Kaymakam Abban'dan Haber'e veda ziyareti

Çerkezköy'de 5 yıldır Kaymakamlık görevini özveriyle yürüten ve geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan Mülki İdari Amirleri

Çerkezköy 27.08.2021 19:26:00 0
Kaymakam Abban

Gazeteci Şaban Kardeş ile Çerkezköy’ün dünü, bugünü ve yarınıyla ilgili izlenimlerini paylaşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, meslek hayatının son 5 yılının Çerkezköy’de geçtiğini ve Çerkezköy’ün kendisine ve ailesine güzel anılar kattığını belirterek “Hem ben, hem ailem her zaman Çerkezköy’ü güzel duygularla anacağız. Covid-19 sürecinde ülkemiz ve ilçemizdeki hizmetler 1 buçuk yıl boyunca zor da olsa aksatılmadan yürütüldü. Devlet olarak her zaman milletin emrinde ve hizmetinde olma gayretinde oldum. Devletimin bana vermiş olduğu eğitim, bilgi, birikimimi tecrübemle harmanlayarak mesleki hayatımın son 5 yılını Çerkezköy’ün devlet ve milletle el ele temsili noktasında daha iyi olabilmesi için harcadım. Bundan sonraki emeklilik yaşantımı ise  ailemle birlikte Yalova’da geçirecek olmanın vicdani rahatlığıyla Çerkezköy’den ayrılıyorum ” dedi.

 

“ÜZERİNDE ÇALIŞILMASI GEREKEN BİR İLÇE”

 

Çerkezköy’ün hem kozmopolit yapısıyla, hem her geçen gün artarak aldığı göçle, hem de 11 ilçe içerisinde en çok yabancı uyruklu vatandaşın yaşadığı yer olması münasebetiyle üzerinde çalışılması gereken bir ilçe olduğunu kaydeden Kaymakam Abban, “Çerkezköy çok zor bir ilçe. Fakat ben Allah rızası için çalıştım. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla, siyasi partileriyle, onlara eşit mesafede ayrım yapmadan devletimizi temsil noktasında belediyemizle, sanayi kuruluşlarımızla koordinasyonu sağlamaya gayret ettim. İletişim kaynaklarımı sürekli açık tuttum. İlçedeki derslik eksiklikleri başta olmak üzere yapmak istediğim işlerin büyük bir bölümünü yapmanın vicdani rahatlığıyla Çerkezköy’e veda edecek olmanın huzuru içerisindeyim. Hizmetimin son yılında Kızılpınar’a kazandırdığımız jandarma karakolu da Çerkezköy için önemli, Kızılpınar için gerekli bir hizmet” dedi.

 

“HAVA KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ”

 

Çerkezköy’deki hava kirliliğine de dikkat çeken Kaymakam Abban “Çerkezköy, 3 OSB’nin yer aldığı, 500’e yakın fabrikanı olduğu bir ilçe. İleriki yıllarda mutlaka Çerkezköy’deki hava kirliliğinin önüne geçilmeli. İleride bu, büyük bir sıkıntı olacak” dedi.

 

“BAZI OKULLARDA İKİLİ EĞİTİME GEÇMEK ZORUNDA KALACAĞIZ”

 

Eğitimle ilgili de konuşan Kaymakam Abban, Çerkezköy’de öğretmen sayısı olarak hala eksiklerin olduğunu bu nedenle bu eksikliği ücretli öğretmenlerle tamamlamaya çalıştıklarını belirterek “Biz Covid’den önce Çerkezköy’de tekli eğitime geçmiştik.  Fakat 2019 yılı Eylül ayında Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından Çerkezköy’deki 7 okul için yıkım, 14 okul de güçlendirme kararı çıktı. Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 7 bloğunun 6’sı için de yıkım kararı verildi. Hem bunların etkisiyle hem de koronavirüs tedbirleri kapsamında sınıf mevcutlarını azaltacağımızdan dolayı maalesef bazı okullarda ikili eğitime geçmek zorunda kalacağız” ifadelerini kullandı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Gazeteci Şaban Kardeş de “Çerkezköy’deki göreviniz süresince konumunuz gereği olduğu kadar insani olarak da basına ve basın mensuplarına olan yakınlığınızdan dolayı sizleri her zaman güzel anılarla hatırlayıp anacağız. Göreviniz süresince sizi takip ederken, edindiğimiz bilgi ve birikimleri sizden sonra gelecek olan kaymakamlarla da paylaşacağız. Çerkezköy’e kattığınız artı değerlere teşekkür ediyor emeklilik hayatınızda ailenizle sağlık mutluluk ve huzur dolu bir yaşam diliyoruz” dedi.

 

Haber / Sevay SÖNMEZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10