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve Best Group Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Eke, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Akın Yılmaz, Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Nuran Yeşil, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 

“ARKADAŞLIK KAVRAMI GELİŞİR”
 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Okul Müdürü Berrak Gündoğan, “Yeni bir oluşumun başındayız ve hepimiz çok heyecanlıyız. Bugün burada bu heyecanımıza ortak olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Okul öncesi eğitim çocuğun yaşamındaki ilk gerçek sosyal deneyimdir. Çocuğun merkez olduğu ve tüm ilginin üzerinde olduğu bir ortamdan uzaklaşıp ilgiyi, sevgiyi paylaştığı, bir düzen içerisinde grup olarak hareket ettiği, sabretmeyi öğrendiği ve tüm ihtiyaçlarını karşılaması için desteklendiği bir ortamdır. Bu yeni düzen ev hayatına ve çocuğun sosyal yaşamına da yansır. Arkadaşlık kavramı gelişir. Aile dışındaki bireylerle de ilişki kurmayı ve sürdürmeyi öğrenir, deneyerek öğrenme fırsatı elde eder” ifadelerini kullandı.




 

“HER ÇOCUK BİR CEVHERDİR”
 

Gündoğan, “Bizlerin amacı ise bize emanet ettiğiniz göz bebeğiniz yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmektir. Her çocuk bir cevherdir. Doğru ellerde büyür ve eğitilirse mücevher olur. Çocuklarınıza güzel bir gelecek oluşturmak adına bizimle bu yola çıktığınız için, iş birliğiniz için teşekkür ederim” dedi.
 

“EĞİTİM KURUMLARI BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ”
 

Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Gökay Keleşoğlu da, “Eğitim, ülkemizde önemli bir durum arz etmeye başladı. O yüzden Çerkezköy’e kazandırılan tüm eğitim kurumları bizim için çok kıymetli, çok değerli. Bu oluşumda payı olduğu için Dil - Ka ailesine, Dil – Ka ailesi nezdinde Dilek hanıma çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 

“GÖMLEĞİN İLK DÜĞMESİ OLARAK GÖREBİLİRİZ”
 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de açılışta yaptığı konuşmada, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimiz. Bugünün çocuklarını yarının büyükleri olarak hazırlamak, yetiştirmek hepimizin insanlık görevi. Bu görev hepimizin görevi. Bu görevin de en başında olarak göreceğimiz kurum, okul öncesi eğitim o yüzden böyle önemli bir görevi üstlendikleri için gerçekten Dil – Ka ailesine yürekten teşekkür ediyorum. Okul öncesi kurumlara hayatın başlangıcı diyebiliriz. Gömleğimizin ilk düğmesi diyebiliriz bu kurum için çünkü eğer gömleğini ilk düğmesi doğru iliklenirse ondan sonraki düğmeler de doğru bir şekilde hayatına devam edebilir” ifadelerini kullandı.


 

“VİCDANI HÜR BİREYLER OLARAK YETİŞECEKLER”
 

Milletvekili Yüceer, “Bizler biliyoruz ki yapılan araştırmalar, bilim insanlarının çalışmaları bu konuda o kadar çok net ki; okul öncesi eğitime erişebilmiş çocukların başarısı eğitim hayatlarında, çalışma hayatlarında, sosyal hayatlarında en azından akranlarından çok çok önde. Yani çok kıymetli ama maalesef ki Türkiye’de bu noktada gerideyiz. 3-5 yaş grubuna ayrılan eğitim bütçesi noktasında da gerideyiz. Dolayısıyla bu kurumların sayısını arttırmak çok kıymetli, çok önemli. Ben eminim ki bu kurumda yetişen çocuklarımız fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, vicdanı hür bireyler olarak yetişecekler. Eminim ki Cumhuriyetin değerlerine bağlı kalacaklar, Atatürk ilkelerine sahip çıkacaklar ve en önemlisi topluma ve ülkemize hayırlı evlatlar olarak yetişecekler. Allah başarılarını daim etsin” ifadelerini kullandı.
 

GÖSTERİ SUNDULAR
 

Milletvekili Candan Yüceer’in konuşmasının ardından 6 yaş grubu öğrencilerin hazırlamış olduğu gösteri izlendi. Daha sonra, hayırlı olsun temennileriyle kurdele kesildi.
 

Haber / Cengizhan KÜPELİOĞLU

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10