Tokgöz: Afetler yaşamadan tedbir almalıyız

Dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren UMAY Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mustafa Tokgöz, Tekirdağ'ın deprem kuşağında yer aldığını belirterek, afetler yaşanmadan tedbir alınması  gerektiğ

Çerkezköy 25.08.2021 14:37:00 0
Tokgöz: Afetler yaşamadan tedbir almalıyız

Çerkezköy’de faaliyet gösteren UMAY Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Mustafa Tokgöz, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Dernek olarak yardım faaliyetlerinde gönüllülerle cansiperane görev yaptıklarını ifade eden Tokgöz, sadece Tekirdağ ve çevresinde değil Türkiye’nin dört bir yanında faaliyetlerde bulunduklarını, selde, yangında, depremde ve her türlü doğal ve beşeri afette vatandaşların yanında olduklarını söyledi. 

 


“VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 


Dernek olarak kuruldukları günden bu yana 3 yıl içerisinde doğal afet durumunda yapılması gerekenlerle ilgili binlerce vatandaşı bilgilendirdiklerini dile getiren Tokgöz, bunun yanı sıra İzmir’de meydana gelen depremde, Manavgat ve Marmaris’te meydana gelen yangınlarda, Kastamonu ve Sinop'ta meydana gelen sel felaketlerinde mücadele verdiklerini ifade ederek “Bizler her doğal afette vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

 


“İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ”

 


Tokgöz, doğal afetle ilgili yetkilendirilmiş kuruluşlara, belediyelere ve odalara da seslenerek, “Bizler sahada mücadele verirken, derneğimize kayıtlı birçok üyemize ekipman ve kıyafet desteği bulmakta zorlanıyoruz. Bu konuda kamu kurum ve kuruluşları, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşları ve odalarımızla ortak çalışma ve işbirliği yapmaya hazırız” dedi. 

 


“SAHİPSİZ BIRAKILMAMALARI GEREKİYOR”

 


İş yerlerinde yevmiyelerini bırakıp, çocuklarının rızkını kesip kendi imkanlarıyla her türlü felakete koşan üye ve gönüllülerin sahipsiz bırakılmaması gerektiğini dile getiren Tokgöz, “Bulunduğumuz her afette derneğimizi ve ilimizi temsil eden arkadaşlarımızın kıyafet ve ekipman konusunda her yerde eksik kalması Tekirdağ'da görev alan tüm yetkililerin bizi görmezden gelmesinden kaynaklanıyor” dedi. Afetler yaşanmadan tedbir alınması gerektiğini ifade eden Mustafa Tokgöz, “Trakya Bölgesi’ni de etkileyecek olan Marmara Depremi için hazırlıklı olmak ve kendi yaralarımızı kendimiz sarmamız açısından işbirliği yapmak zorundayız. Afetleri yaşamadan tedbir almalıyız. Bu konuda tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcilerini gerek ekipman gerekse hazırlık konusunda desteğe ve işbirliğine davet ediyoruz” dedi.

 


Haber / Yunus BÜYÜKKABAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10