Turist rehberlerine, Mimar Sinan ve Bağ Rotaları tanıtıldı

Trakya Kalkınma Ajansı ve İstanbul Rehberler Odası (İRO) iş birliğinde 20-22 Ağustos 2021 tarihlerinde 20 turist rehberinin katılımıyla Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da Mimar Sinan Rotası ve Trakya Bağ

Tekirdağ 24.08.2021 17:25:00 0
Turist rehberlerine, Mimar Sinan ve Bağ Rotaları tanıtıldı

İstanbul Rehberler Odası Başkanı Dr. Sedat Bornovalı’nın da katıldığı geziye ilk olarak Büyükçekmece’deki Sultan Süleyman Köprüsü’nden başlayan rehberler, Kırklareli’nde de Yayla Mahallesi, Aşağıpınar Kazı Alanı ve Vino Dessera Bağlarını ziyaret ettiler. 


EDİRNEKARİ HAKKINDA BİLGİ ALDILAR


Bir sonraki gün Edirne’de Adalet Kasrı, Kanuni Köprüsü, Sarayiçi, Sağlık Müzesi, Selimiye Camii, Necmi İğe Etnografya Müzesi ve Fatih Sultan Mehmet Müzesi, Ali Paşa Çarşısı’nı ziyaret eden rehberler, öğleden sonra da Edirnekari Atölyesi’ni gezerek Edirnekari ve uygulamaları hakkında bilgi aldı. Rehberler sonrasında da Arda Bağları’nı gezdi. 


BAĞLARA KONUK OLDULAR


Programın son gününde Tekirdağ ve çevresini gezen rehberler, Rüstempaşa Cami, Tekirdağ Arkeoloji Müzesi, Rakoczi Müzesi, Tekirdağ İskelesi’ni ziyaret ederken, programın sonunda da Chateau Nuzun Bağları’na konuk oldular. Bölge turizmine ivme vermek için yapılan çalışmalardan biri olan tanıtım gezisiyle ilgili değerlendirmede bulunan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Ajans olarak alternatif turizm destinasyonlarını geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu organizasyonumuzda İstanbul Rehberler Odası ile iş birliği yaparak Mimar Sinan Rotası ile Trakya Bağ Rotasını tanıtmayı hedefledik. Bölgemizde ağırladığımız yerli ve yabancı turist rehberleriyle Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da turizm değerlerimizi ziyaret ettik, rehberlerin destinasyonla ilgili görüş ve önerilerini dinledik. Bu doğrultuda çalışmalarımızı şekillendirerek oluşturduğumuz alternatif destinasyonlarla bölgemizin turizmden elde ettiği geliri artırmayı hedefliyoruz” dedi. İstanbul Rehberler Odası Başkanı Sedat Bornovalı ise programın oldukça faydalı olduğunu ve görüş alışverişi yapma imkânı bulduklarını söyledi. 


Haber / Gülay Yiğit SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10