İYİ Parti'de birileri yalan söylüyor ama kim?

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanlığı geçtiğimiz haftalarda çıkan istifa haberleriyle çalkalanmıştı. Partiden istifa eden 27 üyeden 20'si sessizliğini korurken yönetim kurulundan 7 isim

Çerkezköy 26.08.2021 16:55:00 0
İYİ Parti

Tunalı Hotel’de önceki gün saat 19.00’da düzenlenen basın toplantısına istifa eden Kadın Politikaları Başkanı Gülbin Tunalı, İlçe Sekreteri Fitnat Cihangeri, Teşkilat Başkanı Engin Yazar, Ayşe İnci, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Cemal Durmuş, Ekonomi Politikalarından Sorumlu Mustafa Karaca ve Eğitim Politikalarından Sorumlu Özlem Balta katıldı.

 

“DEMOKRATİK HAK ARAYIŞIMIZ GASP EDİLMEKTEDİR”

 

İstifa eden üyeler adına basın açıklaması yapan Yazar, “Bu partiye gönül verenler partinin liderine, partinin tüzüğüne ve tüzel kişiliğine inanarak üye olmuş, siyaset yapmış ve mücadele ederek bugünlere gelebilmiştir. Bizim istifamız dikkat edilirse ne partimize, ne partimizin lideri Sayın Meral Akşener’e, ne de onun fikir ve söylemlerine karşı yapılan bir hareket değildir, tam aksine liderin fikir ve düşüncesinden uzak, partinin program ve çalışmalarının aksine kişisel hırslarını yönetim kurulunun üstünde tutma gayreti gösteren ilçe başkanına yönelik demokratik bir haktır ama bizim bu demokratik hak arayışımız ilçe başkanı başta olmak üzere birileri tarafından gasp edilmektedir. ‘İstifalar bize ulaşmadı’ diyen sayın vekil aklınca bizleri yalancılıkla suçlamaya çalışmaktadır. Ancak 9 arkadaşımın ekonomisi müsait olduğundan noterde 318 TL vererek istifa edebilirken diğer arkadaşlarımızın bu imkanı olmadığı için ilçe başkanına olan tepkilerinden ötürü maalesef 18 arkadaşımız da parti üyeliğinden istifa etmiştir. Bu gerçekleri görmezlikten gelip halktan ve kamuoyundan saklayarak koltuklarını koruma gayretleri yersizdir” ifadelerini kullandı.

 

 

“BU DEMOKRASİ DIŞI TUTUMUN HESABI SORULACAK”

 

Yazar, “Bu arkadaşlar bu tip siyasetin 90’lı yıllarda kaldığının farkında değiller. Partimize gönül vermiş, emek vermiş, zamanını vermiş insanları görmelikten gelip, işi yana yatırıp çamura batırarak şark kurnazlığı yapıp insanların demokratik hakkını gasp edenler gün geldiğinde makam ve mevkilerini yitirdiklerinde demokrasinin ne olduğunu idrak ederler. Ama işte o zaman iş işten geçmiş olur. Biz bugün iş işten geçmeden parti içerisinde bilinen ve aylardır kaynayan kazanı bugün ilk kez basının ve kamuoyunun önüne getirdik. Yönetim kurulu üyesi 9 arkadaşımın noter kanalı ile görevlerinden istifa etmeleri, yönetim kurulu 18 arkadaşımın ise üzülerek belirtiyorum noter masraflarını karşılayamadıkları için partimizden istifa etmeleri bizleri üzdüğü kadar, ne ilçe başkanını ne milletvekilini üzmemiştir. Eminiz ki bugünden sonra Çerkezköy’deki bu demokrasi dışı tutum Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener tarafından da görülecek, hesabı hem bizlere hem de mevcut ilçe başkanına ve halkın kamuoyunun gözü önünde bunu yalanlayan Milletvekili Kaplan’a sorulacaktır” dedi.

 

“NE SİYASİ AHLAKA NE DE VİCDANA SIĞMAZ”

 

3 ismin istifa dilekçesinin işleme konmadığını, 2 ismin ise istifa verdikleri halde ‘kol kırılır yen içinde kalır’ misali ile istifalarını geri aldıklarını kaydeden Engin Yazar, “İYİ Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu’ndaki 29 asil 20 yedek üyenin 27 üyesi mevcut yönetimden rahatsızken, 3 üye mevcut yönetime bir şans daha vermek için dilekçelerini geri çekmişken, İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin’in bu rahatsızlık karşısında kılını kıpırdatmaması, hatta tabiri caizse ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ şekildeki rahat tutum ve davranışları, yöneticilerimiz nezdinde bizleri yem yapması ne siyasi ahlaka ne de vicdana sığmadığı gibi milletvekilinin bu çıplaklığı görmezlikten gelmesine ise bizler bir anlam veremiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

“BİZİM DERDİMİZ PARTİMİZE ZARAR VERMEK DEĞİL”

 

Yazar, “Biz yönetim değişikliği için imza atanların itibarını zedeleyip, onur ve haysiyetlerine zarar verecek çabalar karşısında istifalardaki son durumu kamuoyu ile paylaşmayı görev bildik. Bizim derdimiz partimize zarar vermek değil partimiz nezdinde siyasete ve demokrasiye katkı sağlamaktır. Dilekçelerimizi sümenaltı edip istifalarımızı işleme koymayanların gayesi koltuklarını korumak, makamdan aldıkları güçle üyelerine zulmetmektir. Oysa ki ilçe başkanlığı yapan şahsiyetler o koltukların, o makamların güçleriyle değil oraya kattıkları değerlerle büyürler” şeklinde konuştu.

 

“3-5 ÇAPULCU DEĞİLİZ”

 

“Biz sayın vekilin ima etmeye çalıştığı amiyane tabirle 3-5 çapulcu değiliz” diyen Engin Yazar, “Biz İYİ Parti’nin Çerkezköy’deki iyi kalpli üyeleri arasında yer alıp yönetimde görev üstlenip, insanımızın, ilçemizin ve ülkemizin daha iyi olması için yanlışa dur diyen haklı çoğunluğuz. Bizi 3-5 çapulcu gibi lanse etmeye çalışan Milletvekili Sayın Kaplan’a yakışmayan bir tutumu aynen kendisine iade ediyoruz. Partimizin üst düzey yöneticisi Ayhan Bölükbaşı, Çerkezköy’e 3-5 çapulcu için mi gelmiş, yoksa sayın vekilin davrandığı gibi vekil gibi davranmayıp ilçe başkanı edası ile Yasemin hanımı savunmaya mı gelmiştir? Bunu da lütfen kamuoyuna açıklasınlar” dedi. Engin Yazar’ın açıklamalarının ardından, İYİ Parti’de aylardır kaynayan istifa söylentilerini yönetim kurulu üyeleri ellerindeki noter kağıtlarını göstererek ilk kez ayyuka çıkardılar.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10