Yaraları birlikte saracağız

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde, ülkemizde geçtiğimiz haftalarda çıkan orman yangınlarından en çok etkilenen illerden Muğlaâ

Tekirdağ 27.08.2021 17:06:00 0
Yaraları birlikte saracağız

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı ve 2. Orman Yangınları Çalıştayı’na katılmak üzere Muğla’ya gitti. 

 

YANGINDAN ETKİLENEN BÖLGELERİ İNCELEDİLER

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş ile birlikte, Muğla’daki yangın bölgelerini ziyaret etti.

 

“HEPİMİZİN KALBİ BURADAYDI”

 

Heyetin ilk durağı Mazı’daki koordinasyon merkezi olurken, heyet, daha sonra Yukarı Mazı, Gökbelen, Bozalan, Milas Türkevleri Mahalleleri’ni ziyaret etti. 11 Büyükşehir Belediye Başkanının yaraları sarmak için hazır olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Sizlere geçmiş olsun diyoruz. Ormanlar bizim akciğerlerimiz. Onların sayesinde nefes alıyoruz. Doğaya bakınca, yeşilliğe bakınca manevi bir huzur yaşıyoruz. O nedenle Türkiye büyük bir felaket yaşadı. Felaketi el birliğiyle, gönül birliğiyle inşallah aşarız. Dolayısıyla yaşadığınız sıkıntılar, sadece sizin sıkıntılarınız olmanın ötesinde Türkiye'de yaşayan 83 milyonun sıkıntısı oldu. Hepimizin gözü buradaydı, yüreği buradaydı, kalbi buradaydı. Elimizden geldiğince var olan yaraları onarmaya, sarmaya da çaba harcayacağız” dedi.

 

 

GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

 

Ziyaretlerle ilgili değerlendirmede bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, Genel Başkan Yardımcılarımız ve Büyükşehir Belediye Başkanları olarak, ciğerlerimizi yakan orman yangınlarının en çok etkilediği illerimizden olan güzel ilimiz Muğla’da programımıza Bodrum Koordine Merkezi ziyareti ile başladık. Daha sonra yurttaşlarımızın acılarını paylaşmak ve ihtiyaçları hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere Yukarı Mazi, Gökbel, Bozalan, Milas Türkevleri ve Yerkesik Mahallerimize ziyaret gerçekleştirdik. Yaşanan zor günlerde birlik beraberlikle her zorluğun üstesinden gelebilecek bir toplum olduğumuzu bir kez daha gördüğümüz yangın felaketinden etkilenen değerli yurttaşlarıma ve özverili çalışmalarıyla hemşehrilerine ve cennet topraklarına sahip çıkmak için canla başla çalışan değerli Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün’e bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaralarımızı birlikte saracağız” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10