Yaz okulu sona erdi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından çocukların yaz aylarını verimli bir şekilde geçirmelerini amaçlamak amacıyla düzenlenen Yaz Okulu, kapanış töreni ile sona erdi. Kapanış töreninde çocuklar, yüz

Süleymanpaşa 27.08.2021 17:01:00 0
Yaz okulu sona erdi

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, gençlere verdikleri önemi ve desteği icraatlarla ortaya koyduklarını söyledi. Bu yıl yaz okulunda 2 binden fazla öğrenciye 2 ay boyunca müzikten resme, akıl oyunlarından İngilizceye, yüzmeden okçuluğa kadar 22 farklı branşta eğitim verdiklerini ifade eden Yüksel, kış okulu için de çalışmalara başladıklarını belirterek “2 bin olan öğrenci sayımızı 5 bine kadar çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

 

“31 BÜYÜK SPOR TESİSİ KAZANDIRDIK”

 

Çocukların geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için her alanda onlara katkı verecek çalışmaları hayata geçirdiklerini söyleyen Yüksel, “31 adet büyük spor tesisini kalıcı olarak Süleymanpaşa’mıza kazandırdık. Bazılarının açılışını yaptık, kısa sürede hepsini hizmete açmış olacağız. Altınova’da bulunan kreşimizde 40 ihtiyaç sahibi ailemizin çocuklarına okul öncesi eğitim veriyoruz. Çalışan annelerimizin bizden en büyük talebi olan kreş sayımızı en kısa sürede arttırmak için çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

 

EKİM AYINDA BAŞLAYACAK

 

Belediye bünyesinde, ünlü tiyatro sanatçı Ahmet Yenilmez ile birlikte çocuklara ve gençlere tiyatro eğitimi vereceklerini, ekim ayında bu çalışmanın da başlayacağını ifade eden Başkan Cüneyt Yüksel, “Eğitime destek verecek çok önemli bir projeyi daha hayata geçireceğiz. Çocuklarımızın sporla, sanatla iç içe olmalarının yanı sıra eğitimlerine de destek vermeye hazırlanıyoruz. Bu yıl hem lise hem üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz için, ücretsiz etüt merkezleri açıyoruz. Bu merkezlerimize öğrencilerimizi seviye tespit sınavları ile alacağız ve bin öğrencimize, seçkin öğretmen kadromuzla sınava hazırlık desteği sunacağız” dedi.

 

Haber / Sevde Gül MALİT


0282 726 91 91
0282 747 65 10