Yolu yarım bırakmak da güzel

Çerkezköy Yıldırım Beyazıt Mahallesi Tahir Ağa Sokak ve Tümer Sokak'ta yaşayan vatandaşlar, sokaklarına gereken özenin gösterilmediğini iddia ederek, belediyeye sitemde bulundu. Sokaklarının adeta ka

Çerkezköy 27.08.2021 17:54:00 0
Yolu yarım bırakmak da güzel

Tahir Ağa Sokak ve Tümer Sokak sakinleri, sokaklarının Çerkezköy Belediyesi tarafından göz ardı edildiğini ve hizmet alamadıklarını iddia ederek, yetkililere sitemde bulundu.

 

“SEÇİME 2 SENE KALA ASFALT DÖKÜYORLAR”

 

35 yıldır Yıldırım Beyazıt Mahallesi Tahir Ağa Sokak’ta yaşadığını söyleyen Recep Beder, “Mahallemize 35 yıldır her gelen belediye başkanı bir şeyler yaptı ama eksik yaptı. Bugün de ayyuka çıktı. Mahallemizdeki kanalizasyonu 1999-2000 yılları arasında dönemin belediye başkanı Mehmet Uz yaptı. Kaldırımlar Remzi Garip döneminde yapıldı. Parke taş döşemeyi önceki dönem Belediye Başkanı Ali Ertem yaptı. Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Vahap Akay da Çerkezköy’de bir şeyler yaptı ama belediye meydanına, gözle görülür yerlere yaptı. Bizim sokağa girmedi. Seçime 2 sene kala asfalt döküyorlar. Tamam asfalt dökülsün çok güzel, ama ara yolları yapmıyorlar. Bir sene önce okulun yanını yaptılar, bıraktılar orada. Üzülerek söylüyorum ki bizim sokağımız göz ardı ediliyor. Sokağımızı su basıyordu, ben bu yüzden evimin çevresine duvar ördüm. Komşum da aynı şekilde evini su bastığı için çevresine duvar yaptı. Komşum kendi bahçesinden izin verdi de rögar yaptırdık” ifadelerini kullandı.

 

 

“YARIM BIRAKMALARINA KIZIYORUM”

 

Geçtiğimiz günlerde Tahir Ağa Sokak’a asfalt döküldüğünü ancak hemen bitişiğinde yer alan Tümer Sokak’ın ise göz ardı edilerek asfaltlanmadığını belirten Beder, “Yolu yarım bırakmaları bize dokunuyor, çileden çıkartıyor. Tümer Sokak’ı yapmadılar. Ben cebimden 250 TL para verdim de evimin önündeki otu kendim kestirdim. Ben bunun parasında değilim, belediyeden isteyecek de değilim ama bu benim görevim mi? Daha sonra buraya 3 defa ekip gönderdiler sadece otları kestirmek için. Üzerine beton dökülecek, asfalt dökülecek dediler ama yapmadılar. Beytullah Coşkun Başkan Vekilliği yaptığı dönemde ekip gönderdi yaptılar. Yarım bırakmalarına kızıyorum ben. Belediye meydanına yapmak önemli değil, buraları da gözden geçirmek önemli” ifadelerini kullandı.

 

“‘BİZ HANGİ BİRİNE YETİŞECEĞİZ?’ DİYORLAR”

 

Her gelen belediye başkanının bir şeyler yaptığını ama yapılan çalışmaların yarım olduğunu kaydeden Beder, “Nedir bu bizim çilemiz? Vatandaş bana diyor ki; ‘evin güzel, evinin önüne bayrak dikmişsin ama bu sokağa yakışmıyor’ diye. Buranın adı Tahir Ağa Sokak. Tahir Ağa demek ne demek? Bir köyde, Anadolu’da etrafındaki insanları kucaklayıcı demek. Bu sokağın adının değişmesini istiyoruz. Sokağın adının Tahir Ağa olmasını istemiyoruz. Başka bir sokak adı verilsin buraya. Tahir Ağa Sokak ise sokağımıza bakın o zaman. Sosyal medya hesaplarından fotoğraf atıyorum bakmıyorlar. Belediye başkanı binden fazla sokak olduğunu belirterek, ‘Biz hangi birine yetişeceğiz?’ diyor. Ben sürekli ihbarda bulunuyorum, ilk defa değil. Ben bireysel takılıyormuşum. ‘Tek başıma gidip bir şey söylemen doğru değil’ diyorlar. Ben de vatandaşla evimin yanında söylüyorum. Anadolu’nun her yerinden gelmiş insanlar var. Etnik kökeni, dini, kökeni farklı ama şu bayrağın altında yaşıyorsak hepimiz Türk milletiyiz” dedi.  

 

“SEÇİMDEN SONRA KİMSE GELMEDİ”

 

Tahir Ağa Sokak’ta yaşayan Gülhan Dumlu da, “Sokağımıza yağmur suyu biriktiğinde itfaiyeyi arıyoruz, ‘Oraya mı bakalım daha önemli durumlar var’ diyorlar. Kaç tane battaniyeyi, halıyı çöpe attım. Başkan özellikle seçim zamanı geldi, özellikle söyledim ve not aldı. Ama seçimden sonra ne geldi ne gitti. Böyle olmaz, yazık günah. Benim kardeşim 12 saat, 8 saat çalışıyor. Fabrikadan beni arıyor, ‘abla dışarıya çık halıları kaldır’ diye. Pislik içinde şu rögar. Bu sıkıntıları çekmek zorunda değiliz. Kardeşimle biz geceleri yağmur yağdığı zaman ayaktayız. Ücra mahalle burası, beğenmiyorlar. Göze çarpan yerleri yapıyorlar. Buraya geldiği zaman hiçbir şey yapmıyorlar. Basit görüyorlar bizi” şeklinde konuştu.

 

 

“KALDIRIMLAR 25 YILLIK”

 

40 yıldır Yıldırım Beyazıt Mahallesi Tümer Sokak’ta yaşadığını söyleyen Kadir Bilir de, “Her dönem bize söz verildi mahallemizin yapılacağıyla ilgili. Vahap Akay’ın son seçimde söz verip de hiçbir şekilde hizmet yapmaması bizim zorumuza gidiyor. Tahir Ağa Sokak’ın yapılması Tümer Sokak’ın yapılmamasıyla ilgili kafamızda soru işareti var. Bu mahalleye neden hizmet yapılmıyor? Biz bununla ilgili bir açıklama istiyoruz. Hizmet yapılmasını istiyoruz. Kaldırımlar 25 yıllık. Ben kendim engelliyim ve kaldırımda yürümekte zorluk çekiyorum. Bunların bir şekilde düzeltilmesini ve yapılmasını istiyoruz. Kaldırımlardaki otlar hiçbir şekilde temizlenmiyor. Biz bunları kendi çabalarımızla temizletiyoruz maalesef. Sonuç olarak bizden bir çevre temizlik vergisi alınıyor ama hiçbir şekilde temizlik veya hizmet göremiyoruz. Bir yere hizmet yapılıyorsa her yere yapılsın” ifadelerini kullandı.

 

 

“BU PİSLİĞE MARUZ KALMAK İSTEMİYORUZ”

 

Dilek Baştürk, “Bu pandemi döneminde çocuklarımız sokaklarda pislik içinde oynuyor. Çocuklarımızın bu pisliğe maruz kalmasını istemiyoruz. Bebek arabalarıyla kaldırımdan geçmek zaten mümkün değil. Arabalar çekiliyor, yollar rezillik içinde. Ben yolun ortasında yürüdüğüm zaman benim bebeğime bir şey olursa suçlu yine ben olacağım. Hiçbir şekilde bakım yok. Pislik rezillik içinde” derken, Fatma Beder de, “Bazı sokakların asfaltlanıp bazı sokakların asfaltlanmamasına anlam veremiyoruz. Yolların tamamen yapılmasını istiyoruz. Yıllardır buraya bakım olmuyor. Bizim gücümüz kalmadı, artık yeter” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ  


0282 726 91 91
0282 747 65 10