Uyarı gazı, gaz bıçağı, bıçak silahı ateşledi

Cumartesi gecesi saat 01.00 sıralarında Kapaklı'da devriye gezen gece bekçileri, bir grup gencin alkol aldığını görünce onlara burada alkol almamaları gerektiği konusunda uyarıda bulunmasıyla başlayan s?

Kapaklı 29.08.2021 18:19:00 0
Uyarı gazı, gaz bıçağı, bıçak silahı ateşledi

 

Kısa sürede arbedeye dönüşen olayda görevli bekçi bıçaklanınca, kendini bıçaklayan Emir K.’yı ayaklarından vuran bekçi, polis tarafından olay yerine çağırılan ambulansla Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken, hastane önündeki tarafların hareketliliği gece boyunca devam etti. Çok sayıda polis ve bekçi yaralı arkadaşları için hastaneye akın etti.

 

UYARININ DOZU SÖZÜ, SÖZ GAZI, GAZ BIÇAĞI, BIÇAK SİLAHI ATEŞLEDİ

 

İddiaya göre vatandaşların, arkadaşlarının düğününde, düğün dağıldıktan sonra fotoğraf çekimini bekleyen gençlerin aldıkları alkol nedeniyle yüksek sesle konuştukları ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen güvenlik güçleri, gençleri dağılmaları konusunda uyardı. Gençlerin ‘birazdan dağılıyoruz’ sözleri üzerine bekçilerden biri ‘birazdan değil, hemen’ deyince gençlerden birinin babası ortayı yumuşatmaya çalışsa da bekçilerin ısrarlı uyarıları, kısa sürede arbedeye, arbede gazlı müdahaleye dönüştü. İddiaya göre Emir K.’nın babası Fedai K.’nın bekçiler tarafından copla kafasına vurulması üzerine cebindeki bıçakla bekçiyi bıçaklayan Emir K., bu defa bıçakladığı bekçinin silahından çıkan mermilerle ağır yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis sevk edilince gecenin sessizliğini, ambulans ve polis sirenleri bozdu. Bıçaklanan bekçi ve bekçinin silahından çıkan mermilerle yaralanan Emir K., Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, yakınları ise gece boyunca hastane önünde nöbet tuttu.

 

GECENİN SESSİZLİĞİNİ SİLAH SESLERİ BOZDU

 

Cumartesi gecesi saatler 01.00’den sonra Pınar Bulvarı’nda gecenin sessizliğini silah ve bağrışma sesleri bozarken, polis ve bekçilerle gençlerin bağrışmaları ve boğuşmaları zaman zaman mahalle sakinlerinin cep telefonlarına yansıdı. Olayın yaşandığı bölgede olay yeri inceleme polislerince yapılan ilk incelemenin ardından olayda kullanılan bıçakla olayın faili zanlı beraberindeki 7 arkadaşıyla gözaltına alınarak ifadelerine başvuruldu. Cumartesi günü geniş güvenlik önlemleri altında Çerkezköy Adliyesi’ne çıkartılan 8 zanlıdan 7’sinin ifadesi alındıktan sonra serbest kalırken, bekçiyi bıçaklayan Emir K. ise Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından çıkarıldığı Çerkezköy Adliyesi’nce tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi’ne konulurken olayla ilgili Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlatmış olduğu çok yönlü soruşturma sürüyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10