Trakya'da Sıfır Atık Belgesi alan ilk belediye oldu

Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında; Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı tarafından hammadde ve doğal kaynakların etkin yönetimi ile sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda atık yöneti

Süleymanpaşa 25.08.2021 13:51:00 0
Trakya

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Kurulan sıfır atık yönetim sistemi ile ilçede oluşan evsel atıklar ile geri dönüşebilen (cam, kağıt, plastik, metal) atıkların ayrı toplanması için ikili toplama sistemi oluşturulurken, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi kuruldu ve 27 adet Mobil Atık Getirme Merkezi cadde ve sokaklara yerleştirildi. Bunun yanında ayrıca tekstil atıkları için toplama ekipmanları yerleştirildi ve 15 adet eczanede ise atık ilaç toplama noktası oluşturuldu. Organik atıklar için ise kompost makinası temin edildi” denildi.

 

TRAKYA’DA İLK

 

Süleymanpaşa Belediyesi, Trakya’da Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanan ilk belediye olurken, Türkiye genelinde ise bin 397 belediyeden belgeyi almaya hak kazanan 37. belediye oldu. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Sıfır Atık Belgesi’ni Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sinan Kaan Tohumcu’nun elinden aldı. Başkan Yüksel’i makamında ziyaret eden Tohumcu, Sıfır Atık uygulamaları dolayısıyla tebriklerini iletti. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcıları Gökhan Saygı ve Sabri Çınar ile Temizlik İşleri Müdürü Bülent Demiröz de yer aldı.

 

TÜRKİYE GENELİNDE 37’NCİ BELEDİYE OLDU

 

Başkan Yüksel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sıfır Atık Projesi kapsamında yürüttüğümüz yatırım ve çalışmalar neticesinde, Süleymanpaşa Belediyemiz, Sıfır Atık Belgesi’ne sahip Trakya’nın ilk ve tek, Türkiye genelinde ise bin 397 belediyeden belgeyi almaya hak kazanan 37. belediye oldu” dedi. Sıfır Atık Belgesinin belediyeye ve ilçeye hayırlı olmasını temenni eden Yüksel, Sıfır Atık Projesi’ne duyarlılık gösteren ve katkı sağlayan tüm vatandaşlara da teşekkür etti.


 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10